Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Emeklilik maaşı başlangıç tarihi ne zaman olur?

sucre_

Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
32
Selam, sigorta girişim 2006, 5900 prim günüm var, bipolarım, vergi indirimim var ama yasa değişikliğinden dolayı raporu yenilemem gerekiyormuş, çalışma gücü kaybına göre de emekliliği hak ediyorum. Sgk'ya emeklilik talebi için 15 Aralık da başvuru yapsam, heyete de 20 Aralık da girsem sgk diyelim emekliliğimi 2 Şubatta onayladı. Emeklilik başlangıcım ne zaman olur? 15 Aralık Sgk'ya başuru tarihi mi? 20 Aralık Heyete girdiğim tarih mi? 2 Şubat Sgk onayladığı tarih mi?

Tahsis talep ne oluyor peki. Sgk'ya gidip emekli olmak istiyorum hastaneye sevk edin tarihi mi?

Sgk giriş tarihim 2006, yeni sistemde 4A'lı olarak emekli oldum diyelim. Emekli olduktan sonra emekli maaşı alarak 4A'lı çalışabilir miyim?

Emekli maaşına temel rapor emeklilik başvuru tarihinden SONRA alınmış ise o rapor tarihini takip eden ay başı itibarı ile emekli maaşı başlar

Emekli maaşına temel rapor emeklilik başvuru tarihinden ÖNCE alınmış ise bu durumda emeklilik başvuru tarihini takip eden ay başı itibarı ile emekli maaşı başlar

Benim hali hazırda raporum var aralık 2026'ya kadar geçerli bipolar %40 bu raporu sunup emekli olabilir miyim? Bu raporum temel rapor kabul edilir mi?

Maalesef hayır. Son 6 ay içerisinde alınmış bir rapor olmak zorunda

Şu an yeni rapor alsam aldığım rapor ile 25 Kasım da sgk'ya başvuru yapsam emeklilik başlanıç tarihim 1 Aralık 2025 mi olacak peki doğrumu anladım

Cok darladım kusura bakma Aralığın sonuna kadar çalışıp emekli maaşınının düşüşünden kaynaklı 2026'ya kalmadan emekli olmak istiyorum

Evet, 25 Kasım'da başvursan 1 aralık itibarı ile emekli maaşı başlar.

AMA eğer rapor bir nedenle kabul görmez ve yeniden hastane süreci olursa, o zaman o güncel raporun tarihini takip eden ay başı itibarı ile emeklilik tanımlanır.

Üst Alt