Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Emeklilikten sonra çalışabilir miyiz?

evet bu şekilde ilerliyeceksiniz giderseniz daha sağlıklı olur

sağolun bakalım neler olacak ? yarın memur da detay verir inşallah açıklama yapan biri denk gelir. işyerimde bu konularda acemi.nasıl olacağını dönüp bana soruyorlar. yıllık izinlerimi diğer haklarımı hepsini almıyor olacağım kalacak devam edeceğim için bunun için bir dilekçe örneği var mı ? işe devam de edeceğim sadece tazminatı alacağım.bunu resmi olarak yazılı imzalı kayda almalıyım ilerisi için.tavsiyeniz var mı?

hanifeaydin
sgk dan aldığınız emekli olabilir yazısını iş yerine verdikten sonra izin dahil bütün haklarınızı vermek ve sizle ilişiği kesmek zorunda he sonra emekli çalışan pozisyonunda tekrar başlatabiliyor sizi ama tabi daha düşük daha yüksek maaş da verebilir işverenle aranızda yaptığınız görüşmeye bağlı

emekli olanlara hayırlı olsun.

Benim merak ettiğim, günümüz şartlarında bağlanan emekli maaşı ne kadar?

Onu da şu açıdan soruyorum. emekli olup yeni/eski firma kapandı, sahibi değişti vs günümüz şartlarında bu maaş yeter mi bi insana,
örnek olarak 1 kişi 15-20 yıllık çalışan özel sektörden emekli oldu alacağı maaş ne kadar olur veya kamudan 20 yıllık çalışan maaşı ne kadar olur

ev kirası, malüm elektrik, doğal gaz, su, internet ve cep telefonu bunlar (1500 kira bile olsa) 2500-3500 arası bi sabit gider var temel gıda olmadan

SphiNX

Merhaba,emekli maaşı her kişiye özeldir.Yani her kişinin hesaplama sonucu farklı emekli maaşı tutarı çıkmaktadır.

Emekli maaşını hesaplamasında çalışma hayatınızda boyunca adınıza yatırılan SGK prim tutarlarının yüksek olması,SGK prim günlerinizin toplam,SGK hizmet yılınızın ne kadar olduğu,Engelli Emekliliği,Malulen Emeklilik ve Tam bağlım olup olmamanıza bağlı olarak değişiklik göstermektedir.

Siz 4A-İşçi statüsünde çalışan veya çalışmış biri iseniz SGK kurumu resmi sitesinden 4A Emekli Aylığı Hesaplama modülüne kişisel verilerinizi girdikten sonra bu emekli olabilseniz alacağınız emekli maaşını görebilirsiniz.

SGK kurumu resmi internet sitesi 4A-İşçi Emekli Aylığı Hesapla Linki;

https://uyg.sgk.gov.tr/AylikHesap/

Bu linkten emekli maaşı bilgilerinize göre kendi adınıza hesaplamaları yapmanız daha kolay olacaktır.

Saygılar.

hozgul 2008 den sonra normal emekli olanlar çalışamaz mı geçen biri sormuştu bu soruyu net bilmediğimi sgk ya sormak en iyisi olur dedim

[USER=163602]Hikmetkonyevi
[/USER] Bunda bir sorun yok sağlık raporu derken engelli raporu değil bu her iş yeri istiyor ki zaten anlaşmalı bir sağlık kuruluşu vardır rapor iş yerinde kalıyor engelli kadrosun da çalıştırabilir isterse normal olarak da çalıştıra bilir ama büyük ihtimal engelli kadrosunda çalıştırır vergi indirim belgenizi iş yerine değil iş yerinden orada çalıştığınıza dair evrak alıp ilinizde vergi dairesine gidip tekrar başvuru yapacaksın vergi dairesinin sisteminde var zaten evrak iş yeri ile alakası yok

Bilgi Hazinedir

bakmakla yükümlü olduğu kişiler deniliyor benim küçük çocuğumu sistem görecek değil mi ayrıca bildirime gerek yoktur

hanifeaydin

Haklısınız,sistemler bakmakla yükümlüğü olduğunuz kişileri birebir görerek işleme almaktadır.

Bu konuların bir ayrıntısı mevcuttur;

* Eğer çocuğunuz an itibari ile başka bir kişinin üzerinden bakmakla yükümlü olduğu kişi bilgisi kaydı mevcut ise onun kaldırılarak sizin bunu bildirmeniz ve kendi üzerinden bakmakla yükümlü olduğum kişi kaydını yaptırmanız gerekmektedir.

Saygılar.

bunu nereden göreceğim? eşimin üstüne de olabilir belki nasıl kontrol edeceğim?

Hayır, 2008'den sonra ilk defa sigortalı olunmuşsa emekli olduktan sonra emekli aylığını kestirmeden çalışamaz demiştim.

Selam , 2008 10. ay itibari ile ilk defa sigortalı olunmuşsa sanırım değil mi?

hanifeaydin

Bu konuda sorgulama yapabileceğimiz bir ekran veya web sitesi olup olmadığı hakkında ne yazık ki herhangi bir bilgiye sahip değilim.

Ancak hastanelerde tc kimlik ile sorgulama yaptıklarında hangi SGK kurumuna tabii olduklarını görebildiklerini biliyorum.Belki hastanelerin danışma bankoları bu konuda bilgi verebilir diye düşünüyorum.

Saygılar.

Ben 1991 senesinde devletten emekli olduktan sonra özel sektörde 15 yıldan daha fazla çalıştım. Maaşımdan tek kuruş kesinti olmadı.
Selametle.

Üst Alt