Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

En düşük engelli emekli maaşının 1500 TL olması için girişimde bulunalım

kiyasettin

Üye
Konular
13
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar Sizlere bir Önerim var Engelli statusunde Emekli olan kişilerin ödediği prime bakilmaksızın En düşük Emekli Maasi 1500 TL olması için bizi temsil eden kamu ve kuruluşları göreve cagiralim,bizler bizzat gerek Bimer ve gerekse Cumhurbaskanligina basvuralim birlikten güç doğar belki bakarsınız bir şeyler değişir,Devletin En Asli görevlerinden biride Engelliyi kollamak,korumak ve kimseye muhtaç kalmadan yaşamlarını sürdürmelerini sağlamak olmalidir.

Sebep ???
Adam 25 yıl asgari ücrettle çalışıp 800 tl aylık alsın, engelli 15 yılla bu adamın iki katı aylığa konsun bunu mu istiyorsunuz cidden ?

Bence bu kişilerin önceliği olmalı çünkü bir çoğu calisak durumda bile değil genç olmalarına rağmen dolayısıyla birde evli ve çocuklu olduğunu düşünürsek dahada zor bir durum içerisindeler ,Bu benim görüşüm tabii herkes böyle dusunmek zorunda değil,Ben sadece bulundukları durumları itibarı ile bu konuda öncelikli olmaları gerektiğini düşünüyorum.Esasinda Bence Herkesin En düşük Emekli Maasi 1500 TL olmalidir.Tüik raporlari geçim standarlari vs göre çok büyük bir rakam değil zaten bu miktar,bilemiyorum tabii sizler neler düşünürsünüz

Hepimiz Ayrıca Allah Korusun Engelli Adayı olabiliriz.Birbirimizi Ayrım gözetmeksizin toplum olarak sevelim sayalım ve kollayalim

İyi düşünce neden olmasın?

Ama şu da bir gerçek ki 1500 de yarın yetmeyip 2000 olması için başvurular yaparız.Ne hikmet ise bir türlü gözümüz doymaz :)

Ama bir yerden başlamak lazımdir diye düşünüyorum,bilemiyorum yanlismi düşünüyorum Sizlerin Belki daha Hakkaniyetli önerileriniz olabilir bunları paylaşmak tartışmakta güzel şeylerdir

kiyasettin tamam çalışırken en düşük 3.000 verilsin emekli olduktan sonra 1.500 lira verilsin devletten çok şey bekliyoruz çok. Adam evi var memur araba alacağım bakım aylığım kesilir mi diyo sen ne diyosun

Malesef Bu durumları suistimal edenBir kısım Değerli Arkadaşlarımız var.Ama bunu genele yaymamak lazım diye düşünüyorum

tabii ki. Herkesin derdi başka kiminin ekmeği bayat, kiminin pırlantası ufak

Bence adaletsiz bir durum olur.

Vatandaş,25 Yıl Devlet memurluğu yapıp 1600-1700 TL maaş alırken en düşük engelli maaşının 1500 TL olması pek hakkaniyetli değil.

@kiyasettin
senin yazdıkalrınla tam bir ayerımcılık olur ozaman öyle olursa millet engelli olmak için elinden geleni yapar neden haklı olarak çalışıp hakkın olan kadarına rıza göstermiyorsunuzki işte sizin gibi düşünenlerin yüzünden bu emekli maaş bağlama oranları düştü bin kere söyledim ilk önce hak vicdan olmalı kişide bunlar olmadıkça ne hak gelir nede hakkını alırsın bende engelli emekliyim vergi muafiyetinden emekli oldum ama pc başında yorum yazarkende eşşek gibi yine çalışıyorum işimin başındayım bir kere allah rızası için şu forumlarda yazılanları oku 2022 maaşı alıyor yaşı 36 sigorta başlatayımmı diye soruyor isteğe bağlı bir diğeri cevap veriyor başlatma senin yerinde olsam engelli aylığını almaya devam ederim tabi otur sen hiç bir iş yapma senin benim vergim ile engelli aylığını al forumlarda soru sor keyfine bak isteğe bağlı aman sigorta başlatma yoksa 20 yıl kadar prim ödemen gerekir enayimisin sen bunu söylüyor her kes engelli adayı olabilir ama engelden engele fark var sen hangi engelden bahseyiıorsunki toplum olarak sevelim sayalım demişsin sen peki engelsiz olanın nedeni sevip saymıyorsun onun hakkına rıza göstermiyorsun

Siz Benim yazdıklarımı dikkatli okumuyorsunuz galiba
Halen bu durumları suistimal eden kişilerden bahsediyorsunuz
Elbetteki bende doğru bulmuyorum,dogruda bulunmaz.
Ikincisi Kimse Engelli olmak için can atmaz Ne yani herkes kolunu bacaginimi kırıp engelli olacak anlamadım
Engel durumu organlarda olusan Engel veya kusur neticesinde oluşan bir hastalık durumudur.genetik veya yapısal vücut bozukluklari vs.
Diğer bir husus Bu hakkı. Devlet Engellinin Kusuru veya Hastaligi Neticesinde veriyor Kimse gidip zorla bir şey devletten istemiyor
Rahatsızlık kriterlerini karşiliyorsa Engelli statüsüne koyuyorki zaten bu konuda Yetkili Kurumlar Hasas davranıyor.

