Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Emeklilik süreci ne kadar sürüyor?

2 ay oldu dilekceyı verelı halen ses seda yok yok sgk evrak takıpte 27 06 2014 yazı yazılmış gözukuyor bakalım bız ne zman göreceğiz.. hayırlısıyla yemek nasıp eylesın ALLAHım arkadaşlar
Bende de dediğiniz gibi görünüyordu , sonra "Evrak İzle JSP " yazıp tc nosu ile baktım ve orada "emekli diye görünmeye başladı . Sizde oradan bakın bakalım !.

Not. maaşı aldıktan 4 gün sonra SGK da "Emekli ödeme bilgilerin de" görünmeye başladı.

Emekli maası

Maasim 9. Ayin 1 inde basliyor. 9. Ayin 24 unde maasimi cekicem. Simdi bana 24 gunluk mu yatacak.?

Mantıken öyle oluyor tabiy ki , buna ilave bir aylık maaşta ilaveten veriliyor , eve gelen karar yazısında da belirtiliyor bu durum .

24 gün + bir tam maaş , hemen hemen iki aylık gibi . Emeklilik karar yazısı adresinize gelmedi mi ?

Tahsis numarası verildiği tarihten itibaren 45 gün hesaplarsak, 45+30 gün, yaklaşık 2.5 aylık almıştım.Sonraki ayı peşin alıyorsun yani alıyorsun harcıyorsun :)İhtiyarlar kulubüne hoş geldin .Hayırlı olsun.

Yatıyor,şöyle düşün bir ev kiraladığında kirayı peşin almıyormu mal sahibi veriyorsun oturuyorsun , buda aynı hesap ,alıyorsun harcıyorsun ,Siz emekliliğe başvurduğunuz andan beri maaşınız işler.İlk başvuru gununde ilk maaşınızı peşin aldığınızı düşünün.

malulen emeklilik başvurusu için SGK'nın sevk ettiği hastaneye sağlık kurulunda randevu alıpmı gidiyoruz yoksa direk sgk sevki ile mi hastaneye başvuruyoroz?
cevap verecek arkadaşlara teşekkür ediyorum

Şahin, malulen emeklilik için kurum sevki ile hastaneye gitmek şart. Kişisel başvuru ile alınan raporun hiç bir geçerliliği olmaz.

oturanboğa;

bülent abi malulen emeklilik için sgk sevk şartı var biliyorumda,benim öğrenmek istediğim:

ben bu ayın 15 inde sgk'ya emeklilik başvurusu yapacam,sgk beni A hastanesine sevk etti diyelim,ben bu A hastanesine sağlık kuruluna randevu alıptamı gidecem?, yoksa sgk sevk etti diye randevu almadanmı sağlık kuruluna gidecem?

bülent abi bu sağlık kurulu randevusu uzun sürmüyormu 2-3 ay gibi?
yani, randevu-rapor-sgk-kurul vs. derken emeklilik 8-9 ay sürer galiba?

2.5 ay oldu hala aralarında yazışıyorlar.devlet hala kağnı hızında maalesef...

normal meb de işe başyalan birisi devlet memuru olarak 18 yıl sonunda bir fill buradan yattığı zaman ortalama ne kadarla emekli maaşına bağlanır? 15/08/2003 tarihinde mebde başladım memur kadrosunda ne zaman emekli olurum yüzde 50 oranında vergi indiriminden faydalanıyorum.

Üst Alt