Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

En iyi kanal içi işitme cihazı önerileriniz?

world56

Üye
Konular
23
Reaksiyonlar
0
merhaba arkadaşlar. ben işitme cihazı alacağım ama iyi bir kaliteli işitme cihazı almak istiyorum. fiyatı 2000 tl ile 4000 tl arasında değişebilir. devletin vermiş olduğu işitme cihazını almayı düşünmüyorum çünkü kaliteli değil. o yüzden kaliteli kanal içi işitme cihazı için sizlerden bilgi edinmek istiyorum. cevap vereceğiniz için teşekkür ederim.

İşitme kaybınız yüksek frekansta ise kanal içini şiddetle önermiyorum.
1-Çok arıza verir.
2-Memnun kalmazsınız
Önerim kulak arkası alın. Phonak,Oticon ve widexs tir.

ben bir tane işitme cihazı alacağım işitme kaybı ise 70 db dir. o yüzden bende yeni bir işe girdiğim için kulak arkası işitme cihazı kullanmak istemiyorum kanal içi işitme cihazı bana yeterli ama ben kaliteli kanal içi işitme cihazı için desteklerinizi bekliyorum fiyat önemli olmadığı için 2 bin tl ile 4 bin tl arasında değişebilir.

Erhan,
Fiyatı yüksek olan işi ni görecek diye bir şey yok kanal içi cihazı deneme imkanın yok sana özel kalıp yapılıyor sana satıyor işini görmez ise 10 milyar ver ne olacak.. Görsel olarak sıkıntı yapmayın derim ben yaşadım bu dediklerinizi sizde yaşamayın şimdi kulak arkası kullanıyorum ve çok memnunum yine şiddetle öneriyorum kulak arkası alın hepsini deneyin size hangisi uygun ise onu alın.
Bu işlerde para önemli değil 5 bine en kral cihazı alırsın işini görmez ama, Bin tl ye alırsın seni tüm duyma ihtiyacını giderir..

70 db isitme kaybina kulak icinin iyileri var
sizde oticonun rite tabir edilenini deneyin derim yani agilinmis bu kalipsiz ama illada kulak ici istersenis tabi sizin icin olur cunku kayip az phonakta cok guzel cihazlar varda benim kaybim cok ileri oldigundan sizin kul;varda ne kullanilir bilemem
burda gittiginiz odyometrisler size onerir
2 ila 4 binden bahsettiginizden phonaktan sasmayin

ben de odyocu kulak içi cihazı bana önerdi düşündüm ama bu pil çok küçük olması ve çabuk bitmesi yani 2-3 gün dayanır artı fazla para ödeme neden olur. onun için kulak arkası istedim böylece 13-675 numara arası piller için cihazlar önerim böylece 1,5 hafta ile 25 gün dayanır ve piller alınması az para ödemiş olur.ben böyle yaptım.

ama kanal ici cihazlarla konusmalar kulak arkasina gore daha iyi anlasiliyormus bide mesela gozluk takarken problem olmaz arkadas tek kulaga alcak oldugundan kuylak arkasi alirsa gozlugu yamik durabilir:) bide karizmayi cizdirmez sagir diye:p

iyi de ben de kulak arkasıyla gözlük kullanıyorum sıkıntım yok ki kimse cihazım arada gören yok :) kimileri cihazım bu ne işe yarıyor diye kimileri görmezden geçer.

ben hic cihaz takmadim ama senin icin biraz arama yapdim kardes.ama alti ayda cihazlar hakkinda cook bilgi sahibi oldum.oticon alirsan agil cic pover deye iyi modeli var.ama sanirim en iyi cihazlar phonakdir.sirasiyla phonak,oticon,videx,simens.naida s serisi kulak ici de var.naidalarin hepisi su gecirmez,buda avantaj

shukufe;
neden kanal içi işitme cihazlarında oticon değil de phonağı tercih ediyorsunuz? bu soruyu sormak istedim. kanal içi işitme cihazlarında oticon ile phonak arasındaki farkları bilmiyorum. o yüzden ben marka ve özellikleri araştırıyorum. bilgilerinizi paylaşacağınız için teşekkürler...

officer;
ben iş hayatında kanal içi işitme cihazını tercih ediyorum. o yüzden kulak arkası işitme cihazını almayacağım. benim için iş hayatında kanal içi veya kulak içi işitme cihazlarını tercih edeceğim. o yüzden bende oticon ve phonak markalarındaki arasındaki farkları araştırıyorum hangi marka ve hangi tür özellikleri almalıyım onu araştırıyorum.

kaliteli bir kanal içi işitme cihazı için oticon yada phonak markalarının hangisini tercih etmeliyim ve hangi özellikleri almalıyım?

arkadaşlar ben kanal içi işitme cihazı araştırıyorum maksimum güç kazancı 120 db 125 db e kadar olarak bir kanal içi veya kulak içi işitme cihazı araştırıyorum. bu cihazı iş hayatında ofis ortamında kullanacağım. bilgileriniz varsa yada kullanan arkadaşlarımız varsa bilgilerinizi paylaşırsanız çok sevinirim. cevap için teşekkürler.

