Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Emeklilik sürecinde çalışmaya başlayabilir miyim?

furkan-)

Üye
Konular
61
Reaksiyonlar
0
Şimdi arkadaşlar işyerinden emeklili için çıkış yapıldıktan sonra emeklilik sürecindeyken maaşım baglanma aşamasındayken tekrar işe girip çalışmaya devam etsem güvenlik destek primi yaptırsam emeklilik aşamasını etkilermi iki ay yada üç ay beklemeden çalışsam sıkıntı olurmu mehmet-41

Hic etkilemez ben basvurdum 1 gun sonra calismaya basladim

Emeklilik başvurusunu yaptıktan sonra,SGDP'ye bağlı olarak istediğiniz özel kurumda çalışmaya başlayabilirsiniz.

Kamu kurumunda taşeron olarak çalışıyorum ve emeklilik için az bir sürem kaldı, şirketim özel olduğundan emekli olsam yine aynı işyerinde çalışmaya devam edebilirmiyim?

bizde belediyede kendi kurduğu şirkette taşeron olarak çalışmaktayız yalnız emekli olanları çalıştırmıyorlar. Siyasi ortam çalıştırırlar ama başka bi şirketten giriş yaparlar yine çalıştırırlar.

Emeklilik

Arkadaşlar emekli maaş bağlanma aşamasında iken sosyal destek primi için işyerim yaparsa maaş bağlanma sırasında bu kişi çalışıyo diye sıkıntı olurmu sizce SGK İÇİN

sgdp destek primi adı altında emeklilik girişi yapacak işveren bir sorun olmaz

Emeklilik

Slm herkese canlar sgk başlangıç 06.06.2003 yaş 18 şuan ki yaşım 33 haziran'ın 6.sında prim fazlasıyla var 4867 vergi indirim sürekli 1 derece şuan 10 yıldır özel sektörde çalışmaktayım ben günüm geldinde nasıl tazminatımı alcam benim çıkış nasıl olacak ve tekrardan emekli olduktan sonra aynı iş yerinde çalışacağım

Emeklilik

Son düzenleme:
furkan-)

İş yerinizden SGK'ya yazı götürüyorsunuz. Emekli olabilir mi diye... SGK size yazılı yanıt verince işverinize götürüyorsunuz. Ay sonuna doğru 27-29 arası işveren emeklilik sebebiyle çıkış veriyor. SGK'ya gidip emeklilik müracaatında bulunuyorsunuz. Yanınızda kimlik, vergi indirim raporu olsun... İşlemler bittikten 1-2 gün sonra isterseniz destek pirimi ödeyerek çalışmaya devam edebilirsiniz.

Bu arada emeklilik sebebiyle işveren size kıdem tazminatınızı ödeyecektir.

Merhaba arkadaşlar bu sorular benim için çok önemli Allah kısmet ederse 06/07/2018 günüm doluyor, şimdi bu durumda..
1)Emekliliğe ne zaman müracaat edebilirim?
2)İşyerin den sgk ya emekli olabilir mi diye götüreceğimiz yazı örneği var mı?
3)Yazıya SGK nın cevabı takriben kaç gün sürer?
4)Yıllık iznimi işe devam edeceğim için bu etapta kullanmasam da eylül-ekim gibi kullansam bir sıkıntı teşkil eder mi?

Kıymetli cevaplarınız için şimdiden çok teşekkür ederim..

emir79

1- Ay sonundan bir kaç gün önce. Zira başvurudan sonraki ilk ayda aylık bağlanır. Örneğin 29 Mayıs'ta başvurursanız aylığınız 1 Haziran'da başlar. 15 Mayıs'ta başvurursanız gene 1 Haziran'da başlar ve ama siz 15 gün kaybetmiş olursunuz.

2- ..... TC Kimlik numaralı ........... kişiye yürürlükteki mevzuata göre yaşlılık aylığı almaya hak kazanıp kazanamadığının yazılı olarak başvurana elden verilmesi hususlarında...........

3- Aynı gün alırsınız

4- Yıllık izin ücretiniz size nakden ödenecektir.

