Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Emeklilik müracaatından sonra aylık ne zamandan itibaren birikmeye başlar?

aydünyavaz

Aktif Üye
Konular
654
Reaksiyonlar
405
SSK lı 1 çalışanın
Vergi indirimiyle
Emeklilik müracaatı
Sonrası maaşı ne
Zaman birikmeye başlar?

AYNI İŞ YERİNDE ÇALIŞMAYA
DEVAM EDİLİRSE EĞER?

ayDÜNYAvazo

Diyelim ki 25 Eylül'de müracaat ettiniz, 1 Ekim'den itibaren birikmeye başlar.
Diyelim ki 5 Eylül'de müracaat ettiniz, gene 1 Ekim'den itibaren birikmeye başlar.

Ezcümle müracaattan sonraki ayın başıdır, birikmeye esas olan

İlk ssk giriş tarihim
1 EKİM 2003
15 YIL DOLACAK İNŞALLAH

1 EKİM 2018 DEN ÖNCE
BAŞVURU YAPAMAYIZMI?

ayDÜNYAvazo

Aydın kardeşim 1 Ekim'de müracaat edersen ilk emekli aylığınız 1 Kasım'da başlar. O yüzden Ekim ayını da çalışın, Ekim aynın sonuna doğru başvuru yapın... Yazık, gün kaybınız olacak o zaman

Örneğin EKİM in 25 i gibi SGK emeklilik için başvurursam benim için ne gibi avantajı olur? Çok geç kalmış olurmuyum? Daha sonra SGK da işlemler uzun sürermi acaba?

Önce TAHSİS NUMARASI VERİLİYOR.
Daha sonra işlemlerin bitmesi 1 Ay ı geçermi ki?

1 Ekimde başvurmanızla 31 ekimde başvurmanız arasında fark yok.
Ekim ayını çalışın,ay sonunda müracaat edin.

Emekli olursam aylığımın biraz yüksek olacağı söyleniyor bu doğrumu?

Ssk.............2611 gün
Em. San.....1125 gün

TOPLAM ...3736 GÜN

Primlerimin %50 si yüksekten yattığına göre bana ne kadar maaş bağlanabilir? %50 si de normalden yattığına göre,

Örnek verecek olursam eğer; 2018 yılı AĞUSTOS ayı 30 günlük SSK primi BRÜT 3.021,93 TL YATIRILMIŞ.

Son düzenleme:
hozgul..hocam selamlar...siz ay başı başlar diyordunuz ama,müracat edilen tarih de başlarmış:)...benim 13 eylül müracat 1 ekim başlangıç,o zaman benim 25 günlük maaş almam lazımdı birikmiş le 2340 aldım ben...?

deathless

Primlerin yüksektenmi yattı da o kadar maaş aldın. Belki maaşın yüksek olmuş olabilir?

ayDÜNYAvazo..birikmiş ile o kadar aldım..maaşım 1304..
hozgul..ödeme günüm 25..25 ekim de ilk maaşımı aldım..
egemat1..aynen..ayın kaçında tahsis talep formunu doldurup içeri verdiniz maaş o gün başlıyor işlemeye..

deathless

Bende 8 ekimde engelli (yaşlılık)emeklilik aylığı için tahsis numarası aldım. 22 GÜN OLDU DAHA SES SOLUK YOK(e-devletten takip ettiğime göre) İnşallah o tarihten itibaren birikmeye başlar.

Sayın @deathless işte çalışıyor veya çalışmıyor olmak farkediyormu acaba. Bu durum maaşın ne zaman birikmeye başlayacağını belirleyebilir belki, aklıma gelmiyor da değil. Ben SGDP li çalışmaktayım. Peki sen SGDP li çalışmaya devam etmektemisin?

E-DEVLET te ne zaman çıkarki emeklilik kaydı, emekli ödeme bilgileri vs.