eğer 6000 hz den sonraki kayıplarınız cok yuksek değilse oticon agil i tavsiye ederim. bu cihazın avantajı yuksek frekanstaki sesleri cok net verebilmesi. Oticon agil cok pahalı bir cihaz ama o cihazdaki ozellikler baska hicbir cihazda yok maalesef. Kulak içi modelini onermeyebilirler fakat mini rite da oldukca kullanıslı bence. kulak içi modeller sesi kulak kepcesi aracılıgıyla aldıgı için ve mikrofonun kulaga yakınlıgı nedeniyle cok daha dogal bir ses vermektedir diye dusunuyorum. ayrıca cihazın kulak içinde olması da telefonda konusma olayını da en basit hale geitiryor.

al bunu;
aslında ben kulak arkası almayı düşünmüyorum. güçlü kaliteli bir kanal içi işitme cihazı almayı düşünüyorum. kanal içi yada kulak içi işitme cihazı iş hayatında yani ofis ortamında çok iyi faydalı olacaktır benim için. o yüzden kanal içi işitme cihazlarının özelliklerini ve çeşitlerini araştırıyorum phonak yada oticon olabilir.

simens nitro, videx Senso CIC+,[h=2]Widex Mind440 M4-CIC,

Oticon Intigakulak arkasi,Oticon Agil ,arkadas kulak arkasi alirsan bu 2 ciazdan birini dene ve al,eyer kulak içi istiyorsan yukaridakilerden birini dene. videx sensoyu bil klinton bile kullaniyor haberin olsun.ben sadece internetdeki bilgilere dayanarak bunlari söyluyorum,kulak içi terlediği için SIK-SIK ariza yapir diye dusunuyorum

ponak nios s h20

[h=2]Widex Bravissimo BV-XP kulak ici 60db karsiliyor[/h]

kulak icilerin en iyisi simens nitro 700-701 modeli 2300 dolar civarindaçsen onu dene isine yaramazsa kulak ici almakdan vaz gec diyorum.

umarım bu konu başlığı altında yazdığım içim kızmazsınız bana :) öncelikle herkese merhaba :)

sağ ve sol kulakta ortalama 60 db kaybı olan yani kısaca orta dereceli nörosensöriyal işitme kaybına sahip bir gencim. piyasadaki neredeyse tüm firmaları gezdim. kulak içi ya da kaybım uygunsa dip içi (görünmeyen) cihazları araştırdım

özellikle OTİCON bana inoproCIC serisini önerdi.
fakat bernafonla aynı ürüne sahip oldukları için fiyatı ucuz olan bernafonu tercih ederim diye düşündüm.
Daha sonra PHONAK denedim. bana solana marka cihaz önerdiler. 5 programlı olması hoşuma gitti. unitron, phonakla aynı cıhazları satıyormuş dolayısıyla neden aynı ürün çok daha ucuza varken phonak alayım dıye dusundum.
Bu arada unitron bana latitude16 önerdi.

Yukarıda belirttiğim tüm firmalar kulak yapımın dip içi cihazlar için uygun olmadıgını soyledı. Fakat son olarak STARKEY e gittiğimde soundlens s serisini önerdiler ve kulak kalıbımı aldılar. alınan kalıba göre kulağım dip içi cihaz için uygunmuş.

genç olduğum ve görüntüye çok önem verdiğim için görünmeyen cihaz benim için çok önemli. Özellikleri de fena değil cihazın.güç çıkışı işitme kaybımı çok rahat karşılıyor .telefon tuşlarıyla ses artırıp azaltma özelliği vs var ama bunlar bence çok da önemli değil.

fiyat olarak ise iki çift cihaz için nakite 8 bin TL olur dediler.

Açıkcası cok kararsızım. bir yanım estetiği daha iyi olduğu için starkey istiyor, diğer yanım aileni maddi olarak fazla zorlama ve diğer cihazları al diyor.

yardımcı olursanız çok sevinirim. hepinize şimdiden teşekkürler

60 db isitme kaybina 8 bin liraaaa:confused:aileden cikarken fazla dusunme ama bide kendi calistigin paraciklara kiyabilirsen:)ama duvara tablo asmicaz esrarengiz duyma olayi icin yatirim yapicaz ise yararliligini iyi dene istersen cihazin sonra bida evdeki buyuklerin agiz kokusu cekilmiyo:)bidahada merhamet istismari yapamazsin ha:)ilk olarak cihaz alacaksan biraz daha temkinli olmak var paraciklara yazik aileden ciksa bile hepimis ilk aldigimiz cihazlarda ise yaramayan seyler alip paralarimizi cope atmisizdir:mad:
pekte etrafli bilgin oldugundan isitme kayipli degilde satici olma ihtimalinizde var:p
60 db isiotme kaybida neymis cihazsiz bilem hayatini duyan insanlar gibi bile rahat yasarsin bence:eek:

cevabın için teşekkürler shukufe :) cihazsız normal insanlar gibi yaşayamıyorum malesef :( görüntüye çok önem verdiğim için derslerde bile gizli gizli takıyorum cihazı. kararsız kaldım valla napıcagım konsunda .

