Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Emeklilik sürecinde çalışmaya başlayabilir miyim?

@hozgul

benimde evrak teslimindeki tahsis numarasıyla maaş bağlandığı zamanki tahsis numarası tamamen farklı üstad.
aynı hataya bende düşmüştüm. son rakamı 7 idi.maaşımı 17. gün olarak hesaplamıştım. e devlette başka numara çıktı sonu 2 olduğunu gördüm. 25. gün alıyorum:)

ozgurmeric74

sayın @ozgurmeric74 , @hozgul ...benim durumum şu , çalışıyorum vergi muafiyeti alıp ,emekli olabilir yazısını çalıştığım şirkete vermek, çalıştığım şirket beni işten çıkarması lazım ki emeklilik işlmelerine başlayım ve de işe yeniden başlayabilmem için Tahsis numarası gerek sanırım bunu da Tahsis numarasını da alıp yeniden çalıştığım şirkete verip aynı yerde çalışmaya devam edeceğim ,

bu mümkün olabilmesi için benim önce işten çıkış yapılıp tahsis numarası almam gerek sonrada ertesi gün yeniden girişimin yapılması gerek , şirketin benim haklarımın kaybolmaması için 1 gün süresi oluyor ..durum bu ..mümkün müdür yani emeklilik işmelemleri başladığı zaman aynı gün Tahsis numarası alabilir miyim...emekli maaşı ne zaman yatarsa onu beklerim

BursaUykusuz

iş yerinin seni tekrar başlatması için tahsis numarasina ihtiyaci yok. dogrudan TC Kimlik numarasi ile online olarak giris yapiliyor. cikis yaptiktan bir iş günü sonra emeklilik basvurusu yapabiliyorsun. basvurudan bir is gunu sonra da tekrar baslangic yapabiliyorlar. her halukarda bir gun issiz gozukeceksin.

@BursaUykusuz

çok net bilmemekle birlikte emekliliğinin onaylanmasıyla tahsis numarası verilir. başvuruda verilen tahsis numarası evrak içindir. emekliliğin onaylanmadan yani resmi olarak emekli sayılmadan sgdp ödeyip sigortalı çalışamazsın.

Başvuruda verilen numara takip numarası gibi bişey.Tahsis numarası emeklilik başladığında verilir.İkisi farklı şeyler.

BursaUykusuz

emekli olup tekrar işe başlama ile alakalı dikkat etmen gereken bir husus var.
tekrar işe giriş başvurusunda SGDP işaretlemeleri gerek.4/a tüm sigorta kolları bölümünü işaretlerlerse maaşın anında kesilir. e devletten takip et. 4/a hizmet dökümünde durumunun PASİF görünmesi lazım.benim başıma geldi çünkü.

bu konuyla ilgili yardımcı olacak kmse var mı ,yanlış bir iş yapmayalım çünkü

ben emekli olur kağıdını şirkete verip çıkışımı alacağım ama aynı şirkette çalışmaya devam edeceğim , ben başvurumu yapınca,sonrasında çalıştığım şirket beni engelli emekli olarak yeniden girişimi neye göre yapacak illa ki bir numara lazım değil mi ,,,,rica ediyorum konuyu iyi bir arkadaş yardımcı olabilir mi

BursaUykusuz

Klasik emekli çalışan gibi, sosyal güvenlik destek primi ödeyerek sigortanızı yatırmaya devam edecekler...

Emeklilik

Arkadaşlar emekli oldukdan sonra tekrar çalışırsak sosyal güvenlik destek primi ödeyerek gene agi alacakmıyım vede vergi indirimden gene maaşıma miktar yansıyacakm

furkan-) e devlette sgk evrak takipten hareketleri
İzleyebilirsin emeklik işlemlerini.

furkan-) bende yeni baktım e devletten bu uygulamayı kaldırmışlar 1 ay önce bile aktifti google den sgk evrak takip diye yaz çıkıyor tc no ile sorguluya biliyorsun ben yeni test ettim :)

tc mi girdim yılıda doğru girdim ama aradığınız evrak bulunamadı bilgileri doğru giriniz diyor site

furkan-)

o zaman başvuru yaptığınız sgk müdürlüğüne gidip durumu sorgulamanız gerekiyor.

furkan-)

Hatalı olamaz.çünkü aynı linkten ben giriyorum benim bilgilerim görünüyor. hatalı olsa benimki görünmez.

ozgurmeric74

e devletten bakıyorum ben gelen evrak dosyaya kaldırıldı falan yazıyo evrakla ilgili kişilerin ismi yazıyı ama açıklama bölümü boş

furkan-)

bence sgk ya git. en doğru bilgiyi oradan alırsın. ama yorumumu sorarsan işlemlerin devam ediyor.

