Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Emeklilik zamanım geldi. Ne zaman başvurmalıyım?

forsa

Üye
Konular
25
Reaksiyonlar
0
vergi indirimi var istenen 3950 gün 17 yıl yüzde 40
10.10.1994 girişiliyim
5200 günüm doldu
bu gün hepsi doldu işyerim ay sonunu bekle diyor 27- 28 inde gidersin ama bize bir kagıt getir emekli olabilecegine dair dedi..
bürütden hepalanıyormuş kıdem tazminatı.. ayın 27 sine veya 28 inde mi gideyim? 27 sinde gidersen bürüt düşmez mi? hemen mi başvurayım?.. yoksa 1 inde mi gideyim?

Bir yardım cı olursanız Allah Razı olsun.

BEN 2 HAFTA OLDU EMEKLİLİĞİMİ Vereli oyüzden tecrübelerime dayanarak sana yardımcı olayım, emeklilik işlemleri her ayın sonunda değerlendirmeye alındığı için bu ayın 27 si gibi gitsen senin için iyidir ,şimdi gidersen hiç bir avantajın yok yine bir sonraki ayın başında işleme alınacak ,oyüzden ay sonu git 27 si iyidir.
kolay gelsin

Sakın 1 inde gitmek gibi bir hataya düşmeyin,aylığınız ta öteki ayın 1 inden itibaren bağlanır.
Ama bu ayın 27-28 inde başvurursanız hem işyerinden bu ayın maaşını alırsınız hem de 1 Kasım'dan itibaren emekli aylığınız bağlanır.
Tabi bu tavsiyede bulunurken özel sektörde olduğunuzu varsayıyorum,yoksa kamu için 13-14. günler en iyisidir.Maaş 15 nden itibaren bağlanır.

Ufuk ,Mehmet Bürüt den hesaplanıyor imiş ya .. Bürütüm düşermi . Tazminatımda bir düşme olurmu?. Özel sektördeyim.
Mehmet Alah güle güle ve saglıcak la yedirmek nasip etsin arkadaş
Ufuk Teşekür ederim

çok teşekkür ederim temennilerin için ama tam olarak ne sorduğunu anlamadım ,tazminatında niye düşme olacakki?

Kıdem tazminatı son alınan brüt aylık ücret üzerinden hesaplanır,örnek olarak asgari ücretli birinin kıdem tazminatı brüt asgari ücret olan 837 tl den hesaplanacaktır.Neden düşme olacağını düşündünüz orasını ben de anlayamadım.Başvurunuzdaki zamanlama,emekli aylığınızın zaman kaybı olmadan hemen bağlanabilmesi için önemlidir.

Sanırım arkadaş şöyle düşünüyor.
Ayın 27 inde çıkış işlemleri yapılırsa 27 günlük brüt ücret ile kıdem tazminatı hesaplanır ve 3 günlük ücretten muaf kalırım diye.
Hayır arkadaşım o günlükler seni ilgilendirmez. Senin 30 günlük brüt ücretinden hesaplanır kıdem tazminatı.Yani günlük brüt ücretin nedir. 30 ile çarpıp öyle hesaplanır.
İster 1'inde ister 27 'de çıkış olsun farketmez.

Bulnes arkaşa sagol iste buydu sormak istedigim.. Hepinizden Allah razı olsun

Sende sağol arkadaşım, şimdiden hayırlı olsun.

yarın emeklilik için başvuracagım dikkat etmem hususlar nedir

10 10 1994 ilk giriş
%40 vergi indirimi
5117 gün
111.791.84 toplam yatmış.
teşekürler

Sigortaya gitmeden işyerinden cıkış kağıdı alman lazım.Eğer memur değilsen, çalışırım diyorsan destek primi ödersin hem işyerinden maaş hem devletten maaş alırsın.Yatan prim miktarın yuksek görunuyor en az 1000 lira maaş alırsın ,sadece tahmin.HAyırlısı olsun.

Sayın forsa şimdiden hayırlı olsun.
Ne gibi belgelerle gittin, ne istiyorlar.
Bunlarla ilgili açıklamalarını bekliyorum.
Bende Pazartesi günü çıkış işlemlerini başlatıyorum.
Salı günü SGK'ya gidip emeklilik işlemlerimi yaptıracağım.

