Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Emeklilik için vergi indirimi almak, vergi indirimi için de çalışıyor olmak..?
cevap için teşekkürler
emeklilik için vergi indirimi almak
vergi indirimi almak içinde işe girmek zorunlu yani
ne anladım bu işten zaten iş bulabilsem çalışabilecek durumda olsam işe alsalar
enteresan durumlar inanın anlamakta zorluk çekiyorum
vergi indirimi istemiyorum ben emeklilik şartlarını doldurduğumdan sadece bu hakkımı istiyorum
ama illa önce vergi olmalı yani yok mu bunun bir yolu
orjan...hocam erken emeklilik için vergi indirimi vergi indirim için de vergi mükellefi yani çalışıyor olmanız şart,sizi bir yerde sigortalı gösterecek bir tanıdık yok mu(ha gerçi bu birnevi sahtekarlığa giriyormuş aslında da gene karar sizin tabii)
orjan
Var yolu kardeşim. Her ne kadar yasal olmasa da belirttiğiniz olumsuzluklar engelliler için bu tür yolları mübah kılıyor.
* Her hangi bir tanıdık esnaf yanında sigorta girişi yaptırın.
* Bir kaç gün sonra işyerinden alacağınız orada çalıştığınıza dair bir belge ve raporunuz ile vergi dairesine vergi indirimi başvurusu yapın.
* Başvuruyu tamamladıktan bir hafta falan gibi bir süre sonra sigortanızı sonlandırın.
Sonuç beklerken sigortalı olmak zorunda değilsiniz.
Bu şekilde 10 günlük civarı bir prim masrafı çıkar cebinizden, kendiniz verirseniz işyeri sahibi tanıdığınız sigorta konusunda yok demez.
Ancak bunu yaparken her yerde dillendirmeyin, zira yasal değil.
Gerçeğe aykırı sigorta beyanı suçtur.
ben 18 kasımda heyete gireceğim bu belgeyi vergi dairesine hastanemi gönderiyor yoksa kendim mi elden götüreceğim elden götüreceksem bunun bir süresi var mı
vergi dairesine hastane gönderiyorsa en geç ne zaman işe giriş yapmalıyım
isteğe bağlı kendim ödeme şansım falan yok mu sigortayı
yada birisine edevlet üzerinden evinde temizlik yapıyor gibi falan günlük sigorta yaptırsam olur mu
kusura bakmayın çok soruyorum ama hakkınızı helal edin...
orjan
Raporu vergi dairesine hastanenin göndermesi, vergi dairesinden şevkli gitmeniz durumunda olur.
Bunun için de aktif sigortalı olmak gerekiyor.
Siz halihazırda bireysel başvuru ile rapor almak üzeresiniz, bu rapor vergi dairesine gönderilmez.
Önce raporunuzu alın, sonra yukarıda anlattığım şekilde bir çözüm ile sigorta girişi yapın.
Sonra raporunuz ve işyerinden alacağınız orada çalıştığınıza dair bir şey ile birlikte vergi dairesine başvurun.
yok hayır benim anlattığım olay öyle değil
örnek ile anlatayım
siz evlere gündelik temizliğe gidiyorsunuz diyelim
ben sizi çağırdım gel evi temizle dedim
edevlet üzerinden sizin günlük sigortanızı yatırıyorum
bunu 1 ay anlaştık 1 aylık sigortanızı yapacağım mesela...
merhaba, %55 engel raporumu aldım
ssk 4a prim gün ve hizmet sürem emeklilik için yeterli ancak vergi indirimine başvurmam lazım
bunun içinde çalışıyor olmam gerekiyor ancak işsizim
4a isteğe bağlı edevletten başlatsam vergi indirimine başvurabilirmiyim yoksa illaki bir yerde sigortalımı gözükmem gerekiyor
rahatsızlıklar ve mevcut piyasada iş durumu sıkıntı iş bulamıyorum kime rica etsem 10-15 gün sigortalı göster diye onlarda o riske girmek istemiyor ne yapacağımı şaşırdım fikir verebilecek var mı
teşekkürler...