@emir79

cevap 1) 07/07/2018 de müracaat edebilirsiniz.
cevap 2) tam tersi sgk ya gidip emekli olur yazısı alıp işyerine vereceksiniz.14. maddeden çıkışınızı yapacaklar. tazminatınızı alacaksınız. işyerinden dilekçe ile gideceksiniz ;[FONT=sans-serif]TC Kimlik numaralı ........... kişiye yürürlükteki mevzuata göre yaşlılık aylığı almaya hak kazanıp kazanamadığının yazılı olarak başvurana elden verilmesi hususlarında...........[/FONT]
cevap 3) sgk dan bu yazıyı anında alabilirsiniz.
cevap 4) çıkış yapılıp ibranameye imza attığınızda kanunen bir daha hak talep edemezsiniz. ya yıllık izin paranızı alın. yada kullanın. kullanmazsanız veya izin parası almazsanız ileride izine çıkmanız siz ile işyeren arasındaki hukuka dayalı olur.

hozgul
Allah razı olsun hozgul kardeşim

ozgurmeric74

allah razı olsun degerli bilgileriniz için teşekkürler..

Emeklilikten müdürün haberi yok ama devam edersem işe ay sonunu beklemeye gerek yok [FONT=sans-serif]ozgurmeric74 dediği gibi 07/07/2018 gibi emeklilige baş vurabilirim, aynı gün işe girişim mümkünmüdür?

teşekkürler..
[/FONT]

Son düzenleme:
emir79

06/07/2018 tarihini beklemeden, hemen SGK'ya nufus kagidinla gidip "Ne zaman emekli olabilirim" diye basvuru yap. Bu basvuru ile vergi dairesi - SGK yazismalari yapiyor ve emekli olacagin zaman tekrar yazisma yapmaya gerek kalmiyor. Hem SGK'nin verdigi cevapla zamani gelince dogrudan isyerine verip "emekli olacagini" kanitlayabiliroysun.

Bir sorum olacak emekli oldum mesela pirim yatırılmadığı için şirketin bana maaş bağlamında bir artısı olacak mı?

SNITCI

normal pirim yatirilmiyor ama SGDP (Sosyal Güvenlik Destekleme Primi) yatıyor. oranlar yaklasik ayni. O yuzden isyeri kar etmiyor, artisi olmuyor kimse icin.

Emeklilik müracaatında dilekçe mi vermeliyiz?

Slm vergi indiriminden emeklilik için dilekçe vercem SGK ya ama dilekçe örneği varmı varsa ne gibi bir örnektir nasıl dolduruyoruz örnek gösterirmisiniz.

furkan-)

Dilekçe değil, tahsis talep formu dolduruyorsunuz. Vergi muafiyetiniz vardı değil mi? Süreç şöyle yürüyor:

SGK'dan emekli olabileceğinize ilişkin yazı alıp işverene veriyorsunuz. Yazıyı almak için: SGK'ya ................ sicil numaralı sigortalıyım. Yaşlılık aylığı bağlanmaya hak kazanıp kazanmadığımın tarafıma yazılı olarak verilmesini arz ederim.

İşveren çıkışınızı yapıyor. Aynı gün müracaat edip tahsis talep formu dolduruyorsunuz. Mesele bu kadar

Sayın hozgul bir sorum olacak yukarda yazdıklarınıza istinaden ek bilgi vermeniz açısından , çalışıyorum ,vergi muafiyetimi aldım , yılım ve günüm tutuyor , engelli emekli olup yeniden çalışmak istiyorum ve işverende tamam dedi sonrasında

işveren emekli olabilmem için beni işten çıkartacak ben gidip tahsis numarası alıp işyerini vereceğim sanırım ,benim sorum ve merak ettiğim Emekli tahsis numarasını aynı gün alabilir miyim ...yani çalıştığım iş yeri benim girişi hemen ertesi gün yapabilir mi ...tşk saygılarımla

Sayın hozgul peki aynı gün SGK tahsis numarası veriyor mu , yoksa bekletiyor mu , yani kaç günde tahsis numarasını alabilirim ,bu konuda da bilgi verebilir misiniz

@BursaUykusuz @hozgul

aynı gün verilen tahsis numarası (pembe kağıt)evrak takibi içindir.maaş ödemesi için değildir. (son rakamına göre maaş günü hesabına bakmayın)
maaş için verilen tahsis numarası farklıdır. emekliliğiniz onaylanıp e devlette çıktığı zaman görebilirsiniz.

ozgurmeric74 BursaUykusuz

Geçen sene emeklilik müracaatı yaptığım gün tahsis belgesi aldım. Akşam verilen evrakı kaybetmemişsem e devletteki numarayla mukayese edip bilgi vereceğim

Üst Alt