Arkadaşlar, Merhaba.., Ben de Dün Adana SGK ya giderek Emeklilik başvurumu yaptım..
Başvuruda ; Vergi İndirimi yazım, İşyeri Ayrılma bildirgesi, Kimlik Fotokopisi İstemişlerdi, götürdüm. Buna ilave olarak ben her ihtimale karşın ; Engelli kimlik fotokopim ile Elimdeki aslının aynı olan Rapor umu da göturdum , takım olarak zımbalayıp verdim.İyi yapmışsın , işleleri hızlandırabılır dedıler..Bir de oradan Maaş tahsis talep belgesi denılen bır nevı Dilekce dolduruyorsun orada.Çok kısa sürüyor.Bakalım nezaman sonuçlanacak. Toplamda 10 dakıka sürdü diyebilirim..Gelişme oldukça paylaşacağım.. Selamlar..

bana da salı günü yapalım çarşanba git dediler .. Bulnes il önce ilcenin baglı odugu ssk kurumuna gitdim tazminata dayir bir kagıt veriyor lar. Benim işyeri bagcılara baglı imiş halk la ilişkiler bölümüne gidiyorsun benim işyeri bize bir kagıt getir emekli olabildigine dayir dedi danışma daki baktı böyle bir kagıdı unkapanın dan ala bilecegimi fakat bu tazminata dair olan kagı dı mutlaka burdan alman gerekiyor dedi... kanunda işyerinin emekli olacagına dair bir kagıt istemeye hakı yok imiş.. umarım acık layıcı olmuştur.. bir de başvuruyorsun ertesi gün veriyorlar bulunez pazartesi bir git istertsen..

ya arkadaşlar ben bu konuyla ilgili çok net ve açıklayıcı bir bilgi yazmıştım ya kimse yazdıklarımızı okumuyor yada dikkate alan yok daha 2 hafta oldu emekli kağıtlarımı vereli ,olmadık şeyler yazmışsınız yarım saat bile sürmeyen bi iş için öyole şeyler yazmışsınızki anlayamadım? bulnes kardeş tek tek madde madde anlatmadımmı ne gerekli diye niye insanlar hala sorar niye okumazlar anlamadım? aşağıda daha önceden emeklilik başvurusu için yazmış olduğum yazıyı tekrar yayınlıyorum umarım bu sefer anlaşılır.

hemen söyliyeyim :
kimliğiniz ve maliyeden elinize ulaşan vergiden muaftır belgesi olacak onun fotokopisini kullanıyorlar,ama muhakkak aslıda yanınızda bulunsun. evrak kısmı bukadar.
işemlere gelelim:
sigortaya gittiğimizde emekli olabilir yazısı çıkarttırıyoruz (gün hesaplama kısmına gidiyoruz) burada bir belge veriyorlar onu doldurup tekrar teslim ediyoruz ,belgeyi alma ve teslim sıralarında raporumuza bakıyorlar ÖNEMLİ: RAPOR DEDİĞİM ÜZERİNDE RESİM OLAN HASTAHANE RAPORU DEĞİL , EKİNDE OLAN VERGİDEN MUAFTIR RAPORUNA BAKIYORLAR LÜTFEN BU KISMA DİKKAT EDELİM TABİKİDE HASTAHANE RAPORU YANIMIZDA OLSUN KİMBİLİR BAKABİLİRLER.
doldurduğumuz belgeyi teslim ettikten sonra abinin bitanesi inceliyor sonra içeriye odaya gir diyor arada da bi arkadaşımız bakıyor önünde emeklilik şartları kağıdı var heralde oradan inceliyor o belgeyi ve vergiden muaf kağıdı ekleyip bide üstüne emekli olabilir kağıdını verdimi olay bitmiştir. bir tek yan masadaki imza işi kalıyor onuda yaptırıyorum ve sirada iş yerine gelip tazminatımı hesaplatıp işten çıkış belgemle birlikte tekrar sigortaya gitmem gerekiyor ama ben henüz işten çıkış kağıdını alamadım çünkü arkadaş izinliymiş artık salı günü halladicem kısmetse o işide ,bu arada sakın ha ay başında emekliliğimi vereyim diye bi tarafınızı yırtmayın :) ay sonu verin kağıdınızı çünkü verilen kağıt bir sonraki ayda işleme alınıyor 28 inde ver yada 29 unda 2 gün sonra işleme alacaklaar.ama ayın 2 sinde verirsen 1 ay sonra işleme alacaklar buda bir bilgi olsun benden. zannedersem bu kadar.