Öncelikle siz nereden emekli olacaksınız prim gün sayınız nereden bunlar çok önemli sonra benim gibi yanlışlık yapmayın unutmayınızki gün sayınızı tamam ama nerden tamam bağkurmu ssk mı?
ona göre yardımcı olsun arkadaşlar
SSK 4a kapsamında ücretli çalışan 4780 gün sigorta başlangıç 1997 doğum tarihi 1980
Şu an işsizim
Vergi indirimi için çalışıyor görünmem lazım
Edevlette 4a isteğe bağlı başvuru kısmını gördüm oradan isteğe bağlı yapsam faydası olurmu
evet vergi indirimine başvurmanız lazım oda arkadaşların dediği gibi bir yerde ssk lı çalışmanız vaya görünmeniz lazım rapor aldıktan sonra 4 ayda vergi indiriminizin onaylanmasını bekleyeceksiniz ben rapora 27.05.2019 da müracat ettim vergi indirim yazımda 20.11.2019 da onaylandı bilginize
vergi indirimi için başvuracağım bugün sigorta girişim yapıldı
e-devletten alınabilen sgk 4a işe giriş bildirgesi yeterlimi
yoksa imzalı kaşeli işverenden çalıştığına dair belge almalımıyım ek olarak
birde bugün giriş yapıldı ne zaman başvurmak için gideyim 4-5 gün geçse yeterlimi
gib.gov.tr de şöyle bir yazı var,
alınan rapor tek ve aynı değilmi
vergi indirimi için ayrı rapormu gerekiyor ben raporumu 18 kasımda daha yeni aldım
raporumda sadece şu işlem için kullanılır diye bir yer yok
kurum sevki ile değil bireysel başvuru yapıp aldım
hastanede başvuru yaparkende hazır dilekçe verdiler imzaladım verdim
3. BAŞKA AMAÇLARLA ALINMIŞ RAPORLAR ENGELLİLİK
İNDİRİMİNDE GEÇERLİ MİDİR?
İşe girmek, engelli kimlik kartı almak, sosyal yardımlardan faydalanmak gibi
değişik amaçlarla alınan ve Merkez Sağlık Kurulunca değerlendirilmemiş
engelli sağlık kurulu raporlarına istinaden engellilik indiriminden
yararlanılması mümkün değildir.
orjan
Nerede gördünüz o yazıyı bilmiyorum ama bireysel başvuru ile alınmış raporlar vergi indirimi başvurusunda kabul edilmektedir.
Zaten değerlendirilmek üzere Maliye Merkez Sağlık Kurulu'na gönderiliyor.
Yani ben bireysel rapor aldım ve bunu gidip vergi dairesine verdim kabul ediliyormu yani tekrar vergi dairesi sevk etmesine gerek yok degilmi hastaneye Ufukalp
işe girmek, engelli kimlik kartı almak, sosyal yardımlardan faydalanmak gibi
değişik amaçlarla alınan ve Merkez Sağlık Kurulunca değerlendirilmemiş
engelli sağlık kurulu raporlarına istinaden engellilik indiriminden
yararlanılması mümkün değildir.
Güncel rapor %65 2019 tarihli eski raporum 2004 tarihli %40
işe başlama tarihi 1998 haziran ayı
5004 gün 4a hizmeti (tavan)
1110 gün 4c hizmeti
2016 memurluk başlangıcı (devam etmekteyim)
ocak ayında dilekçe vermeyi emekli olmayı düşünüyorum günüm kurtarıyormu ve son 3,5 seneye göre hangi kurumdan emekli olacağıma bakılarak işlem yapılacak sanırım sizce hangisi benim için mantıklı olur sgk mı emekli sandığımı bu konuda bilgi almak istedim şimdiden teşekkürler
orjan
Alıntıladığınız metin konusunda benim yorumum şudur:
Başka amaçlar için alınmış raporlar ile, Maliye Merkez Sağlık Kurulu tarafından değerlendirilmeden direkt olarak vergi indirimi uygulamasına gidilemez.
Bir çok insan kaynakları ve muhasebe personeli sadece raporu var diye vergi indirimi olmayan insanlara kafasına göre vergi indirimi uyguluyorlardı. O metin buna önlem olmalı.
