Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Emeklilikten sonra çalışabilir miyiz?

potkal

Üye
Konular
8
Reaksiyonlar
0
2014 ten beri şizofren teşhisi konuldu 2019 1 yıllık sureli raporla emekli oldum 2020 de 2 yıllık yuzde 46 süreli sağlık raporuyla süresiz ankara emekliliğimi onaylandı sormak istediğim şu tekrar çalışmaya başlarsam maaşım kesilirmi çalıştım diye tekrar saglık kurulu raporu isterlermi şimdiden teşekkürler

Engelli hakkıyla emekli olduysan yeniden çalışmanda bir beis yook. Çalışabilirsin tabii. Maaşından sadece sgdp primi keserler onun harıcında maaşını alırsın pekala

Emekli olarak çalışmak için yeniden rapor almam gerekir mi?

Arkadaşlar bir konu hakkında bilgi almak istiyorum sizlerden.

Yüzde 40 raporumla engelli vergi indirimi ile emekli oldum. İlk Sigorta başlangıcım 10.04.2001 tarihinde şimdi asıl sormak istediğim konu.

1 - Bir iş yerinde çalışmaya başlayacağım prosedür gereği sağlık raporu isteniyor herhangi bir sağlık kuruluşundan alacağımız ( iş için sağlık raporu ) maaşımızı tehlikeye sokar mı ??

2 - İş yeri bu sağlık raporunu sgk ya mı gönderiyor ??

3 - Yapacağımız iş başvurusunda illaki engelli kadrosunda görev almamız mı gerekiyor yani normal emekli olarak çalışabiliyormuyuz ??

4 - Yeni başlayacağımız iş yerine vergi indirimi yazısını ibraz etmek zorundamıyız. Çünkü vergi indirim yazısını emeklilik işlemlerin de sgk ya verdim iş yeri tekrar isterse nereden almam gerekiyor aslını ??

Bilgi sahibi arkadaşlardan cevap bekliyorum şimdiden teşekkürler...

Emeklilik işleminden hemen sonra yeniden aynı şirkette çalışabilir miyim?

20 MArt'ta emekli olmak için süremi dolduruyorum. %50 geçici raporum var. Şirketime vergi indirimi yazısı geldi.

Emekli olmak ve şirketimden tazminat alıp tekrar girmek için iletişim kurdum. Şirketim kabul etti. Maaş bağlanması için gereken evraklarda işten ayrılma belgesi var. Ben çalışmaya devam edeceğim. Nasıl olacak bu?

Benim 21 Mart'ta nereye hangi evraklarla başvurmam gerekiyor? Şirkete emekli olmaya hak kazandığıma dair belge getirmem gerekiyor sanırım.

Nasıl yani benim raporum 2009 süresiz %45 vergi indirimi de var 2027de emekli olabilirm engelli emeklilik ile daha sonra ben çalışamaz miyim

Rapor tarihi değil, ilk defa sigortalılık tarihi...

İlk sigorta girişi 2009 benim emekli olduktan sonrada çalışabilirim

fasfor
İlk defa sigorta girişiniz 2009 ise emekli olduktan sonra emekli aylığınızı kestirmeden çalışamazsınız maalesef

hozgul
Bu yenimi çıktı ya engelli emeklilik de hem maaş hem çalışma oluyordu

Malulen emeklilik değil benim bahsettiğim engelli emekliliği yaş şartı olmadan olan

Sosyal güvenlik sisteminden (malulen değil) özürlü-engelli sıfatıyla erken emekli olanlar, aslında normal emekli gibidirler ve dilerlerse hem emekli aylıklarını alır hem de SGDP ödeyerek çalışabilirler böyle yazıyor internet de

Yanlış bilgi mi

onurdebalzac
21 martta bağlı olduğunuz sgk ya gidip emekli olabilir yazısını alacaksınınz yanınızda vergi ind yazısı ve raporu getirmeyi unutmayın sonra o yazı ile iş yeri haklarınızı verip çıkışınızı yapacak sonra tekrar sgk gidip emeklilik başvurusunu yapacaksınız mart sonuna kadar yaparsanız 1 nisan itibari ile maaşınız işlemeye başlar. emeklilik başvurusundan sonra tekrar iş yeri emekli statüsünde sizi giriş yapabilir işe

fasfor

Merhaba hozgul Hakan Bey size doğru bilgi vermiştir.

