Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Emeklilik için vergi indirimi almak, vergi indirimi için de çalışıyor olmak..?

hamdikurt35
22 yıldır malul derecede rahatsızlığınız mevcutsa malulen emekli olamazsınız.
2003 deki bir aylık dediğiniz sigortada prim yatmış mıydı ?
Ve şu an kaç gün priminiz mevcut ?

Ufukalp Hastalığım 22 yıldır var ama 2013 yılına kadar yavaş yavaş son birkaç yıldır yürürdüm birisinin koluna girerek ve 2013 eylül sonrası yürüyemez bir süre sonra da ayakta duramaz ve kalkamaz oldum. Herhangi bir rapor alınmadı zamanında aldığım %40 sağlık raporum dururdu. Gerek görmediğimiz için değiştirmedik hastaneye de gitmek kolay değildi. Malul derecede olup olmadığımın anlaşılacak bir belge yok. Eğer oluyorsa söylemeyle bilemiyorum.. 2003 te 30 gün prim yatmıs. Sonra 2016 işe başladım mağazada nisan ayında tekrar başladı sigorta ve devam ediyor ödemesi. Şuan 1308 günde

orjan Sigorta tescilin e devlet kayıtlarına düşer

1-Bir işte çalışıyor olması
2-İşe giriş ve gün sayısı yeterli olması
3-Çalıştığı işyerinden kaşeli ve onaylı vergi indirim yazısı alması (sgk ya git matbu formları var ellerinde boş onları al )
4-Aldığın Yazı ile vergi dairesi Engelli vergi indirimi bölümüne müracat et
5-% 40 üstü raporun aslı ile müracat et
6- 1 adet vesikalık resim isterler

Yukarıda yazdıklarım eksiksiz tamamla müracat edebilirsin

dosya eviss'te ne zaman görünmeye başlar

merhaba,
04.12.2019'da başvuruyu yaptım dosya numarası verdiler eviss te ne kadar zaman sonra görmeliyim
halen tc kimlik ve dosya no girdiğimde göremiyorum
teşekkürler...

Merhaba ufuk bey.bugun 63 rapor verildi.vergi indirimi icin basvurdum.

1.Vergi indirimi basvurum.sonuclanana kadar calismam gerekiyor mu? Źira işyerim de ayni sartlarda çalışmam artık mumkun degil.Guzel bir insan ancak ne kadar çalıştırir bilemiyorum....

2. 4a 5800 günüm var.97 giriş. Tahmini maaş ne olur acaba?

Üst Alt