Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Emeklilik zamanım geliyor. Kıdem tazminatımı alıp işten çıkmak için ne yapmalıyım?

satıcan

Üye
Konular
6
Reaksiyonlar
2
Merhaba Arkadaşlar %40 raporlu olup vergi indiriminden faydalanıyorum tahsise hazırlık dilekçesi verdim 6 ekim de 18 yılımı tamamlıyorum günüm zaten fazla öğrenmek istediğim kıdem tazminatımı alabilmek için nasıl bir yol izlemeliyim 6 ekimde hak ediyorum 7 ekimde dilekçemi versem uygun olur mu?Sağlıklı günler diliyorum

Tahsise hazırlık dilekçenize cevaben sgk dan alacağınız yazı ile işyerinizden kıdem tazminatı ve yıllık izin haklarınızı alabilirsiniz.
7 ekimde başvurmanızla 31 ekimde başvurmanız arasında bir fark yok
Maaşınız 01 Kasım itibariyle hesaplanmaya başlar.

Ergin bende çok merak ediyorum mümkün oldukça gelişmelerden haberdar ederim earibagi verdiğiniz bilgilerden dolayı çok teşekkür ederim tahsise hazırlık dilekçesinin cevabı duruyor onunla giderim

earibagi

Üstadım önce dilekçe ile sgk'ya başvurup, sgk'dan gelecek "emekli olabilir" evrakı ile mi şirketten ayrılıyoruz. Doğru mu anladım?

1 Ekimde gidiniz SGK ya ve ordan şu tarihte emekli olabilir yazısını alın. İş yeri için de kıdem tazminatını haketmiştir yazıyı iş yerinize verin. çıkışınızı alın ve tazminatınızı da sonra bu çıkış kağıdını SGK YA VERİN EMEKLİ OLMAK İÇİN 6 EEKİMDE EMEKLİ OLURSUNUZ İLK EMEKLİ MAAŞINIZI KASIMDA ALIRSINIZ ARADAKİ FARKLA BEREBER ÇÜNKÜ SONUÇ GEÇ ÇIKIYOR. BİLDİNİZE.

Ne zaman isterseniz işyerinizden tazminatınızı alabilirsiniz yeterki sgk dan emekli olur yazısını alıp işyerinize veriniz. Ayrıca emekliliğiniz dolduğu gün verebilirsiniz ayın başını sonunu beklemeyiniz çünkü dilekçenizi verdiğiniz günden itibaren geçerli oluyor . Allah güle güle yemek nasip etsin. Bende 2011de emekli olmuştum. Ama çalışmama devam ettim.

Bir yanlışı düzelteyim
Dilekçeyi verdiğiniz tarihten itibaren maaşınız hesaplanmaz
Bir sonraki ayın 1'inden itibaren hesaplanır

@earibagi

Üstadım önce dilekçe ile sgk'ya başvurup, sgk'dan gelecek "emekli olabilir" evrakı ile mi şirketten ayrılıyoruz. Doğru mu anladım?

[FONT=sans-serif]Aynen öyle
[/FONT]

Hocam ben şirketimle anlaştım. Çalışmaya devam edeceğim.

Sıralama şöyle mi ?
-SGK'ya erken emekli olmak istiyorum diye dilekçe ile başvuracağım. (ilgili maddeye atıf gerekiyor mu?)
-SGK yaklaşık 1-2 ayda bana "emekli olabilir" yazısı verecek.
-Aldığım yazı ile işten çıkacağım. (ayın son günlerinde) Ve şirketten aldığım evrakla yine sgk'ya gidip takip numarası alacağım.
-Ayın ilk gününde işe tekrar giriş yapacağım.

bende emekli olabilir yazısı için dilekçe verdim ağustos 15 de , verdikleri evrak takip numarası ile baktım bugun posta ile gönderildi yazıyor o yazı gelince iş yerime vereceğim ekim sonu itibariylede emeklilik için başvuru yapacağım ama iş yerimle konuştum devam edeceğim S.G.D. Primi ile ilgili ne yapmamız lazım bilen arkadaş cvp verirse sevinirim

earibagi

Hocam peki örnek dilekçe var mı acaba?

Birde başka ne gibi evraklar gerekir dilekçenin yanında? İşi hızlandırmak için vergi indirimi ile ilgili yazının kopyası vs vermem gerekir mi?

Ergin

Hocam bunun matbu bi dilekçesi yok...
Kurumunuzun şu sicil numaralı sgk çalışanıyım.Tarafıma emekliliği hakettiğime dair yazı verilmesini rica ediyorum,tarzında bişey yazman yeterli olur sanırım.
Vergi indirim yazısının fotokopisinide eklersin.

scakmak81

Emeklilik zamanın gelince işyerinizden çıkış alıp,tahsis talep başvurusu yapmak.
Matbu olarak dolduracağınız dilekçe ile yapabilir,yada e devletten başvurabilirsiniz.

