Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Emekliyim. SGK kontrole çağırdı. Buna hakkı var mı? Ne olabilir?

mevta

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Iyi gunler ben 2009 da %52 isitme kaybi ile surekli ibareli raporla emekli oldum fakat su anda sgk istegi ile yeniden hastaneye sevk edildim sgk bua hakki varmi ve emekliligimi düsüre bilirmi saygilarimla

Hasan bey gelismeleri bizlerlerle paylasirsaniz sevinirim umarim guzel bir netice cikar

mevta Esasinda böyle bir hakkı olmamasi lazım gelir.
O zaman sürekli rapor vermenin mantığı nerede kaliyor.
Her Kurum maalesef kendi mevzuatini kendince oluşturmuş.
Genel mevzuatı ve resmi gazeteyi tabiri caizse takan yok.
Klasik bir Türkiye kurum zihniyeti...

s anda bir gelisme hala yok hastaneyegidip geliyorum hala bir karar veremediler sonucu sizin kadarbende merak ediyorum vecanimi cok sikmaya basladi bu isler hic huzurum kalmadi yasimiz45 oldu hala bu islerle ugrasiyorum

mehmet41 bence hicte guzel bir netice cikmayacagi ortada cunki ben burdan cikacak sonucu görür gibiyim neden dersen adamlar oylebir ayar cekiyorlarki raporlari standartolarak %36 %38 ckiyor yani hersey programli olarak isliyor yani su anakadar hic bir arkadasim%40dahi almis degiller

Avukata tutsaniz daha iyi olur sonucta gecmis kazanilmis bir hakkiniz elinizden alinmis avukatla bu isi cozelur diye dusunuyorum

mevta vergi indirimi ve raporda sürekli miydi ayrıca tedaviyle düzelebilir ibaresi varmı psikolojik değerlendirme varmı?

Mehmet maliye hakem mahkemesine başvursa uzun sürsede hakkını geri alabilir belkide.

Bu sgk rahatsızlık veya hastalığa göremi kontrol istiyor anlamadım arkadaş işitme engelli olduğu için belkide gerçekten sorunu varmı yokmu diye şüphede kalmış olabilirler ama aksine ankara merkez sağlık kurulu raporu inceleyerek sürekli olarak zaten vermiş raporu böyle bir şeyi hangi hakla isterler buda ayrıca düşündürücü.

Benimde sürekli raporum ve vergi indirimim var raporda tedaviyle kısmen düzelen oran var ama sürekli vergi indirimi ve raporda 3 yıl oldu alalı umarım emekli olurken kontrol cıkmaz

Aslinda Bu kanun nizam tanımaz dedidigim dedik Sgk kurumunu Bimere,cumhurbaskanligina şikayette bulunmak lazım olmadi vergi mahkemesine başvurmak lazım.
O zaman sürekli ibaresini yetkili hastane,maliye sağlık kurulu niye koyuyor.
Nedir bu sürekli ibaresinin anlami.
Bu raporu verenler Sgk kurumunun doktorları değilmi bize bu sürekli ibaresini özel hastaneler vermiyor herhalde.
Valla ağzımdan ve aklımdan çok agir hakaretler geçiyor ama neyse allah sizi bildiği gibi yapsın ne diyeyim..umut tacirleri....

@sabri35 Eğer raporunuz sürekli ve vergi indirim belgesinde süre belirtilmemişse yani şu tarihten şu tarihe kadar diye o zaman kontrol istenmez ama kısmen düzelen ibaresi belirtilmişse sgk belki hastaneye yeni oran için tekrar kontrol isteyebilir yani işiniz şansa kalmış inşallah umduğunuz gibi bir sonuç çıkar.

@kiyasettin Ahbe kardeşim memleketin çivisi çıkmış kurumlar başı boş bırakılmış heryer özelleşti satıldı ne malum sgk nında satılmadığı başımızdakiler kendi çıkarları ve koltuk sevdaları için vatandaşını hep hiçe sayıyorlar durmadan kanun çıkartıp maddeleri değiştirip haklarla oynuyorlar kimi kime şikayet ediyorsun bu memlekette it ürür kervan yürür zihniyeti var artık kurumlar bakkal dükkanına döndü kanunlarla sürekli raf değiştiriyorlar bu devirde adam babasına anasına acımıyor engelli haklarımı kaldı bu gidişte suriyeden farkımız kalmayacak bizdede bir tane beşar esad var nasıl olsa Allah zalimin ve hak yiyenlerin bin kere belasını versin ne diyim.

