Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Emeklilik kontrol muayenesi ile aldığım raporda ilk rapor ifadesi yazıyor..?

Semih avci

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
7
@AHMET FATİH ERYILMAZ,
S. A OTURAN BOGA ABI 2024 YILINDA VERGI INDIRIMINDEN TOPLAMDA %58 VERGI INDIRIMI ALDIM AGUSTOSTA BITIYODU SURELI IDI 2 YIL VE YENI GIRDIM VE %76 VERDILER TIP 1 DIYABETTEN %46 UYKU ABNESINDEN 35 NEFROLIJIDEN %25 KARDILOJIDEN 10 ALDIM

SANA SORMAK ISTEDIGIM ILK ROPRUMDA ILK RAPOR YAZIYODU 2NCIYE GITTIGIMDE ORDAKI CALISANLARA VERGI INDIRIMIM VARDI KONTROL SUREM BITTIYO DEDIM ONU YENILEMEYE GELDIM DEDIM AMA YENIL ALDIGIM RAPORDA YINE ILK RAPOR YAZIYOR

ITIRAZ EDEYIMMI
CUNKU YENILEME YAZMASI GEREKMIYOMU CUNKU HASTALIGIM ILKINE GORE ILERLEDI AMA SISTEMDE ILK RAPOR GOZUKECEK VE SANKI YENI HASTA OLMUSUM GIBI BIR HAVA YARAYILACAK AKILLARDA OYLE DUSUNUYORUM SIZ NEDERSINIZ VE BU SEKILDE EMEKLI OLABOLIRMIYIM

@Semih avci, emeklilik icin kontrol muayenesine ssk dan sevk alarakmı gittin. Yoksa hastaneye bireysel olarak mı müracaat ettin. Bireysel olarak müracaat ederek rapor Çıkardıysan ssk o raporu kabul etmez.emekli olurken aldıgın raporun bitmesine 3 ay kala ssk seni hastaneye sevk ediyor ve heyetde aldıgın raporuda hastaneye ssk resmi yoldan gönderiyor Ortalama raporu aldıktan sonra 2 hafta sonra e devlet den çıktısını ala bilirsin raporda kontrol muayenesi yazar.Bireysel olarak rapor cıkardıysan emekliligin sonlanır ssk dan kontrol muayenesi icin gidib sevk yazısı al.Şayet sssk dan sevk yazısı alarak rapor cıkardıysan üzerinde ne yazdıgına takılma bir önemi yok.

@fenerliyizz, yok kendim gittim onu duzeltirim bide sud var tek hastalik vs diyolar ya benim diyabetten %46 yeterlimi emekli olmam icin nefrolijiden de diyabete bagli %25 verdi

Son bisey daha sorabilirmiyim sigortaya gitmen lazim diyorsunuz ya calistigim is yerinin bulundugu sgk mi yoksa yasadigim raporu aldigim yerin sgk simi bunu biliyosaniz ona gore harekrt edeyim

@Semih avci, ikametgahının oldugu ildeki ssk ya gideceksin.Anlafıhım kadarıyla emrkli değilsin şuan emrklilik icin müracaat ettiğinde son 6 ayda sldıgın rapor istiyorlar.İş gücü kaybına bakılıyor. BALTAZAR FORMÜLÜ İLE TOPLAMDA ALINAN ORANIN BİR ÖNEMİ YOK.%4O TEK HASTSLIKDAN da emrkli ola bilirsin.iş gücü kaybı hafif ort ağır tanısı olarak değerlendiriliyor.mevcyttski hastalıkların yönetmelik deki iş gücü kaybı jspsamındamı ona bak derim.Yeni düzenleme ile bir çok hastalık emeklilik kapsamında saymıyorlar

Anladim benim tek hastalik tan endokrin den tip 1 diyabet var o bolum bakiyor %46 verdi o yuzden dedim tek hastaliktan aldigim oran bu

Aga emekli deilim olmaya calisiyorum askeri tersanede calismaktayim isim agir tersane isini bilen bilir ama rapor almiyorum gelisi guzel ama suan calisirken arkadaslarimda sahit tip 1 diyabet hastasi tip 2 den farklidir pankerasi bitik tir ve anlik sekerim dusuyor rapor almaya kalksam alirim 10 gun 20 gun her ay ama buna bakiliyorsa aga bence yanlis yapiliyor doktorun kendisi diyor tip 1 hastasina ben hic bisey diyemem bu hastalik zordur diyor bobregim protein kacagi basladi buda diyabetin verdigi zarar suan belki seneye gozlerime vuracak damarlarimi catlatacak bunu kimse bilemez lafim sana deil yanlis anlama aga sistem bence yanlis

Son düzenleme:
@Semih avci, yönetmelik 15.01.2025 de değişti daha öncesinde olsa kesin emrkli olurdun derdim.çünkü ssk yeni yönetmeliğe göre senin hastaneden aldıgın %40ve üzeri raporu ssk nın ssğlık kurulu heyeti değerlendiriyor ve karar veriyor.2021 iş gücü kaybı hastalık listesini incele derim.Benim olur yada olmaz demem yanlış yönlendirme olur.Benim anladığım artık emeklilik çok zorlaştı.Birden fazla hastalıkla alınan raporun bir hükmü kalmadı emeklilikte Rabbim yardımcı olsun herkeze

Üst Alt