29 haziranda evrakları sgk ya verdim

Ne zaman işlemler biter

@furkan-)

o iş yoğunluğa göre değişir. mesala istanbul'da ortalama 45 gün ile 60 gün arası sürüyor. farklı şehirlerden prim ödemen varsa dahada uzun sürebilir. malum yazışmalar yapılıyor.samsunu bilemem. ama evrak takibindeki yazılara fazla takma.evrak takibinde başvurun serviste yazar. ama e devlette emekliliğin görünür.

tahminim bu ay sonuna kadar e devlette bilgilerin çıkar. önümüzdeki ay maaş alırsın.29 haziranda başvurduğun için maaşın 1 temmuz itibariyle birikmeye başladı. ağustosta ödenecek 1000 tl ikramiyeyide alacaksın.

ozgurmeric74

Peki Özgür bey, bir yakınım 17.07.2018 tarihi itibari ile emeklilik için tahsisi numarası aldı SGK dan.
1-acaba, maaş hakkedişleri hangi tarih itibari ile başlar?
2-o da 1000 TL ikramiye alacak mı ağustostaki bayramda maaşını henüz alamadıysa da?

@u.uçar

öncelikle aldığı tahsis numarası maaş tahsis numarası değil. o numara evrak takibi için. son rakamına göre maaş günü hesabı yapmasın. emeklilik tahsis numarası emeklilik onaylandığı anda e devlette görünecek.
emekli maaşları başvuru tarihini takip eden ay başı itibariyle birikir. buda demek oluyor ki maaşı ve emekliliği 1 ağustos itibariyle birikmeye başlayacak.

yasaya göre bayramdan önce emekli maaşları bağlananlar ikramiye alacak.dolayısıyla yakınınıza da verilecektir.

ayrıca emekli maaşları peşin ödendiğinden eylül ayı maaşınıda alacak.

örneğin maaş alma günü ayın 20 si olursa ilk alacağı birikmişler dahil 49 günlük olacak.(maaş alınan gün yani 20 si hesaba katılmaz)

Cevap için teşekkür ederim ileteceğim yakınıma ama son bir kez teyit edeyim. 1 ağustosta hakkediş olursa ve misal 16 eylül de de ilk maaş alma günü olursa şöyle mi olacak?

1 ağustosta (1 maaş tutarı) + 1 eylülde (1 maaş tutarı) + 15 gün de eylülden (yarım maaş tutarı) + 1000 TL emeklilik bayram promasyonu.

Acaba bu hesap doğru mudur?

@u.uçar

evet.2,5 maaş+1000 tl ikramiye. ek ödemesi e devlette çıkınca maaş alma günü-ve ek ödemesini bana yazın. maaşını ve toplam alacağı parayı hesaplayayım.

E DEVLETTE DYS EVRAK TAKİP EKRANI

arkadaşlar e devlet te emeklilik takip yeri Sosyal Güvenlik Kurumu DYS Evrak Takip Ekranı
yani edevlette arama yerine dys yazın çıkan yerde 2018 i tuşlayın devam dediğinizde işlemler hangi aşamada oldugunu görürsünüz

EMEKLİLİK TAKİP SİSTEMİ E DEVLET'TE TAKİP(İŞLEMLERİ TEK TEK YAZACAĞIM)

E DEVLETTE DYS EVRAK TAKİP EKRANI
Sorgulamak İstediğiniz Evrakınızın Yılını Aşağıdaki Listeden Seçiniz!

Yıl : 2018 SEÇİNİZ
Varide No Varide Tarihi Konusu İlgili Birim Evrak Tipi İşlem Tarihi İşlemi Yapan Açıklama
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
784632 17/07/2018 VERGİ İNDİRİMİ İSTANBUL SOSYAL GÜVENLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ 2. EMEKLİLİK İŞLEMLERİ (YAŞLILIK) Giden Evrak Kayıtlı 17/07/2018 10:49 işlemi yapan mehmet ******
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
652458 13/07/2018 458012 NOLU MÜRACAT İSTANBUL SOSYAL GÜVENLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ 1.EMEKLİLİK İŞLEMLERİ (MÜRACAT) Gelen Evrak Dosyasına Kaldırılmış 18/07/2018 10:01 işlemi yapan ahmet *****

ozgurmeric74 bey
bu duruma göre maaş baglanma tarihi ne olur.ve kaç günlük maaş alacagız...

@istanbul40

maaş bağlama tarihi başvuru tarihinizi takip eden ay başı itibariyle başlar. örneğin siz 1- 29 haziran arası başvuru yaptıysanız maaşınız 1 temmuz itibariye başlar. ama 1 temmuzdan bugüne herhangi bir gün başvuru yaptıysanız 1 ağustos itibariye başlar.

hangi gün başvuru yaptığınızı yazın size kaç günlük alacağınızı yazarım.
tahminimce 13 temmuzda başvuru yaptınız.

maaşınız 1 ağustos itibariyle birikecek. ve 1000 tl ikramiyeyede hak kazanacaksınız.

eğer işlemleriniz ağustos maaşına yetişirse örneğin maaş alma gününüz ayın 20 si diyelim. eylül maaşı ile birlikte 49 günlük para alacaksınız. çünkü emekli maaşları peşin ödenir. (al parayı 1 ay geçin mantığı).

ancak şöyle bir husus var. ağustosta emekli maaşları muhtemelen bayram dolayısıyla erken ödenecek. birikmişleriniz eylül ayı maaşına sarkabilir.

Üst Alt