Yani Her rahatsız olanı Engelli statüsüne Koymuyor
Ayrıca Gönül isterki herkes En az 1500 Tl maaş alsın diyiyorum dikkatli okursan
Sadece Arkadasimin çok düşük maaş aldığını ve yanlışlık yapılmış olabileceğini söyledim.
Ayrıca Herkes benim gibi dusunmek zorunda değil.Herkesin Görüşüne saygi duyarim Herkesin gorusude benim için değerlidir.Ben acaba bu konuda ne yapılabilir,ben dogruda düşünmüyor olabilirim Sizlerin bu konuda öneriniz ne olur veya ne yapmak daha doğru olur,yoksa birbirimize laf yetistirelim diye benim hiç bir düşüncem olamaz,olmamali

peki şu anda en düşük engelli emekli aylığı nekadar? 600 tl mi?

şu anda en düşük engelli emekliliği diye bir şey yok her kesin çalışma yıllarına aldığı aylıkalrın doprultusunda yatan kazançlara göre göre hesaplama yapılıyor

Mesala Arkadaşlar Ağır engelli olan Kardeşlerim için geçerli olabilir bu bahsettiğim durum
Yani Mesala tekerlikli sandalyeye Mahkum ve Hiç bir şekilde çalışamayacak durumda olan Malul ve Engelli kardeşlerimiz için geçerli olabilir
Diğer Hafif ve Orta dereceli Engelli olan kardeşlerimiz Mevcut sistem geçerli olabilir çünkü onlar Engelli olsada Hafif işlerde çalışabilecek durumdalar
Fakat Ağır Engelli Kardeşlerim çalışma olanağı olmadığı için tek gelirleri Engelli veya Malul Maaşları,Siz ne düşünürsünüz bu konuda

Bu düşünce devletin düşünce sistemi ile uyulmadığı için olmaz öyle bisey

@kiyasettin
zaten dediğin gibi ağır engelliler için çalışmıyor ise engelli aylığı bakıma muhtaç ise bakıcı aylığı hepsi veriliyor ağır engelli 1800 gün şartını taşıyorsada emekli olabilir başka ne olsamasını istiyorsun bak ben sana bir şey diyeyimmi senin adalertli düşündüğünü hiç sanmıyorum fikrime karşı çıkanda adımla yazsın o fikirleri yine bu forumda yazı yazanların yazdıkalrı ile belgeli olarak çürütürüm adam engelli avi var 2022 aylığı alıyor ötv siz araç alabilirmiyim sdiye soruo bende sana soruyorum hadi bana cevap ver en az diyelim ötv siz olarak alacağı araç 35 bin diyelim öyle düşünelim bu 35 bini engelli aylığı ile nasıl biriktirdin hiç mi yeyip içmed,in anana babana bakman gerekir senin benim asil görevimizken bakım aylığı ayrı muhtaçlık aylığı ayrı engelli yada yaşlı aylığı ayrı ayrı yada birini alırken diğerini nasıl alırım diye soran evlat varken sen hala neyin fikrindesin ben anlamıyorum sağlığın sıhhatin yerinde iken çalış üç beş kuruş bir kenara at sigara içme o zıkkımı ona vereceğin para ile git özel memeklilik sigortası yaptır demişlerki her şeyi baştan düşünceksin

Sebep ???
Adam 25 yıl asgari ücrettle çalışıp 800 tl aylık alsın, engelli 15 yılla bu adamın iki katı aylığa konsun bunu mu istiyorsunuz cidden ?

Ufuk bey size katılıyorum. Ayrıca çevremde o kadar insan varki yüzde 40 ın üstünde çok rahat rapor alabiliyorlar.

