Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Emeklilik müracaatı sonrasında ağır düzeyde çalışma gücü kaybı çıktı. Malülen mi emekli olacağım?

Valla bende orta derce engel yazıyo hastahane raporunda ama ağır iş gücü kaybı diyede sgk raporunda yazıyo ilk müracaat yaptıgım sgk engelli emeklisisin diyo merkez ağır çalışma gücü kayıbı diyo birbirlerininden haberleri yok arada olan bize oluyo @güllerin efendisi

Yazı geldi sgkdan çalışma gücü kaybı ayluğı talebi yazıyo sağlık kurulu büro işlemleri maluliyeti yazıyo ama ilk müracaat ettiğim yer engelli emeklisin diyo bırası genel merkez oda malulen diyo hatta bugün gittim sordum iki yerede @güllerin efendisi

İşte beni kararsız bırakan olan bu bi yer engelli diyo bi yer malulen diyo arada kaldım gerçi bugün itiraz dilekçesi verdim istemiyorum diye attı kafam elle tutulur biri bişey demiyoki @güllerin efendisi

@emdo, Hastalığın doğuştan sen malül olamazsın, her türlü çalışamazsın 2008 sonrası iş başlangıcı, malüliyet yazması artık işlemler bu şekilde ilerliyor emeklilikte malül değil yaşlılık aylığı yazacak

• Çalışma Yetisinin Sonradan Kaybedilmesi: Malulen emeklilik için sigortalının, işe başladıktan sonra sağlık sorunları nedeniyle malul duruma düşmesi gerekir. Doğuştan gelen hastalıklar veya işe başlamadan önce var olan rahatsızlıklar malulen emeklilik kapsamında değerlendirilmez.

@Beylikduzu,
Yok abi hastalağım doğuştan değil benim son 10 yıldır ms hastasıyım belkide ondan bu karar vardılar yalnız bi sgk merkezi engelli emeklilik diyo merkez sgk da malülen diyo hatta adam kararı gösterdi bana çalışma gücü kaybı sebebiyle engelli emeklisin dedi @Beylikduzu

Neyse yarın bir daha gidicem son noktayı koyucam sorucam itiraz sınrası ne olucak yada başka yer engelli emekli siz malulen diyorsunuz diye

@emdo, Çok çok geçmiş olsun en sağlamı bu şekilde öğrenirsin, 2008 öncesi ise başlangıcın zaten malül olma itiraz et, hem sosyal hayattan kopmaz hemde çalışabilirsin

Yok zaten istemiyorum ya malül olma fiziki olarak bi engelimde yok 1 sene sonra 7.000 günüm olucak sanki çok para vericeklerde çalışmaya müsade etmiyolar çok saçma bi olay kaldiki çalışmak zorundayjm bu kuralları kim koyuyo çok merak ediyorum biraz empati yapsa @Beylikduzu

Merhaba bişey sormak istiyorum ben engelli emeklilik için başvuru yapmıştım başvurduğum yer engelli emeklilik onaylanmıştır dedi başka bi sgk merkezi malülen dedi kime inanıcağımı şaşırdım böylr bişeyle karşılaşan oldumu acaba

Şimdi ben bişey somak istiyorum ben engelli emeklilik için başvuru yapmıştım ancak bana malülen emeklilik verdiler ben ms hastasıyım acaba ms hastalığı sgkda ağır hastalık tanısı diyemi geçiyo çünkü raporumda orta derece yazıyo ve oranım %52 @OturanBoğa

Kardeşim ms hastalığın doğuştan mı geliyor sonradan mı oldu sonradan olduysa o bakımdan ağır düzeyde çıkmış olabilir

Sonradan oldu o zaman ne diye rapor oranına bakılır diyolarbenim 6500 günüm var hibemi edicem o kadar günü gerçi itiraz ettim ama ne zaman sonuçlanır nasıl sonuçlanır bilmiyorum saçmalık açıkçası biraz @güllerin efendisi

@emdo,

İşte dediğim gibi sonradan olanları ağır düzeyde değerlendirme yapıyorlar kardeşim belki ysk orta düzeye düşürebilir ne zaman itiraz ettin acaba

Genel anlamı öyle ama kişiye göre değişiyo bende öyle bişey yok şükür fiziksel olarak bişeyim yok sadece denge kaybı oluyo ve parmak uçlarımda his kaybı var biraz @samedo99

Üst Alt