Önceden tıptan alınan raporları kabul etmiyorlar dı şimdide tıpla anlaşıp oraya sevk ediyorlar anlaşılan kurumla hastane bence anlaşmalı işin içinde bence hile ve düzenbazlık var dediğin gibi ssk hastanesi doktorları zaten rapor veriyor bu hastanelerde sgk kurumuna ait ve verilen rapor ankara merkez sağlık kurulunda ikinci defa incelenip bakıyorlaki bu şahısın rahatsızlığı ve engel durumunun sürekli iyileşebilecek gibi olmadığına karar veriyor sgk bühçesini zorladığı için böyle bir uygulama yapıyor yoksa araplara mültecilere nasıl maaş bağlayacaklar değilmi buda ayrı bir durum yorum sizin?

Benim rahatsizligim raporda surekli olarak yaziyor her iki kulagimdada kulak zarlarim olmus yillardir benim ilk tdavi eden doktorumu buldum yeniden muayenemi yaptirdim bana dedigi seni amerikayada göndersem hic bir faydasi olmaz dedi zaten fayda etcek olsaydi ben ta ozaman ameliyatini yapardim dedi simdi daha cok ilerleme yapmis dedi zaten raporumda onunda imzasi var ve boyle birseye anlam veremedi

Varmi bildigin iyi bir avukat eskisehirde boyle avukatlar yok arastiriyorum varsa bana burdan tl nosunu verebilirmisin

Raporumda sadece sürekli yaziyor onun haricinde baska bir ibare yok zaten doktorumunda deyisine gore cok ilerlemis cihazi kulagimdan cikarttimi dunya cok sessiz kaliyor

Vergi indirim belgende süre kısıtlaması varmı peki şu tarihe kadar diye kontrol süresi koymuşlarmı eğer öyleyse isteyebilirler diye düşünüyorum her iki belgende sürekliyse haksızlık yapmışlar ne diyeyim kardeşim burası türkiye avrupa kadar engellisine sahip çıkmıyor birde bu sahtekarlıkla dalavereyle rapor alanlar var birazda bunların etkisi var birde kurumları arayarak kontrol varmı yokmu diye sormayın buda onları çelişkiye düşürüyor olabilir o yüzden kontrol isteyebilirler yani delinin biri kuyuya taş atıyor kırk akıllı çıkaramıyor

Insanların umutlarıyla oynayarak yaş geçtikten sonra hakları ellerinden alıyorlar faşist bir dönemde yaşıyoruz acımasız gaddar zalim insanlar peydah oldu artık günümüzde ne yazıkki ne güzel elimizde bir umut var diyoruz rahatsızlığımız daha fazla götürmeden ileriye doğru hastalığımız tekrar karşımıza çıkmadan daha fazla ilerlemeden emekli olup geri kalan hayatımızı huzurlu mutlu sağlıklı geçireceğiz diye sevinirken birileri çıkıp umut güllerimizi koparıyor ne kadar acı bir durum benimde rahatsızlığım doğuştan kronik kalp hastalığı düşünüyorumda 60 yaşımı görecekmiyim acaba diye kimimiz babalarını erken yaşta kaybetmiştir ben 45 yaşında kaybettim bizim ne olacağımız belli değil o yüzden çok şükür elimizde bir umut var derken pat diye bir kara haberi başımıza düşürüyorlar umutlarımızı yıkıyorlar ben ne para yedirdim nede hile sahtekarlıla raporumu aldım ama bazı sahtekar şerefsizlerin yüzünden olan bizede oluyor heyete girmekten rapor almaktan korkumuz yok emkli oluyorsun kontrole çağrılıyorsun aradan 10 yıl geçmiş hadi bakalım kontrol hadi kontrole gittin raporu düşürdüler o yaştan sonra insan nereye sığar madem bir hak veriyorlar bırakında yaşayalım değilmi yazıklar olsun ne diyelim kardeşlerim.