Siz gidin başvurunuzu yapın, göreceksiniz elinizdeki rapor kabul edilecektir. unal79
5004 gün 4A tavan demişsiniz. Yıllarca 4A lı olarak tavandan prim ödeyip de son 3,5 yıl memuriyet ile 5510 a tabi olarak 4C den emeklilik bana göre hiç mantıklı değil.
Ben olsam 4C statüsünde 1261 günü tamamlamadan 4A statüsünden vergi indirimi ile emeklilik başvurusu yaparım.
Güncel rapor %65 2019 tarihli ------- eski raporum 2004 tarihli %40
işe başlama tarihi 1998 haziran ayı özel 5004 gün 4a hizmeti(tavan)
2016 memurluk başlangıcı (devam etmekteyim) 1110 gün 4c hizmeti
emekli olabilir miyim - son 7 yıl kuralı bende geçerlimi ve nasıl bir yol izlemeliyim kurumum aracılığıyla başvuru dilekcem nasıl olmalıdır yardımcı olursanız sevinirim teşekkürler
unal79
Ben uyarımı yaptım ama görüyorum ki pek kaale alınmamış.
Olsun, olduğunda memnun olsak da çok da teşekkür delisi değiliz.
İllaki site admininden cevap bekliyor, kuruma başvurmaktan bahsediyorsunuz.
Tabi tabi, 1261 i doldurun ve kuruma başvurun, en az 4 bin maaş yerine 2 bini aldığınızda anlarsınız belki beni.
04.12.2019 itibariyle başvuruyu yapıp tüm evrakları teslim ettim artık sıra en zoru olan beklemeye geldi
dosya numarası verdiler bununla eviss ten dosyayı ne zaman takip etmeye başlayabilirim
henüz eviss e girince bir şey çıkmıyor
Ufukalp burda hem size hem de genele sorayım. Benim sigorta 2003 te bir aylık başlangıç vardır. Daha sonra tanıdığımın iş yerinde 2016 nisan ayında işe girdim sigorta ödemesi başladı ve devam ediyor. 2 çalışıp zorlanınca eve geçtim yani sigorta devam ediyor . Erken emeklilik için vergi indiriminden söz edildi geçen sene vergi dairesine gidildi siz gidin rapor alınız denilmiş herhangi bir sevk etme durumu yok sanırım. Sonra doktorlar yoktu filan bu zamana kaldı. Bahsetmiştim sağlık ve ötv raporu alıyorum yakında çıkar. Ortepedi %96 nöroloji %90 diğerleri ekler mi bilmiyorum kas hastalığım var. 90 nın üzerinde çıkar diyorlar . Şimdi raporu aldığımda vergi dairesine gidilse . Benim bu durumumda vergi indiriminden yararlanılarak erken emekli olma durumum var mıdır ?
hamdikurt35
Sigortanız hâlâ devam ediyorsa o işyerinden alacağınız orada çalıştığınıza dair bir belge ve raporunuz ile birlikte vergi dairesine başvurun.
Bu oranla 1.derece vergi indirimi hakkı elde ettiğinizde 15 yıl 3600 prim gün sayısı ile erken emekli olabilirsiniz.
Bu yüksek oranlı rahatsızlığınız ilk sigorta başlangıç tarihi olan 2003 den sonra oluştu ise malulen emeklilik için de başvurabilirsiniz.
2016 ya kadar pek priminiz olmadığını anlıyorum, o yüzden mümkünse malulen emeklilik daha avantajlı olur sizin için.
Ama sigorta başlangıç tarihinden önce zaten malûl durumda iseniz tabi ki malulen emeklilik mümkün değil. Bu durumda vergi indirimine odaklanacaksınız.
Ufukalp
Yok ben 6 senedir yürüyemiyorum 22 yıldır hastayım güç kaybı devam ediyor . 2016 ya kadar prim yok. Vergi dairesine uğranır bakılır olmadı malulen için işlem başlatılır .Bilgiler için çok teşekkür ederim o zaman ben başvururum artık olursa olur bakacağız artık sağol