Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Emniyet personeliyim, 3. evre kolon kanseriyle malulen emekli olmak!?

Burakkartal

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
3
Ben emniyet personeliyim sağlık kuruluna girdim sigorta girişim 2008 Ocak Sigorta birleştirme yaptım toplamda 5087 gün primim var 4/C deki prim sayım daha fazla 3.evre kolon kanseriyim onkoloji doktoru %60 rapor verdi.Heyet pazartesi günü karar verecek malulen emekli olduğum zaman ortalama ne kadar maaş alacağım ve sadece ikramiye mi alacağım çünkü bizim emniyetin sisteminde ikramiyem sadece 177.000 TL olarak gözüküyor halbuki ben 8 seneye yakındır emniyet personeliyim normalde her sene bir maaş değil mi malulen emekli olmaya korkuyorum bu durum beni çok korkutuyor lütfen biliyorsanız sizlere minnettarım.Sigortaya soruyorum bilmiyor Emniyete soruyorum bilmiyor

Malulen emeklilikte maaş prim gününden ziyade derece/kademe ve maaş matrahına göre bağlanır, çok düşük olmaz. İkramiye her fiili hizmet yılı için 1 maaş üzerinden hesaplanır sistemde görünen rakamlar nihai değildir. %60 onkoloji raporuyla maluliyet şartları büyük ölçüde sağlanmış görünüyor.

Ben lise mezunu olduğum için kademe derece 9/3 SGK düşük alırsın diyor kimileri 30 bin alırsın diyor hiç birşey anlamadım emniyet personel şube sistemde ikramiyen 177.000 TL olduğu için onu alırsın diyor halbuki 8 sene oldu benim 400 bin lira dan aşağı almamam gerekmiyor mu çok zor durumda kaldım yardımcı olan hiç yok ve aktif olarak sahada çalıştırılmaya devam ediyorum

@Burakkartal,
Malulen emeklilikte maaş ve ikramiye hesabı sadece kademe-derece (örneğin 9/3) üzerinden yapılan basit bir hesap değildir. Malulen emekli aylığı emekli keseneğine esas aylık ek gösterge, tazminat yansımaları, hizmet süresi ve sigortalılık statüsüne (4/C – 4/A) göre SGK tarafından hesaplanır. Bu nedenle “çok düşük alırsın” ya da “kesin şu kadar maaş alırsın” gibi ifadelerin hukuki ve teknik bir karşılığı yoktur kesin rakam ancak SGK emeklilik servisi tarafından bağlanma aşamasında belirlenir.

Malullük ikramiyesinde ise, her fiili hizmet yılı için bir aylık emekli keseneğine esas kazanç üzerinden ödeme yapılır. Kurumların kendi sistemlerinde görünen ikramiye tutarları genellikle ön hesaplama niteliğindedir ve bağlayıcı değildir. Özellikle 4/C ve 4/A hizmetlerinin birleştirilmesi durumunda ikramiye, SGK tarafından tüm hizmet süreleri dikkate alınarak yeniden ve kesin şekilde hesaplanır.

Kurum ekranlarında görünen düşük ikramiye tutarları çoğu zaman eksik hizmet süresi, güncel olmayan maaş bilgileri ya da yalnızca tek bir statüye ait primlerin dikkate alınmasından kaynaklanır. Bu rakamlar nihai ödeme anlamına gelmez gerçek ikramiye tutarı emeklilik işlemleri tamamlanıp SGK onayı verildiğinde netleşir.

Ayrıca maluliyet süreci devam eden ve sağlık kurulundan %60 ve üzeri oran almış personelin aktif ve sahada çalıştırılması idari ve hukuki açıdan tartışmalı bir durumdur. Bu aşamada personelin sağlık durumuna uygun geçici görevlendirme masa hizmeti ya da sağlık izni gibi tedbirlerin değerlendirilmesi gerekir. Özetle malulen emeklilikte maaş ve ikramiye, kurum içi sistemlerde görünen tahmini rakamlara göre değil, SGK’nın bağlayıcı hesaplamasına göre kesinleşir ve şu aşamada söylenen tutarlar sadece varsayım niteliğindedir.

Allah razı olsun dediğiniz gibi 1 seneye 1 maaş olarak ikramiye alacaksam bu benim yarama merhem olur birazda olsa ve umarım 16 yada 20 bin emekli maaşı bağlamazlar işte o zaman yanarım çünkü o rakamlar sadece kiramı karşılar hakkınızı helal edin ilgilendiz çok

@Burakkartal,
Geçmiş olsun, gerçekten zor bir süreçten geçiyorsun. Şu an yaşadığın belirsizlik insanı yıpratır ama tek başına değilsin; hakkını aradığın sürece bir çıkış yolu mutlaka olur. Moralini mümkün olduğunca koru, resmi sonuçlar gelmeden en kötü senaryoya takılıp kendini tüketme. Sabırla ve doğru yerlerden bilgi alarak ilerlemek şu aşamada en sağlıklısı. Hayırlı akşamlar dilerim

Çok teşekkür ederim günlerdir araştırıyorum kimse sizin kadar açıklayıcı bir şekilde bana anlatmadı iki defa SGK'ya gittim 2 defa il emniyet müdürlüğü personel şubeye gittim hiç kimse hiçbir şey bilmiyor sadece tahmini konuşuyorlar ve gerçekçi konuşmadıkları için bu benim hayatımı etkileyeceği için sürekli birilerine sorma ihtiyacı duyuyorum hayırlı akşamlar çok teşekkür ederim işiniz rast gelsin

@sancar.da, Prime esas kazançlar çok düşük, acaba ikramiye hesaplanırken söylenen her bir yıl için bir aylık maaştan kasıt aylık PEK tutarı olmasın mı?

Keşke masa başında görevli tüm polis memurlarının amirlerinden hangi gerekçe ile bu görevin verildiği, raporu olmasına rağmen başka personelin neden araziye gönderildiği ile ilgili hesap sorulsa. Aslında normalde gayet olması gereken ama işte bizde hayal... O nedenle sağlam adam masa başı iş yaparken, hasta adam arazide sancı çekiyor.

@Tenê,
Anladım, gerçekten haklısınız. Prime esas kazanç düşük olduğu için ikramiye hesaplamasında bu durum etkili olmuş olabilir. Görev dağılımındaki adaletsizlik konusunda da söylediklerinizi paylaşıyorum.

Üst Alt