Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Emeklilik müracaatından sonra aylık ne zamandan itibaren birikmeye başlar?

ayDÜNYAvazo
Kamu Hizmetleri / Sosyal Güvenlik Kurumu / Emekli Aylık Bilgileri'nde emeklilik onaylanınca bilgiler çıkar. Aylık belli olmasa bile aylık başlangıç tarihi, ek ödeme falan yazar.

SOSYAL GÜVENLİK KURUMU,
Emeklilik Uygulamaları,
4A EMEKLİLİK KAYDI
4A EMEKLİ ÖDEME BİLGİLERİ
4A EMEKLİ AYLIK BİLGİSİ vs. baktığımda,

Bunlara bakıyorum E-DEVLET sitesinde hepsindede SİSTEME KAYITLI EMEKLİLİK KAYDINIZ BULUNAMADI vb. yazmaktadır.

35 GÜN OLDU SGK ya müracaat edeli vede TAHSİS NUMARASI ALALI. 4C HİZMETLERİMDE VARDI(1125 gün) HİZMET BİRLEŞTİRMESİYLE ALAKALI OLDUĞUNDAN DOLAYIMI BU KADAR UZUN SÜRERKİ ACABA.

nedenki...

ayDÜNYAvazo
Emekli maaşınız henüz bağlanmamış demekki.
Evet hizmet birleştirme işlemi süreci bayağı uzatmaktadır.

SSK lı çalışırken emekli olduktan sonra SSK HİZMETLERİ e-devlet sisteminden görünürmü?

Sigorta hizmet dökümü emekli olduktan sonra da e-devlette görünmeye devam eder.

Sigorta hizmet dökümü emekli olduktan sonra da e-devlette görünmeye devam eder.

Evet dün itibariyle e-devlette emeklilik bilgilerim çıkmaya başladı. Emeklilik ödeme bilgilerim şuan için "0" sıfır görünüyor. Maaş tarihi ise ayın 24 ü olarak gözükmektedir.

Evet SSK HİZMET DÖKÜMÜ sistemde görünüyor yanlız sigortalılık durumu AKTİF yerine PASİF yazıyor.

ayDÜNYAvazo
Emeklilik başvurunuzu yaparken çıkış yapılıp sigortanız sonlandırıldı. Siz artık emeklisinin tabi ki pasif yazacak.

ayDÜNYAvazo..hocam hayırlı olsun emekliler kulübüne hoş geldin,allah hayırlısı ile yemeği nasip etsin inş cümlemize..

Ufukalp

Peki bu ay maaşı çekebilirmiyim. 24 kasım cumartesiye denk geliyor. Farketmez pazartesi günü çekerim. Ama bu ay yetişirmiki, SGK'nın maaşı hesaplaması. Şuan bütün hesaplamalar "SIFIR" gözüküyor. Buay yetişmezse ne olur bu konuyu bilemiyorum?

Buay yetişmezse nasıl olur. Ne zaman çekilebilirki?

ayDÜNYAvazo..hocam öncelikle hayırlı olsun..maaşı çekebilmen için e devlet de sıfır gözükmemesi aylık, net aylık tutar, ek ödeme bilgilerinin dolu olması gerekir...ki eğer bu ay olmassa zaten bir dahaki ay toplu alırsın.

deathless

Senin kaç gün sürdü SGK nın maaş hesaplaması. Bu konuda tecrübelisin sanırım. BENİM e-devlette EMEKLİLİK BİLGİLERİM ÇIKALI 5 GÜN OLDU HALA "SIFIR" OLARAK GÖRÜNÜYOR.

15-20 gün falan sürmüştü benimki...eğer fazla sigorta birleştirmen falan yoksa daha da kısa sürer bu süre..

sevgili deathless bende seninle aynı pozisyondayım diyebilirim. Emeklilik için müracaat edeceğim fakat sormak istediğim bir konu var. Siz emeklilik başvurunuzu e-devlet üzerinden mi yaptınız yoksa sigorta genel müdürlüğünden mi ? Eğer e-devletten yapılırsa daha hızlı işleme konulduğpu formun bazı yerlerinde yazıyor. Yol gösterebilir misiniz ?
@deathless

ozi82....hocam ben unkapanı genel merkez den yaptım müracatımı ve ilk aylığımıda ekim 25 inde aldım allah a çok şükür darısı tüm bekleyenlerin başına inş...müracatı internet den yapmadığım için çabukluk derecesini bilemiyorum,ama site de yanlış okumadıysam yapan çok kişi var..bu konuda sitenin adminleri sana yardım edeceklerdir..kolay gelsin..