Merhaba arkadaşlar tabiki her yazdığınızı dikkatle okuyorum. Ondan endişeniz olmasında işte heyecan mı diyelim panik-atak mı? Bir telaş var işte.
Ben geçen hafta içerisinde Unkapanı SGK'ya gittim. Emekli olur yazısını aldım arkadaşlar. Dün de emeklilik işlemlerimi başlatabilmek adına gerekli işlemlerimin yapılması için dilekçe yazarak "Emekli olur" yazısınıda ekleyerek muhasebe bölümüne verdim.Bu dilekçede çıkış işlemlerimin 24 Ekim 2011 Pazartesi tarihi itibariyle yapılması diye belirttim. Muhasebe bölümü tazminat ve izin paralarımı hesaplayarak patrona onay için gönderdi. Pazartesi onay gelecek ve muhasebe bölümü benim çıkış işlemlerimi yapacak.
Salı sabahı da emeklilik işlemlerimi yapmak üzere -bağlı olduğum SGK'ya gitmem gerekiyormuş- Pendik SGK'ya gideceğim.
Ben aklıma gelen her türlü belgelerin asıl ve fotokopilerini götüreceğim. Ve mümkünse asıllarını vermemeye çalışacağım, çünkü olur ya problem çıktı veya dosya-evrak kayboldu filan derlerse ben bir daha nerden bulurum fotokopilerini kabul etmezlerse.
Bu durumda bilginiz dahilinde hangi belgelerin kesinlikle asılları veriliyor bu konuda açıklamalarınız nedir. Yani boşuna inat etmeyeyim hem de memuru kendime gıcık ettirmeyeyim di mi? :)

vermiş oldugun bilgiler için tşkler mehmet yılmaz kardeşim...benimde emeklilik zamanım gelmiş 12.01.1994 sgk baslangıcım var.evrakları yavas yavas hazırlayayımm bende :)

bulnes, arkadaşın söyeldigi gibi de oluyor biz panik yapıyoruz biraz sakin olalım aynı derteyiz

sevgili bulnes evrakların sadece ve sadece fotokopilerini alıyorlar merak etme tekrar yazıyorum vergi muafiyeti ve hastahane raporunun fotokopilerini alıyorlar ,bakarlar diye orjinelleride yanında bulunsun ama fotokopi alıyorlar fotokopi fotokopi fotokopiiiiiiiiiiiii

Çok teşekkürler Mehmet Yılmaz arkadaşım, şimdi rahatladım işte.
Ben dünden her şeyimi hazırladım asıllarıyla beraber fotokopilerini, bugünde işyeri ayrılma bildirgesini çıkarttık mı tamamdır.
Yarın dosdoğru SGK'ya gideceğim.

hadi hayırlısı inşallah bi sorun çıkmadan halledersin orjinallerini götürmeyi unutmaaa!!!!!!

mehmet vukkatlı nüfus kayıdına ihtiyaç varmı

vukkatlı nedemek bilmiyorum ama normal bildiğimiz nüfus cüzdanı fotokopisi yeterli zaten orada çekiyorlar hemde beleşşşşş :)

Vukuatlı nüfus kayıt örneği,nüfus müdürlüğünden çıkarılan,tüm aile bireylerinin doğum,ölüm,evlilik,boşanma gibi bilgilerini içeren belgedir,ancak emeklilik başvurusunda bu belge istenmemektedir.

Vukuatlı nufüs kaydını istemiyorlar. Bende 1 saat önce Pendik SGK'ya emeklilik için müracaatımı yaptım arkadaşlar.
Benim götürdüklerim aşağıda sıraladıklarımın fotokopileriydi.

1) İşyeri ayrılma bildirgesi,
2) Unkapanı SSK'dan alınan "Emekli olur" yazısı,
3) Nufüs cüzdanı,
4) Başbakanlık Özürlü Kimlik kartı,
5) Sigorta Kartı,
6) Saplık raporu, (yeni değil 2006 da aldığım)
7) Vergi indirim için Ankaradan gelen yazı,

Bütün bunların fotokopilerini hazırlayıp zımbaladım.
Emeklilik müracaat bölümüne gittim, inceledi baktı tamam dedi bana Tahsis Talep Formu verip doldurmamı istedi.
2 dk da o formu doldurduktan sonra deftere işleyip bana küçük matbu bir kağıda yazarak talep numaramı verdi ve hayırlısıyla bitmiştir.

Bu yukarıda saydığım belgelerin aslınıda götürdüm tabi.. Ha bunların hepsine gerek varmıydı belki yoktu ama ben işi garantiye almak adına bu konuyla alakalı her belgeyi hazırladım.
Sonuçta belgeler elimin altındaydı bana kalan sadece fotokopilerini çekmek.

Darısı herkesin başına.

of of işyerim den ayrılma bilgisini gönüleri olun ca verecekler. 28 indede olur 31 birinde de olur acele etme deniliyor . amba sıkıntı oldu

bulunes hayırlı olsun

Teşekkürler forsa....
Hayır yani neden sorun oluyor ki, 5 dk lık bir olay o.
Sakın peşini bırakma, 31 deyip hemen de işleme sokamazsan 1 aylık maaşın yanar.

Üst Alt