Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Emlak vergisi muafiyeti icin özür oranının hiç bir önemi yokmuş!?

Bu iş şuna dönmüş resmen, yaya kaldırımı üzerine park edilmez levhası koymuş devlet,akıllının biride gitmiş parketmiş. T.polsi gelmiş yazmış cezayı geçmiş, vatandaş diyoki şimdi polise, la burada ceza şu tl ceza yazılır diye yazmıyo gibi olmuş:))))) bizim konumuza gelirsek, o kanunda yüzde belirtilmemiş diyo vatandaş, her özülü diye yazan yere parantez içinde şu oranda özürlü sayılır diyemi yazması gerekiyo:)))))))

şunu birkere aklınızdan çıkarmayın, devlet hiçbirzaman yasaları kuralları ögretmez, bunu her türk vatandaşı bilmek zorundadır. O memura ve müdüre gelince, belediyeler müfettişlerce gider gelirler incelenir, eger yakalarlarsa bu hatayı bunu yapan müdürüde memuruda senide donunda sallarlar:)

Tıpkı araç alımında oranın önemi olmaması gibi, emlak vergisinde de bir oran belirtilmemiş. Düşünmeden yazılmış bir mevzuat burada avantaj doğurmuş. Ne ala! Yararlanmak lazım :)

Melek hanımı tebrik ediyorum, 57 seri nolu emlak vergisi gn. teb. göre eml. vergisi istisnası için rapor oranının önemi olmadığı gibi, rapor tarihinin de önemi olmadığı görülmektedir.

Sayin yildirimbeyazit, size basit bir soru: nasil oluyor da hemen hemen her hakta bir oran veriliyor da (otvsiz arac yuzde 90 ve uzeri, engelli kimlik karti, gelir vergisi indirimi, vb yuzde 40) bunda verilmesine gerek görülmüyor? Kanunlar yoruma açık olmamalı. Eger bir oran olacaksa soylenmeli. Hala neye israr ediyorsunuz isterseniz iyice arastirin. Memur belki bilmese yanlislikla jata yapar ama gitti bilen birine de danisti ki boyle durumlarda emin olmadan işlem yapmazlar. Ezberden konusmayin. Varsa kanunda yazan bir sey kaynak gösterin. insanlarin kafasini karistirmayin. Veya gidin belediyeye sorun. Simple as that.

server kardeş o yönetmeliği iyi biliyorum zaten ilk olarak bu konu hakkındaki açmış olduğum başlıkta (Engellilerin emlak vergisinden muaf olmasinda rapor oranin etkisi var mi?) bunu özellikle dile getirdimki %40 oranının altındaki engelli arkadaşlarda bu haktan yararlanabilsin ve bu senin sayende kanıtlanmış oldu

Melek hanım teşekkürünüz için rica ederim. Göstermiş olduğunuz erdemden ve yasadaki diğer genelge ve belgelerle tezimizi testeklediğiniz için asıl ben size teşekkür ederim.bu sayede artık % 40 rapor oranının altındaki engelli arkadaşlarımız gönül rahatlığında emlak vergisi muafiyetinden yararlanabilecekler emeği geçen herkeze teşekkür ederim

asıl ben teşekkür ederim Ali Özdemir emeklerinizden dolayı.

bu arada emlak vergisi sıfır indirimi uygulaması için istenen sağlık kurulu raporu ile ilgili Yönetmelikte "engelli" tanımı yapılırken bir özür oranı sınırı yoktur.
Emlak vergisi için ilgili Yönetmeliğe göre alınmış sağlık kurulu raporu esas alınır. bu Yönetmelik hükümlerine göre engelli şu şekilde tanımlanmıştır:

MADDE 4 – (1) Bu Yönetmelikte geçen;
...
c) Özürlü: Doğuştan veya sonradan; bedensel, zihinsel, ruhsal, duyusal ve sosyal yeteneklerini çeşitli derecelerde kaybetmesi nedeniyle toplumsal yaşama uyum sağlama ve günlük gereksinimlerini karşılamada güçlükleri olan ve korunma, bakım veya rehabilitasyon, danışmanlık ve destek hizmetlerine ihtiyaç duyan kişiyi,

Özürlü sağlık kurulu raporu yönetmeliğinde de engelli için bir özür oranı sınırı getirilmediği için, emlak vergisi Kanunu'nda da bir özür oranı sınırı olmadıgı için özür oranı kaç olursa olsun özürlü sağlık kurulu raporuyla % 40 ve üstü şartı aranmadan emlak vergisi sıfır indiriminden rahatlıkla yararlanabilirsiniz arkadaşlar:)
engelli sağlık kurulu raporu ile ilgili Yönetmelik için bkz:http://www.engelliler.biz/forum/sag...rlari-hakkinda-yonetmelik-30-mart-2013-a.html

arkadaşlar bi yakınım bayan ev aldı eşi engelli emlak vergisinden yararlana bilirmi cvp verirseniz sevinirim acil cvp arkadaşlar
Kalem
OturanBoğa

@BÜTÜNÜYLE FARKINDAYIM!

Raporu var mı, ev sahibi ile tapu aynı kişiye mi ait ve bir de Türkiye'de (anadan-babadan kalan arsa vs dahil olmak) üzere başka gayri mülk var mı? Bu soruların yanıtlarına göre ve evi bürüt 200 m2'yi geçmiyorsa muaf olur.

herşey tamam tapu bayanın üzerine engelli olan eşi erkek raporu var kafamıza takılan evin tapusuyla engelli olan aynı kişi degil eşi oluyor bakmakla mükellef yani sanki yönetmenlikte öyle okudum anlamadım birde size sorayım dedim
@hozgul

bakmakla mükellef olursa sanki yararlanıyor gibime geldide

Tapu sahibi değil, eşi engelli olursa emlak vergisinden yararlanma imkanları var mı? İntifa hakkı falan işe yarar mı?

merhaba,

ikamet adresim babamlar aynı ve tapu babamın üstüne acaba muafiyet için benim raporum yeterli olur mu tapu sahibi mi engelli olmak zorunda

Kotan

Hayır, tapu babanızın adına olduğu için muafiyet verilmez.

iyi günler kentsel dönüşümden toki de borçlu evim var belediye evin borcu olduğu için kabul etmiyor vergi indirimi alamazsın diyor tapuyu aldıkdan sonra yaralanırsın diyor engelli raporum % 54 ev 112 m2 bununla ilgili yazı varmı belediye personeline verebileceğim teşşekkür ederim

Üst Alt