Aydın emeklilik müracaatında vergi indirimi kağıdıyla hastane raporunda aldımı senden sgk benden ikisinde aldı

Hayırlısı olsun hakkımızda darısı bekleyenlere

Ya ben 16 yaşında girişim var yüzde 47 raporum var ama 4 600 günüm var Bağcılar diyor 2019 da emeklisinin Esenler diyor 2020 bu iş nasıl oluyor anlamiyorum

Ahmetvolkan
Doğum tarihi ve sigorta başlangıç tarihinizi yazarsanız yardımcı olmaya çalışırız.

Ahmetvolkan
Erken emeklilik için 18 yıl 4080 prim gün sayısına tabisiniz.
Prim gün sayınız tamamlanmış.
Emeklilik hesabında sigorta süreniz ise 18 yaşınızı doldurduğunuz 2001 yılından başlar.
2001+18=2019 yılında emekliliği hak edersiniz.
Farklı cevaplar vermelerinin sebebini size izah edeyim.
Emeklilik şartlarının tespiti için ilgili tabloya bakarken 18 yaşından küçük de olsa sigorta başlangıç tarihi esas alınır.
Sigorta süresinin hesabında ise 18 yaşından önceki hizmet süresi hesaba dahil edilmez.
Böyle olunca mevzuata tam hakim olmayan memurlar, emeklilik şartlarının tespiti için de 18 yaşın doldurulduğu tarihi esas almaktadırlar.
Sizin 18 yaşınızı doldurduğunuz 2001 tarihi esas alındığında emeklilik için gereken sigorta süresi 18 değil 19 yıl oluyor.
1 yıllık fark buradan kaynaklanmaktadır.
Bağcılar'ın verdiği cevap doğrudur, Esenler yukarıda izah ettiğim hataya düşüyor.
İyi günler.

SGK'nın hizmet birleştirmelerle beraber maaş hesaplaması ortalama kaç gün sürmektedir

SSK' dan ENGELLİ(VERGİ İNDİRİMİ) ile emekli olacağım %80 VERGİ İNDİRİMİ İLE ve toplam 3737 gün PRİM İLE.
E-DEVLETTE emeklilik bilgilerim çıkalı 12 gün olmuştur. Daha bir gelişme YOKTUR.

Eskiden 2007 ile 2009 arası 1125 gün toplam EMEKLİ SANDIĞI(4C) hizmetlerim olmuştu. ŞUAN SSKlı OLARAK sgdp ÖDEYEREK ÇALIŞMAYA devam ETMEKTEYİM.

SGK'nın ENGELLİ EMEKLİ MAAŞI HESAPLAMASI HİZMET BİRLEŞTİRMELERLE BERABER ORTALAMA OLARAK kaç gün sürmektedir?

ayDÜNYAvazo öncelikle hayırlı olsun emeklilik başvurusundan sonra e devlete bilgileriniz yansımış ise
aralık ayında alırsınız ilk maaşınızı..

Sayın @umut2135 ben bu şekilde iken EKPSS ORTAÖĞRETİM den TERCİH YAPABİLİRMİYİM. Hadi TERCİH YAPABİLDİM diyorum. Atamam olursa emekliliği iptal ettireceğiz sanırım. Senin bu konuda görüşlerin nedir? TERCİH YAPMAMDA SIKINTI OLUR MU?

furkan-)
Fotokopilerini aldı benden sanırım.

ayDÜNYAvazo mrb
5335
sayılı kanunun 30. maddesinde;
Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan emeklilik veya yaşlılık aylığı alanlar bu aylıkları kesilmeksizin; genel bütçeye dahil daireler, katma bütçeli idareler, döner sermayeler, fonlar, belediyeler, il özel idareleri, belediyeler ve il özel idareleri tarafından kurulan birlik ve işletmeler, sosyal güvenlik kurumları, bütçeden yardım alan kuruluşlar ile özel kanunla kurulmuş diğer kamu kurum, kurul, üst kurul ve kuruluşları, kamu iktisadi teşebbüsleri ve bunların bağlı ortaklıkları ile müessese ve işletmelerinde ve sermayesinin %50'sinden fazlası kamuya ait olan diğer ortaklıklarda herhangi bir kadro, pozisyon veya görevde çalıştırılamaz ve görev yapamazlar.

yani kısacası maaşı kesilmeksizin atama yapılmaz.. atama yapıldığında emekli maaşı kesilir.

Üst Alt