Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Emeklilikte yeni kanundaki avantajı kullanmak için SGK'yı dava edebilir miyim?

valla epey zamandır uğraşıyorum belki benim gibi uğraşan insan yoktur lakin çok enteresandır buraya da yazıcam oy verirken de insanlar iyi düşünsün gerek hükümet olsun gerekse muhafelet ,ana muhalefet her neyse abi bir engelli vekil e ulaşamadım yanarımda buna yanarım bu resmen sıkandal engelliler adına bir engelli kardeşiniz olarak sorumluluk bildim bu davamızı hani birilerimiz daha rahat yaşasın daha fazla özel sektörde yıpranmasın çile çekmesin diye en azından üç beş kuruş cebine aylık para girsin ama ben utanıyorum bu ülke de engelli olduğum için neden utanıyorum gerçekten bazı engelli kardeşlerimiz var ki;

Özel sektör de daha bırakın tuvalete gidemiyor gidince de neden geç kalıyorsun diye azar yediğini bilirim... siz de bilirsiniz yaşayanlar bilir merdiven çekme eziyeti yaşayanlar ve yaşama eziyeti çekenler.ve dahası bir çok sorun var ve bu sorunların eşiğinde bizlere reva gören bizi duymazdan gelip kulaklarını tıkayan bazı sözde engelli vekiller...

Konunun selameti açısından arada bir hortlatılması belki birilerin kulağına hatta gözüne batarda birileri uyanır...

Geçen maliya bakanı bi açıklama yapmış diye duydum hastanenin verdiği raporu maliyenin düşürmesiyle ilgili ama pek birşey çılmadı sanırım engelli vekil kim var

valla hocam o olay engelli raporlarını maliyeye gitmesin hastane raporları baz alınsın muhabbeti bakan da bu uygulamanın kalkması lazım bu uygulama eski bir uygulama falan gibi bir cümle kurdu ama bu iş yatacak gibi ben oyle algıladım bir de engelli emekliliğine el atsalar yok kimse ses çıkmıyor engelli dernekleri hakketen ne iş yapar Allah bunları bildiği gibi yapsın ülkece yatmaya devam

PoleStar

hocam muhtemelen memurluğundan olmamak için yaptığını düşünüyorum

hocam o günden bugüne kimse dava açmadı

benim gibi isyan edenlerde oldu ama gelip geçiciydi

Ben TBMM ye dilekçe ile başvurdum cevap aldım ama buda yataş oldu
Ombustman,Bimer,Cimer,SGK, aklınıza gelebilecek her yer.Tüm vekillere toplu mail günde en az 250-300 mail :D
yok arkadaş biri sallamadı.

change.org tan kampanya başlattım ama bir halta yaramadığını anladım şuan 160 civarı destekcimiz var sadece toplu mail atarak davaya müdahil olmak isteyen olursa duyuru yapabiliriz

https://www.change.org/p/engelli-em...ents_action_panel_wrapper&utm_medium=copylink

ben size bazı bilgileri veririm hatta yukardaki linkten istifade edebilirsiniz gerekirse konuşup tartışıp bir yol bulalım site yönetimide destek olursa bu işin üstesinden gelinebilir

http://www.engelliler.biz/forum/eme...tablosundaki-tutarsizlik-destek-kampanya.html

engelli kadrosunda çalışıyorum 18 yılım bitti emekli olmak istiyorum 3 yıldır hastane köşelerinde vergi indirimi almak için rapor yenilemek için hastanelerde perişanlık çekiyorum heyete girincde bu sefer rapor oranım 30 düşüyor kökten bunalıma giriyorum.halk arasında engelliyiz ama devletimiz bize sahip çıkmıyor.emekli olalım ki yerimize yeni engelli arkadaslarımız atansın.emeklisi gelmiş engelli kadrosunda calışan engellilerden vergi ındırımı gibi sacma sapan bi durum kalksın

https://www.change.org/p/safak-safa...edium=copylink&recuruit_context=copylink_long biz bu konular için imza kampanyası yaptık linke tıklayarak sizde imza kampanyasına destek verin .facede paylasın arkadaslar sesimiz duyuralım

Arkadaşlar bu konuda bir gelişme oldu mu? Dilekçelerinize cevap geldi mi? Ayrıca bu süre boyunca dava açan oldu mu?