01.10.2008 tarihiinde yürürlüğe giren 5510 sayılı kanuna tabii ilk defa sigortalı olan arkadaşlarımız,yani 01.10.2008 tarihi veya daha sonra ilk defa sigortalı olan arkadaşlarımızın 4A-İşçi statüsünden çalışmakta iken Çalışma Gücü Kaybı Tespiti (5510 sayılı kanunun 28. maddesi-Engelli Emekliliği) ile emekli olduktan sonra tekrar 4A-İşçi statüsünde çalışmaya başlar ise emekli aylıkları kesilir.

Engelli Vergi İndirimi ile Emekli olan yani ilk defa sigorta girişi tarihi 01.10.2008 tarihinden önce olan arkadaşlarımız ise sizinde belirtiğiniz gibi emekli olduktan sonra tekrar çalışmaya SGDP primi ödeyerek devam ederler.

Bu ayrım ilk sigorta girişi 01.10.2008 tarihinde yani 5510 sayılı kanunun yürürlüğe girdiği tarihte başlamıştır.

İlgili bilgilerin teyidi adına SGK resmi sitesinde SGDP sıkça sorular sorular bölümünün 14. sorusu sizin merak ettiğiniz ve burada yazdığımız konuyu açık şekilde belirtmektedir.

SGK resmi sitesinde SGDP sıkça sorular sorular linki ;

Emeklilikten Sonra Tekrar Çalışma (SGDP)

Saygılar.

Hak mi bu ya emekli olduktan sonra neden 2008 öncesi çalışıyor da 2008 sonrası çalışamıyor peki 2008 sonra sigorta giriş olan biri emekli oladuktan sonra kendisi bir iş kursa yinede emeklik maaşı iptal mi olur zorla kaçak çalışın diyorlar resmen ya

Emeklilikten Sonra Tekrar Çalışma (SGDP)

E burda yazıyor işte

durumunda;
Özel sektörde 4/1-(a) kapsamında çalışmaya başlayanların aylıkları kesilmemekte, SGDP’ye tabi çalışabilmektedir. Ancak kamuda 4/1-(a) kapsamında çalışmaya başlayanların aylıkları kesilmekte, aylıklarından tüm sigorta kolları için prim yatırılması gerekmektedir. (SGDP yatırılamaz.)

ne zor işle r, her kanun daha olumsuz , EYT olayı normal çalışanlar için eziyet bizi de aynı .hep zor hep zor

fasfor

Paylaştığınız yazı 01.10.2008 tarihinden önce ilk defa sigortalı olanların veya diğer bir açıklama ile Engelli Vergi İndirimi ile Emeklilik hakkı olan arkadaşlara tanınmış bir süreçtir.

Sizin ilk sigorta tarihiniz 01.10.2008 tarihinden sonra ise 4A-İşçi statüsünden çalışarak 5510 sayılı kanunun 28. maddesi(Çalışma Gücü Kaybı Tespiti-Engelli Emekliliği) gereğince emekliliğe sevk edilen arkadaşlarımızın 4A-İşçi statüsünden emekli iken tekrar çalışması halinde emekli aylıkları kesilir.

Hak konusunda birçok yasal sıkıntılar var.Ancak bu süreç gerçekleşeli 01.10.2008 tarihi itibari ile 13,5 yıl oldu ne yazık ki.

5510 sayılı kanunun yarattığı diğer bir süreçte herkesin medyadan duyduğu ne kadar çok çalışırsanız emekli maaşlarınız o derece düşer(AB0-3-Aylık Bağlama Oranı:%22-%40 arası) mevzusudur.

Yani 01.10.2008 tarihinde 5510 sayılı kanunla inanın sayısız hak ve yöntem değiştirildi.

Saygılar.