@özcanbjkli
tebrik ederim sizi bende işte bunu diyorum ve daha fazlasınıda çekinmeden korkmadan söylüyorum

engelli maaşının artması degilde engelli emeklilik yıllarının azalması için mücadele versek bence daha iyi olacak

kiyasettin
Savunmanız temelden yanlış.
Diyorsunuz ki, ağır engelliler emekli olduktan sonra çalışamazlar, maaşları yüksek olmalı...
Arkadaşım engelli olmayan insanları düşün, emeklilik şartları engelliler gibi de değil ve son yıllardaki düzenlemeler ile emeklilik yaşları 60 a çıkarıldı. Peki sizin çalışamaz dediğiniz engelli insanlar ile 60 yaşını geçmiş bir ayağı çukurda insanların çalışabilme konusunda ne farkları var?
Ağır engelli dediklerinize devlet zaten pozitif ayrımcılık uyguluyor. Ağır engelli ve geliri yetersizse zaten bakım maaşı veriyor, ötv, mtv, emlak vergisi muafiyeti gibi bir çok avantaj sağlıyor, ücretsiz şehiriçi ulaşımı, bazı faturalarda indirim ve bir çok sosyal hak sunuyor. Peki o insanlara ne yapıyor?
60 yaşında emekli olan ve doğal olarak çalışacak gücü kalmamış normal emekliler 800 tl maaşla geçim mücadelesi verirken, biz engelliyiz, bize en az 1.500 tl verilmeli, hem de 15 yıl çalışmaya karşılık demek kusura bakmayın ama dünya benim etrafımda dönüyor, ben iyi olayım gerisi umurumda değil demenin uygulamaya geçmiş halidir, bencilliğin daniskasıdır.
Allah, engellisi engelsizi ile tüm milletimize refah içinde huzurlu bir yaşam standardı nasip etsin inşaallah.

Ben de bu tartışmaya dahil olmak istiyourm. Taleb edilmesi gereken şey şudur. aslında. Engelilere illaki poizitf ayrımcılık yapılacak ise. Çalımadan geçirdikleri günleri borçalnam hakkı getirillesi esas alınmalıdır. Bu da Rapro tarihine göre belirlenmelidir. Adam adıyorum 2004 te rapor almıştır ama 2006 da başlamıştır çalışmaya. Aradaki günleri borçalnabilrisin. İşszi kaldığı günleri. Bu hem maliye ye kaynak olur hem de engelli insanalrın emeklilik haklarına kavuşmasını sağlar. bu daha mantklı bence. Nedenine gelince. Bası arkadaşlar çallışsınlar diyor. Peki iş kur dan kaç englli gidip iş bulabiliyor? Hadi bunu sorgulayalım o zamna? İş kur kanalı i ile kaç tane NİTELİKLİ ENGELLİ işe yerleştirilmiş.? Önce bu soruyu kendinize sormanız gerekmez mi?

nerde öle bevaya 1500 tl maş adam yllarını verı o parayı alamayn emkliler var hevesnız boş cıkarrrr boşa uğraşmayınnn

Bende Ufuk bey gibi düşünüyorum. Kimseye haksızlık yapılmasın. Bir tanıdığım var 10 bin iş günü var Sgklı. Adam 2 bin lira emekli maaşı alıyor. Eğer engellinin en düşük 1500 olursa, bu adamın maaşının en az 4 bin lira olması lazım. Kimsenin hakkı yenmesin.

Ufukalp
Inşallah Tüm Emekli kardeşlerimize Rabbim Güzel bir yaşam ve iyi bir yaşam standartı nasip eylesin
Rabbimden Umut Ediyorum Devlet büyüklerimizde Emeklilerle ilgili bır çok düzenleme yaptı,Allah herkesden razı olsun,Fakat Devletimizinde imkanları dahilinde inşallah Emeklilerimizle ilgili sıkıntıları görüyor ve bu sıkıntılarla ilgili degerlendirmeleri mutlaka yapıyorlardır diye tahmin ediyorum
Allah Ülkemize Ailemizle birlikte güzel sağlıklı Mutlu yaşam nasip etsin inşallah

senin genlerinde taşıdığın rahatsızlıktan devlete ne devlet duyguları olan bişey değil ki kimine iyi niyetli davransın kimine insiyatif kullansın devleti işveren olarak görürsek eğer ne kadar emek veriyorsan çalışıyorsan o kadar karşılık veriyor en düşük çalışan memur maaşı 2250 lira civarı emekliye 1500 öyle mi ? komik

Hangi adaletten bahsediyoruz biz? bunu soralım önce
25 yıl çalışanlara haksızlık olur. kabul
kendimin ve bir çok arkadaşım yaşadığı ortak sorunu baz alarak başa dönelim.

Peki vergi indirimi için müracat ettiğim vakit %60 lık raporumui beni emekli etmemek ve de düşük maaş vermek için %48 e düşürürken bu adalet neredeydi?
Burada mesele 25 yıllık bir kıyaslama. hani ben muhtaçtım? hani beni koruyup gözetiyordu? hani kanunlarla benim hakkımı koruyordu?
Önce benim hakkım olanı versin o zaman adaletten bahsedilsin

Akla karayı ayırt edemiyorsa bunun faturasını da ben ediyorsam, bunun suçlusu ben değilim.

fosforluhayaller
İleri sürdükleriniz de tam nickiniz gibi fosforlu hayalden ibaret. En başta kamudan emekli olup da aynı yerde çalışarak iki maaşı birden almak mümkün değil bir kere, kanunlar izin vermiyor buna :)))

fosforluhayaller
Siz kanunda istisna olarak sayılan seçilmiş belediye başkanından bahsediyorsunuz. Onlar kanunda istisna olarak sayılmış azınlık bir gruptur, genel anlamda kamudan emekli olan kamuda çalışıp iki maaş birden alamaz.

