tery kaç senede emekli oldun dostum, ssk danmı emekli sandığındanmı az anlat merak ettim valla.
Maşallah çok güzel tebrik ederim, bende dün bu site sayesinde devlet memuru olarak çalışan engellilerinde 15 senede emekli olabildiklerini, hatta isterlerse 10 seneden sonra işi bırakıp 5 sene sigorta primlerinide dışarıdan yatırıp 15 yılı tamamlayıp emekli olabildiklerini öğrendim, çok güzel bir imkan.
Tery sağolasın ama ben emekli sandığına tabi olduğum için sanırım gerekmiyormuş bana emeklilik için vergi indirimi bir arkadaşımız öyle yazdıda, birde sana sormak istediğim benim raporda oran kısmında tahrifat yapılmış özlük dosyamdaki, emeklilik esnasında bunda sıkıntı çıkarmı ve raporu aldığım hastane bana 2 adet orjinal rapor olduğunu birini bana verdiklerini birinide kendi arşivlerinde saklamak zorunda olduklarını söylediler elimde sadece orjinalin fotokopisi ve aslı gibidir i var ama fotoğraf kısmı filanda fotokopi raporum sürekli ayrıca emeklilik esnasında sence sıkıntı çıkarırmı bu durum.
Rakamla kısmı tahrif edilmiş yanlış hatırlamıyorsam oran %49 özlük dosyası merkez idari personelde olduğu için o kısmı hatırlamıyorum yazı ile yazılan kısımmı tahrif yoksa rakamla olanmı peki ikiside tahrif ise bendeki aslı gibidirler iş yapmazmı?
sendeki aslı gibidir olan raporda yazı ile yazılanda tahrif varmı? Ona baksan.
Benim elimdeki aslı gibidirde (aslı gibidiri devlet hastanesine yaptırdım) yok ama kurumumdaki raporda var benim aslı gibidir yaptırdığım devlet hastanesinde kalan orjinal nüshanın fotokopisi yani kurumumdaki değil.
Bilmiyorumki abi özlük dosyası kapalı dosyalarda duruyor biri kıllığına yaptı sanırsam, sağolasın bilgiler için.
1 ekim 2008'den önce ilk kez sigortalı olan çalışanlarda vergi indirimi elde etmeden emekli olmak mümkün değil. Şu kişiler vergi indirimi elde etmek zorunda değil:
1- Kamuda 4c statüsünde memurlar olup o kapsamda emekli olacaklar.
2- Bağkur'dan emekli olacaklar
3- İlk sigortalılıkları 1 ekim 2008'den sonra olanlar
http://www.engelliler.biz/forum/emeklilik/57244-emeklilikte-vergi-indirim-belgesi-sart-mi.html
Şu linktede detaylı bilgiler var.
Ve emekliliğin hangi kurumdan olacağı da önemli imiş, vergi indirimi gerekip gerekmemesi konusunda.