Arkadasim kontrol muyanen icin uzuldum insallah istedigin sonucu alirsin hastaligin devam ediyorsa endiseye gerek yok

cok arkadasım var piskiyatriden kısmen düzelen oranla emekli oldu kontrole cagıran yok

emekli adamın kontrole çağrılmasındaki mantığı anlayamadım ? engel oranın düşerse ne olacak ?

Suskun mutsuz umutsuz ne olacak üç kurus maas verdiler onu geri alacaklar masa basindaki agalarin oyuncagi olduk ya bakalim hayirlisi

2009 da emekli olupta 2016 da kontrole çağırmaları pek mantıklı gelmedi.
Rapor aldığınız hastane ile ilgili ihbar vs olmuş olabilir.

@mevta
sgk nın buna hakkı yok sürekli ibareli ile 2009 yılında emekli olsuiseniz 2016 yılında sizden kontrol istemeyr hakkı yok size kontrol yazısı yazdı ise sizinde dilekçe ile hangi sebeb gösterlerek kontrol istendiğini sormanız gerekirdi ve onların size yazı yaz<ması gerekirdi kalkıp 7 yıl sonra kontrolmü olur

SGK'nın her zaman kontrole çağırma yetkisi ve hakkı vardır.Maalesef mevcut yasalar buna izin veriyor.
Ama bu kadar zaman sonra çağırmasının mutlaka önemli bir sebebi olmalı.
Bunu öğrenmenin tek yolu SGK'ya gidip bizzat öğrenmek.

Geçenlerde de biri böyle konu açmişti ihbar vardı o hastane ile ilgili sanırsam gene aynı şey :D

Hilal72 sgk muayene istemeye yetkisi yoktur fakat bizimde gitmeme gibi bir lüksümüzde yok g hani bir korkumuz yok gidip geliyoruz bizde bu gün de 3,ye gittim bir guñde 3 sefer muayene ettiler fakat gene sonuc cikaramadilar nasibse cuma gunu tekrar gitcem insallah

Hasan abi insallah emekliligin tekrar devam eder mevlam yardim eder insallah

mevta Hasan abi raporu kaç senesinde ve hangi hastaneden almıştın ve şuan kontrolü hangi hastanede yapıyorlar?
Sen 2009 da emekli ol sgk seni kontrole çağırsın rezaletten ve görgüsüzlükten başka bir şey değil akıl almıyor çekemeyenleri Allah beter etsin inşallah çok yazık.

ben 2009 senesinde eskişehir sssk hastanesinden aldım raporu daha o zaman söylediydim ben eğitim ve arştırma hastanesine yani osman gazi tıp fakültesine bana verilen cevap oradan parayla rapor alan çok oluyormuş oranın rapou geçerli degil diyerkten ssk yeni adı yunus emre devlet hastanesine yönlendirdilerdi simdide o hastanenin raporları şüpheliymiş yeniden tıp hastanmesine sev verdilerdi hala uğraşıyorum hayırlısı bakalım

Şerefsizler durmadan bahane üretiyorlar bi halttan anlamayan cahil bilgisiz çoban kılıklı insanları memur diye dikiyorlar oraya ulan güzelim memleketi ne hale getirdiler yok tıp olmaz yok devlet hastanesi olmaz yok ssk olmaz engellinin önüne engel koymak için türlü türlü bahanelere başvuruyorlar sen o dönemde eğer tıptan alsaydın bu seferde oranın raporları şüpheli derlerdi Allah bildiği gibi yapsın hepsini.

selam arkadaşlar bu kontrol muayne olayları yeni çıktı galiba ilk önce emekli olabilirsin diyorlar işten ayrılmana neden oluyorlar sonra seni emekli ediyorlar ve arkasından kontrol muaynesi deyip oyun oynuyorlar emekliliğini iptal ediyorlar bu insan ne yapıcak nasıl geçincek eşine çocuklarına nasıl bakacak umrunda dil kimsenin sonra yok sahte raporlar varmış yok sgk batmış garibanı sakatı güçsüzü kolay ezebildikleri için rahat işkence yapıyorlar.

j3VQjg.jpg

Üst Alt