Örnek olması açısından yazdığım yazıyı buraya'da koyayım..

T.C. SOSYAL GÜVENLİK KURUMU​

.............. İl/Sosyal Güvenlik Merkez Müdürlüğü'ne;

Kurumunuzda ................T.C. Kimlik Numarası ile işlem görmekteyim. .................... Vergi Dairesi’nden ...... Derece vergi indirimim var. Erken emeklilik işlemlerimin başlatabilmem için halen çalışmakta olduğum........... verilmek üzere emekliliği hakettiğime dair yazı verilmesini rica ediyorum.

Ergin arkadaşım emekli olabilir yazısı almak için SGK' a gittiğinde orda görüştüğün görevli memurlarda hazır dilekçe var sadece boşlukları doldurup imzalayım evrak numarası alıyorsun o evrak numarası ile dilekçenin durumunu takip ediyosun verdiğin adrese cevap posta ile gönderiliyor ...

scakmak81

teşekkür ederim.

bu süre uzun olabilirken, tahsis için gittiğimdeki sonuçlanma süresi galiba kısa sürüyor.

tazminat olayını 2 katı olarak aliniyor olarak biliyorum dogrumudur acaba

emekli olabilir dilekçesini 14 ağustos da verdim evrak numarası ile takip ediyorum ,bugun
29.09.2015TAAHHÜTSÜZ GÖNDERİLMEK ÜZERE İŞLENDİ diye uyarı cıkıyo galiba verdiğim adrese gönderildi. 1 hafta içinde umarım gelir

özcan kamil

Öyle bişey yok.İş kanuna göre ne hak ediyorsan onu alırsın.
Engelliye tazminatta ayrımcılık yapılmaz

Selam iyi akşamlar bende bir şey sora bilirmiyim 506 sayılı yasanın 60. maddesi ve 4447 sayılı ysanın 81. maddesine göre yaslılık aylığı bağlanması hakkazanmış tır ne anlamda biraz açıklarmısın bilgilenmek için soruyorum şimdiden tşkler.

Selam arkadaşlar,

30 Eylül günü şirketten çıkış işlemleri tamamlayıp sgk'ya başvuruyu tamamlayamadım. Oradaki memur 1 Ekim'e kalırsan emekliliğin 1 Kasım'dan itibaren geçerli olur demişti.

Şirket özlük işleri uzmanı ise üzerine basa basa "o eskidendi, artık başvurduğun tarihten itibaren geçerli" dedi.

1 Ekim itibariyle evraklarımı (çıkış ve emeklilik başvuru) şirket sgk'ya gönderdi.

Evrakımın takibi için sgk tahsis numarası mı veriyor. Evrakımı nasıl takip ederim.

selamlar.

Sizin özlük işleri 1 aylık maaşınızın gitmesine sebep olmuş
Hiçbişey bilmiyolarsa 170'i arayıp sorsalardı bari.
Sizin emeklilik maaşınız 01 Kasımdan itibaren hesaplanmaya başlayacak.
Tahsis numarasını emekli maaşınız bağlandıktan sonra öğrenebilirsiniz.
Evrekın durumunu alttaki linkten takip edebilirsiniz.

https://uyg.sgk.gov.tr/EvrakArama/

earibagi

Valla çok emindi. Göreceğiz :)

Şu anda elimde tahsis numarası var benim?

İlk maaşımı her hangi bir ptt şubesinden mi alacağım?

Eve gelecek evrakta ne var? O evrakla mı maaş alacağım?
@earibagi

Elinizdeki tahsis numarası değildir :)
Tahsis numarası emekli aylığı bağlanınca size verilir.
İlk maaşınızı ptt şubesinden alacaksınız
Ondan sonra istediğiniz bankaya transfer yaptırabilirsiniz.
Eve gelen evrakta,
maaş bilginiz,toplam gün sayınız,prim gününüz vs yazar

earibagi

maaşımı alabilmek için eve gelecek evraka ihtiyacım var mı ?

SGK'dan gelen küçük bir kart var.

Adım soyadım, tarih, yaşlılık tahsis no var.

bi karışıklık mı var acaba

Maaşınızı çekmek için gelen kağıda ihtiyacınız yok.
E devlet şifreniz varsa ordan takip edebilirsiniz.
Maaşınız ve ödeme günü belli olunca,o gün kimliğinizle en yakın ptt ye gidip maaşınızı çekebilirsiniz.
Sizin elinizdeki varide no olabilir.

Ergin
Göreceğizi yok bu işin, işveren yetkilisinin bir gün için boşu boşuna bir aylık maaşınızı ziyan ettiği kesin, istediği kadar emin olsun.
Size verilen ise tahsis no değil, tahsis talep nodur, sadece takibe yarar.

Üst Alt