Mümin Çelik

yok normal senemde olacağım teşekkürler . İnsan kaynaklarından onay bekliyorum işe devam edip meklilik için . inşallah sorunsuz olur

2001 sigorta girişim %40 oran ile 2001 yılında vergi indiriminden faydalandım .
yasal olarak emeklilik hakkını kazandım ancak başvuruda bulunmadım, çalışmaya devam ediyorum.
emekli olmam halinde çalışmamda bir sıkıntı olur mu ? emekli maaşım kesilirmi ?

hanifeaydin

Merhaba Mümin Çelik arkadaşımızın belirtiği gibi emekli olduktan sonra Sosyal Güvenlik Destekleme Primi (S.G.D.P.) ödeyerek çalışmaya devam etmeniz durumunda emekli maaşınızda herhangi bir kesinti veya düşme söz konusu olmamaktadır.

Emekli bir kişi çalışırsa S.G.D.P primini SGK kurumuna işveren ödemektedir.

Saygılar.

yok emekli olup çalışmaya devam edeceğim aynı yerde burdan alacağım maaş düşer mi

hanifeaydin emekli olduktan sonra çıkışısınız yapılacak sonrasında tekrar işe girişiniz yapılır şuan ki maşınızın düşüp düşmemesi sizinle patronunuzun arasında ki bir olay

hanifeaydin
Mümin Çelik arkadaşımızın belirtiği üzere emekli olduktan sonra aynı işyerinde çalışabilmeniz konusunda işveren ile anlaşmanız durumunda işvreniniz size dilerse emekli olmadan önce aldığınız maaşı veya daha yüksek bir maaşı veya daha düşük bir maaşı almanız koşulu ile size emeklilik sonrası iş teklifinde bulunabilir.

Yasal olarak buna bir engel yoktur.

Aslında siz emekli olduktan sonra ister eski işvereniniz ister yeni işvereniniz olsun yeni bir iş akdi yapmış oluyorsunuz ve buna bağlı olarak S.G.D.P. statüsünde yeni bir yaşama başlamış oluyorsunuz.

Saygılar.

kimisi emekli olmak ister kimisi emekli olduktan sonra da çalışmak ister

Ahmet T
evet aynen öyle keşke emekli olunca aldığı maaş çalışmasına gerek bırakmasa emekli olup 65 70 yaşında çok çalışan insan var

onurdebalzac
21 martta bağlı olduğunuz sgk ya gidip emekli olabilir yazısını alacaksınınz yanınızda vergi ind yazısı ve raporu getirmeyi unutmayın sonra o yazı ile iş yeri haklarınızı verip çıkışınızı yapacak sonra tekrar sgk gidip emeklilik başvurusunu yapacaksınız mart sonuna kadar yaparsanız 1 nisan itibari ile maaşınız işlemeye başlar. emeklilik başvurusundan sonra tekrar iş yeri emekli statüsünde sizi giriş yapabilir işe

merhaba bu güncel süreç midir? yarın sgk ya ilk kez gideceğim.bana verdikleri belgeyi işyerine verip tekrardan sgk ya mı gideceğim internetten olmuyor mu?

hanifeaydin

Mümin Çelik arkadaşımızın belirtiği üzere emekli olduktan sonra aynı işyerinde çalışabilmeniz konusunda işveren ile anlaşmanız durumunda işvreniniz size dilerse emekli olmadan önce aldığınız maaşı veya daha yüksek bir maaşı veya daha düşük bir maaşı almanız koşulu ile size emeklilik sonrası iş teklifinde bulunabilir.

Yasal olarak buna bir engel yoktur.

Aslında siz emekli olduktan sonra ister eski işvereniniz ister yeni işvereniniz olsun yeni bir iş akdi yapmış oluyorsunuz ve buna bağlı olarak S.G.D.P. statüsünde yeni bir yaşama başlamış oluyorsunuz.

Saygılar.

bakalım hayırlısı

merhaba bu güncel süreç midir? yarın sgk ya ilk kez gideceğim.bana verdikleri belgeyi işyerine verip tekrardan sgk ya mı gideceğim internetten olmuyor mu?

bakalım hayırlısı

evet bu şekilde ilerliyeceksiniz giderseniz daha sağlıklı olur

Üst Alt