[FONT=Segoe UI Semilight]Madde 30-Cumhurbaşkanı tarafından atananlar, Bakanlar Kurulu kararı veya müşterek kararnameyle atanan veya görevlendirilenler, Türkiye Büyük Millet Meclisince yapılan seçimler sonucunda görev verilenler ile yükseköğretim kurumlarının öğretim üyeliklerine yapılacak atamalar hariç olmak üzere, herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan emeklilik veya yaşlılık aylığı alanlar, genel bütçeye dahil dairelerin, katma bütçeli idarelerin, döner sermayelerin, kefalet sandıklarının, sosyal güvenlik kurumlarının ve bütçeden yardım alan kuruluşların kadrolarına açıktan atanamazlar. Diğer kanunların bu fıkraya aykırı hükümleri uygulanmaz.[/FONT]
[FONT=Segoe UI Semilight]Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan emeklilik veya yaşlılık aylığı alanlar bu aylıkları kesilmeksizin; genel bütçeye dahil daireler, katma bütçeli idareler, döner sermayeler, fonlar, belediyeler, il özel idareleri, belediyeler ve il özel idareleri tarafından kurulan birlik ve işletmeler, sosyal güvenlik kurumları, bütçeden yardım alan kuruluşlar ile özel kanunla kurulmuş diğer kamu kurum, kurul, üst kurul ve kuruluşları, kamu iktisadi teşebbüsleri ve bunların bağlı ortaklıkları ile müessese ve işletmelerinde ve sermayesinin %50'sinden fazlası kamuya ait olan diğer ortaklıklarda herhangi bir kadro, pozisyon veya görevde çalıştırılamaz ve görev yapamazlar.[/FONT]
[FONT=Segoe UI Semilight]Diğer kanunların emeklilik veya yaşlılık aylığı almakta iken emeklilik veya yaşlılık aylıkları ve/veya diğer tazminatları kesilmeksizin atanmaya, çalıştırılmaya veya görevlendirilmeye izin veren hükümleri ile 5434 sayılı Türkiye Cumhuriyeti Emekli Sandığı Kanununun ek 11 inci maddesine göre 1.1.2005 tarihinden önce alınmış Bakanlar Kurulu kararları uygulanmaz.[/FONT]
[FONT=Segoe UI Semilight]Bu maddenin ikinci ve üçüncü fıkra hükümleri;[/FONT]
[FONT=Segoe UI Semilight]a)Cumhurbaşkanlığına seçilenler,[/FONT]
b)Dışarıdan Bakanlar Kurulu üyeliğine atananlar,
c) Yasama Organı üyeliğine seçilenler,
d) Mahalli idareler seçimleri sonucuna göre görev alanlar,
e) Sadece toplantı veya huzur ücreti ya da hakkı ödenen görevleri yürütenler ile yönetim ve denetim kurulu üyeliği ücreti karşılığında görevlendirilenler,
f) Yaş haddini aşmamış olmaları kaydıyla her derece ve türdeki örgün ve yaygın eğitim kurumlarında ders ücreti karşılığı ders görevi verilenler (üniversitelerde ders ücreti karşılığı ders görevi verilenler hakkında yaş haddini aşmamış olmaları kaydı aranmaz.),
g) Vakıf üniversitelerinde görev alanlar,
h) Özel kanunlarında emeklilik veya yaşlılık aylığı kesilmeksizin çalıştırılma veya görev yapma hakkı verilenlerden Cumhurbaşkanı tarafından atananlar, Bakanlar Kurulu kararı veya müşterek kararname ile atanan veya görevlendirilenler ve Türkiye Büyük Millet Meclisince yapılan seçimler sonucunda görev verilenler,
i) 2547 sayılı Yükseköğretim Kanununun 60 ıncı maddesinin (a) fıkrası uyarınca Yasama Organı üyeliğinin bitiminden sonra öğretim üyesi olarak atanmış olanlar,
Hakkında uygulanmaz.

Amma beleşçi olmuşuz, beleş mezar olsa ölecez. Kimse emek verelim üretken olalım demiyor. Çoğumuz elimiz ayağımız tutmasada beynimizle mücadele etmiyoruz.

asgari ücretin 1300 olduğu ülkede asgari emekli maaşının da 1300 tl olması gerek.asgari demek ucuucuna geçim demek.asgari ücrtetin altında emekli maaşı olmaması gerek

Üst Alt