Son düzenleme:
deathless

Tamam, siz gelecek ayın aylığını da peşin almışsınız. Zira emekli aylıkları peşin ödenir. Başka bir deyişle aldığınız parada 13 Eylül - 30 Eylül arası yok. 1 Ekim - 25 ekim ve sonraki ayın aylığı var.

@hozgul...yani 25 kasım da maaş almıyacakmıyım..böyle bir şey duymadım ama yani haklıda olabilirsiniz bekleyip göreceğim tabii ki..teşekkürler..

@ayDÜNYAvazo...hocam yok ben beyin kanaması geçirdiğim için şu an çalışmıyorum...benim müracat dan 10 gün sonra çıktı bilgilerim e devlet de...eğer bir hareket yoksa bizzat gidip veya telefonla da sorun derim...ama er geç çıkar ya merak etmeyin bir şekilde..zaten bir sıkıntı olsa onlar muhakkak ulaşır bilgilendirir sizi..teşekkürler..

deathless

Alacaksınız ancak emekli aylıkları peşin ödendiği için önceden alıyorsunuz.

hozgul..anladım hakan bey..malum yeni emekliyiz kanunlara alışmaya çalışıyoruz:)...teşekkürler..

Sayın hozgul bendemi ilk maaşımda çift maaş alacağım. Yani bir sonraki maaşıda alabilecekmiyim, peşin ödeniyor derken herkesemi peşin ödeniyor ki.

Şöylemi yani, 1 EKİM de emekliliği hakettim diyelim, EKİM in 25 dede maaşı çeksek. Bana şimdi 25 günlük maaşımı verecekler (BUMU PEŞİN) yoksa ekstradan 1 maaş fazlamı verecekler.(ÖRNEĞİN 55 GÜNLÜK MAAŞ MI ALACAĞIM YANİ 30+25 EĞER EKİM İN 25 inde maaşı çekersem eğer.

Tamam çok sağol.

Daha benim sonuç belli olmadı.

SGK ya Başvuralı 30 gün oldu bi gelişme yok daha.
4C hizmetlerim var ondanmı bu kadar uzun sürdüki.

28 eylülde müracat yaptım ödeme günü :24 ödeme dönemi :10/2018 yazıyor ek ödeme de 49,19 yazıyordu bi kaç gündürde ek ödeme 136 tl yazıyor ne kadar bağlanmış olabilir daha çekmedim maaşı 30 ekimde belli oldu bu arada

sameg

Maaşınız ek ödeme dahil 1.278 TL
24 kasımda alacağınız toplu para 3.536 TL

(30 EKİM de) EVRAK TAKİPTE ŞU ŞEKİLDE YAZMAKTADIR. BU NE ANLAMA GELMEKTEDİR.

Konusu=4C20557703-HIB
İlgili Birim=EMEKLİLİK HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ KAMU GÖREVLİLERİ TESCİL ve HİZMET DAİRE BAŞKANLIĞI
İşlemi Yapan=DYS ENTEGRASYON KULLANICISI

Sayın @hozgul bu HİZMET BİRLEŞTİRMEYLE ALAKALI BİR İŞLEMMİ ACABA, BİLEMEDİM Kİ?

ayDÜNYAvazo

Benimkinde hizmet birleştirme olmamasına rağmen 2,5 ay sürmüştü. Vergi dairesi SGK'ya, SGK da vergi dairesine yazı yazıyor ve bu da zaman alıyor.

E-DEVLET sitesinde ilk önce hangi bölümde EMEKLİLİK BİLGİLERİ çıkmaktadır? Bu konuda bilgi sahibi olan varmı?

Bu konuya bir ilave yapmak istiyorum.
Yukarıda verilen, emekli aylığının izleyen ayın 1. gününden itibaren başladığı bilgisi doğrudur, ancak sadece özel sektör için geçerlidir.
Kamudan emeklilik başvurusunda bulunanların emekli aylıkları ayın 15. günü itibariyle bağlanır.

Üst Alt