Arkadaşlar dilekçemin cevabı aşağıdaki gibidir. Birlik olup milletvekilleri ile görüşüp kanun değişikliği önerisinde bulunmalıyız. Bu konu maalesef dava açarak çözülemez.

Dilekçi: 2008 öncesi işe başlayan engelli vatandaşların emekli olma yıl şartının, 2008 sonrası işe başlayan emekli vatandaşlardan daha fazla olduğunu belirterek, aradaki farkın giderilmesini talep etmektedir.

Gereği Düşünüldü: Dilekçe üzerinde yapılan inceleme sonucunda, muhtelif kanunlarda değişiklik veya bazı alanlarda yeni yasal düzenlemeler yapılmasının istendiği anlaşılmıştır. Dilekçe Komisyonu, Anayasa’nın, TBMM İçtüzüğü’nün ve 3071 sayılı Dilekçe Hakkının Kullanılmasına Dair Kanunun ilgili hükümleri çerçevesinde çalışmalarını sürdürmektedir. Anayasa’nın 88’inci maddesinde, kanun teklif etmeye milletvekillerinin yetkili olduğu belirtilmiştir. TBMM İçtüzüğü’nün 116/1’inci maddesinde “Dilekçe Komisyonunu... Başkanlık Divanı.... Yeni bir kanunu veya bir kanun değişikliğini gerektiren... dilekçelerin, görüşülemeyeceğini karara bağlar.” denilmiştir.

Komisyonumuz Başkanlık Divanı, yeni bir kanun veya bir kanun değişikliğini gerektiren dilekçelerin, Komisyonda görüşülemeyeceğini karara bağladıktan sonra, TBMM İçtüzüğünün 116/2-3’üncü maddesi gereğince, bu dilekçelerden kanun olarak düzenlenmelerinde toplumsal yarar görülenlerin birer örneğini, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığına bilgi olarak göndermekte; ayrıca, kanun teklifi gerektiren tüm kararları bastırıp, milletvekillerine dağıtmaktadır. Dolayısıyla vatandaşlarımızdan gelen yeni yasal düzenleme taleplerinden ve değiştirilmesi istenen kanunlardan, Türkiye Büyük Millet Meclisi üyelerinin tamamı haberdar edilmektedir.

Diğer yandan yasal düzenleme yapılması istenilen konular hakkındaki başvurulara ilişkin tekliflerin TBMM’ye gelen yasal düzenlemelerin gelişim süreci, “http://www.tbmm.gov.tr/develop/owa/tasari_teklif_ sd.sorgu_baslangic” internet adresinden takip edilebilmektedir. Yukarıda yapılan açıklamalar ışığında, 3071 sayılı Dilekçe Hakkının Kullanılmasına Dair Kanun ile TBMM İçtüzüğü’nün 116’ncı maddesi uyarınca dilekçenin, Dilekçe Komisyonunda görüşülemeyeceğine karar verildi.

Sgk girişim 2004, 20 yıla tabiyim. Adaletsizlik dizboyu beklemedeyim. Bu konu ile ilgili bir gelişme varmı? Herhangi bir dava açıp kazanan oldumu? Yada bildiğiniz emsal bir dava varmı ? Seçim öncesi bir girişim yada sonuç alınabilirmi? Böyle basit 4 işleme dayalı bir mantık,matematik hatası nasıl olabilir? Saçmalığın daniskası....

Çoğunluğu uzun döneme serpiştirmek için

Sorduğum soruya yardımcı olabilecek biri varmı?

@Togix maalesef bu konuyu yukarıda da belirttiğim üzere dava açılarak çözülecek bir durum değil. Tek çözüm yolu Milletvekilleri yasanın değişmesi için önergede bulunması gerekiyor. Akabinde milletvekilleri ve Cumhurbaşkanı tarafından onaylaması Resmi Gazete yayınlanması ve yasalaşması gerekiyor.

