Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Emeklilik işlemlerine nereden ve nasıl başlamalıyım?
arkadaşlar emeklı olmak için basvurcam suan çalışıyorum neyapma lazım işyerinden kagıtmı almam lazım prodesur nasıl işlıyor bıde ortalama nekadr surede çıkıyor bana cevap verebılc3kmısınız buarada vergı ındırmım var...
önce ssk ya gidip gününüzün yetip yetmediğini sorun,vergi indirim kağıdınızda varsa,işyerinden çıkış kağıdı alıp ssk ya başvuracaksınız.ortalama 2-3 ay da maaşını alıyorsun.
murat kardeş,ben 20 şubatta işyerimden çıkış kağıdı aldım,ssk ya emeklilik başvurusu yaptım..düne kadar da sigortasız olarak işime devam ettim.sadece banka yerine maaşlarımı elden aldım.dün e devlet sitesinde tahsisi numaram gözükünce muhasebeye verdim,1 gün sonra yani bugün yeniden sgdp mi ödeyerek işe girişim yapıldı.sende emeklilik şartların oluştuğu zaman çıkış alıp başvurabilirsin.
onu telefonda söylemiyorlar,eve gelecek evrakta yazılıymış..ama çok yüksek olacağını sanmıyorum,artık emeklilik maaşları gittikçe düşüyor.olmayıp beklesem desem daha 20 yıl var.dedim emekli olayım daha gencim çalışmaya devam ederim dedim.yani 37 yaşında genç emekliyim.hemde 2 çocuk babası.
ben de bir şey sorabilirmiyim, emekli olmak için önce hastaneden rapor almak gerekmiyormu?
siz önce vergi indiriminden faydalanmak istiyorum diyemi %40 oran aldınız...
teşekkürler.
mine hnm,vergi indiriminden faydalanabilmek için zaten sizi hastaneye sevk edecekler,hastanenin raporu ankaraya gidecek,ondan sonra olumlu veya olumsuz olarak işyerinize gönderilecek.olumlu olursa pirim ve yaş tutuyorsa erken emekli olmak için başvurabilirsiniz.uzun bir yol sizi bekliyor,kolay gelsin.
Merhabalar. Ne vergi indirimim var, ne de emekliliğim. Ancak bu işlemlere yarın başlamak istiyorum. Nereden başlayacağım. Defterdarlık mı hastaneye sevketmeli? Yoksa direkt devlet hastanesine engelli derecem için başvurayım. Lutfen yardim?
19 yıl sigortalılık süresi, 5500 gün prim ve %60 raporumla ne zaman emekli olabilirim
8 ay önce büyük bir ameliyat geçirdim hipofiz ameliyatı ve buna istinaden %60 iş görememezlik raporum var 5500 gün pirimim var
ve 19 sene sigortalılık sürem var bu şarlar altında malülen emekli olabilirmiyim İlgininize Teşekkür ederim
Elinizdeki %60 oranında ki rapor ile 2. derece vergi indirim hakkı kazanır iseniz 16 yıl 4 ay 3760 güne tabi olursunuz.
Gün/ay/1996+16 yıl 4 ay:: Gün/ay/201? (Tam doğum tarihini bilemediğimiz için 2012/2013 de olabilir.) tarihinde emekli olmayı hak etmiş olursunuz.
Velev ki elinizdeki rapor ile 2.derece vergi indirim hakkı kazanamaz, 3.derece vergi indirim hakkı kazanır iseniz 17 yıl 3920 güne tabi olursunuz..
8 ay önce beyinden hipofiz ameliyatı oldum 3 tane ilaç kullanıyorum şuanda hormnlarım çalışmıyor vergi indirimim℅60 la kabul edildi 1995 sigorta girişim var 5500 gün pirimim var 19 sene SSK çalışmışlığım var emekli olma şansım nedir