Buradaki mantık ne kadar basit aslında anlatmaya çalışayım. Yarım kilo peynir 5 tl, aynı peynirin kilosu 15 tl .Saçma değilmi? 2008 öncesi işe başlayan engelli sgklı 20 yılda, 2008 sonrası başlayan ve aynı özür oranına sahip diğer bir engelli sgklı 16 yılda emekli oluyor. Aynı saçmalık.Burada meclise teklif edecek bir konu olmadan direk bir merciye başvurarak bu saçma hesaplama hatası derhal düzeltilebilir olmalı. Bizim bunu milletvekillerine anlatmamız , meclise sunulmasını beklemek, ne kadar kolay olabilirki? Halktan böyle bir dilekçe alan aile çalışma ve sosyal hizmetler bakanlığı, bir hata var ise konuyu direk meclise sunabilmeli? Kanun teklifini milletvekili verebiliyorken , cimere yaptığım başvuru; Çalışma , aile ve sosyal hizmetler bakalığına yönlendirilip yani bakanlığa (milletvekilliğinin daha üst makamına) iletilmişken gelen cevap aynen şu oldu:
"Talebinize ilişkin olarak, yasal düzenleme gerekmekte, yasal düzenleme yapma yetkisi de T.C. Anayasası gereğince Türkiye Büyük Millet Meclisinde bulunmakta olup, Kurumumuz kanunların uygulayıcısıdır."
Şimdi soruyorum Bakanlık (bakan) Tbmm'nin en büyük meclis üyelerinden biri değilmidir. Neden hatayı görüp acilen çözüme yönelik meclise kanun teklifi vermez anlamakta güçlük çekiyorum. Anlayan varsa bana da anlatsın lütfen. Burada ortada bir haksızlık ve hata var. Biz 2008 öncesi engelliler olarak yeni bir hak yeni bir düzenleme , bir ayrıcalık da istemiyoruz. Sadece tablodaki hatayı düzeltin.

Son düzenleme:
samsunspor

Haberden bir satır:

"...her engelli için bu hak baki. Buna 'malulen emeklilik' deniliyor."

Vatandaş neden karıştırıyor bu durumu, şaşırmamak lazım.
Buradan ve daha nicesinden okuyan haliyle yanlış bilgiyle karşımıza çıkıp tartışıyor.
Daha geçen tartıştım. Anlamıyor ki.
Malulen emekli mi oluyorsun diyor.
Hayır dedim durumu detaylı anlattım.
"Ha tamam işte malulen emeklilik"
He dedim malulen emeklilik.
Taşa anlatsam anlar

Arkadaşlar, 2003 - 2008 mağduriyeti hakkında İYİ Parti Milletvekili, aynı zamanda Yeniçağ gazetesi sahibi Ahmet Çelik ile görüşme aşamasındayım. Detaylı doküman ve bilgi paylaşımında bulunursanız kendisine aktarabilirim.

BurhanB...yıl prim mağduriyeti de dahil,engelli emeklilerin maaşları olması gereken yıldan erken emekli olunduğu için sanki ceza verilir gibi çok çok az düzeyde,tamam devlet bana olmam gereken yıldan 7 yıl erken emekli etti(teşekkür bekliyorlar ama ben beyin kanaması geçirdim diye özür dileyecek halim yok herkesin de öyle!)ama en azından asgari ücret seviyelerine çekilebilir engelli maaşları.....hocam ben bu konu ile ilgili inan cimer e milletvekillerine chp akp iyi parti vs..hepsine mesaj gönderdim ama hiç bir zaman dönüş olmadı...yani oturup da devlet bize bakmiyiirr diyenlerden değilim üstüme düşeni yaparım her zaman...bu konuyu da dile getirirseniz eğer iletişim halindeysiniz süper olur...teşekkürler herkese kolay gelsin geçmiş olsun..

Arkadaşlar vergi indirimi aldıktan sonra erken emeklilik için başvuru yapacağım ama ilk işe girişim 23.06.2003 ama hastalık çıkışı 2015 bazı sitelerde girişden sonra engelli olanlar emekli olamaz diyor.bİLGİSİ OLAN YARDIMCI OLURSA SEVİNİRİM.

Üst Alt