ayrıca satıcı değil temkinli alıcıyım :D

tebrıklerrr yanııı bılınclı tuketıcııı:)
gızlıce nası takıyosun bu meretı derslerde benım cıhazı takarkene bııısuru kafalar bana doner:confused:nedenkıme dıyesım olurduda offf ne bıcım bagırıyo bu takarken derler yanıı otuyo ya senınkını kımseler duymadan takman bana mucıze gıbı geldıde:)

en köşelere ve arkalara geçip cihazın tekini takıyorum. şimdiye kadar işe yaradı ama çok zor oluyo tabi. Takma kafana kim ne derse desin diye düşünenler olabilir. Ancak 8 ders var ve her ders 100 kişilik sınıflarda. dolayısıyla pek çok kişinin dikkatini çekiyor. insanlar merak edıyor dogal olarak ve soruyor. ben de bıkıyorum cevaplamaktan. 45 dk boyunca yanımdaki öğrencinin kulağıma baktığımı bilirim :D

sana oyle gelmistir:) ne var yani bakiversin
ben aksine beni tanimayanlar isitme cihazimi gorsunde benimle konusurken duymadigimi bilerek dikkatli konussun isterim hatta isim oldugu yerlerde birseyleri atlamiyim diye ilk ben agir isitiyorum lutfen YUZUME BAKARAK TANE TANE KONUSURMUSUNUZ diye rica ediyorum boylece isimi daha kolay goruyorum
isitme cihazim iyi degil yenisini alacagim ama gene hortladi koklear implant yuzunde olusan koleastotam:mad: isitme cihazi icin hazirladigim para ameliyata gidecek :( bende eski cihaza talim:mad:
hele su starkeyini alda bizlere anlatarak cakani sat guzelcene:eek:

roma;

Kolay gelsin...
60db için 8000 tl gerçekten aşırı pahalı...
Hoş bende 120 db civarı bir kayıp var oticon sumo ya da oticon chili düşünüyorum.
Hatta Beltone markasını da deneyebilirsin...
Kalite açısından starkey'e o kadar para verilmez o paraya oticon ya da phonak alınır... Uzun süre idare edilir.
Ben philips s45 g modeli ile inanmazsın ilkokul 3 ten üniversite bitirinceye kadar değiştirmedim :)) ama o model yok.

Tavsiyem oticon'a tekrar git. Kzıklanma ama...

oticonun hem kadıköy hem de şişlideki merkezlerine gittim bbilensoy. bana önerdiği cihaz kanal ve bant sayısı vb olarak pohnakın önerdiğinden daha düşük kalitedeydi. ses kalitesi olarak widexi beğendim ama kadıköy widexteki çalışan inanılmaz ilgisizdi. resmen alıosan al almıyosan defol tavrı vardı. çok sinir bozucu bi tipti. açıkcası ilk başta starkey almayı düşünmüyordum o yüzden starkeyi en son gezdim. fakat görünmeyen cihazlarının bana uygun oldugunu soyledıklerınde cok etkılendım. bernafon ve unıtron fıyat olarak cok uygun cıhaz onerdıler. fakat alacagım cıhazı en az 5 sene kullanacagım. o yuzden bı kere alayım gozukmeyenı alayım dıye dusndum. ama dedıgım gıbı kafam cok karısık ne yapacagım konusunda

shukufe senin kaç db kaybın var ?

roma;

Estetik kaygıyı bir tarafa bıakırsan kuılak arkası al derim...
Widex konusunda haklısın elemanları gerçekten ters olabiliyor gerçi diğer firmalarda da oluyordur muhtemelen....
İstersen widex'in diğer şubesine de git umarım yardımcı olurlar... Widex Starkeyden daha eski bir firma bildiğim kadarıyla....
Bir de bernafonu araştır sanki oticonla ikisi aynı yerden alıyormuş diye duydum.. Oticon marka satıyor diye duydum..
Unitron da Phonak ile aynı olabilir...

evet bernafon la oticon aynı fabrika çıkışlı. unıtronla phonak da aynı şekilde. sadece yazılımları farklıymış. ama yazılım farkı bıle ısıtmeyı etkıler bence. widex in diğer şubesine de gittim ama tüm çalışanlar yurtdışındaymış. starkey turkıyede cok reklam yapamamıs soyledıklerıne gore. abd nın en buyuk 100 sırketı arasındalarmış. her firma en ıyısı bızız dıyo. işimiz çok zor valla

Evet gerçekten de yazılım anormal farkediyor. Markaların hepsini deneyin ... Deneme süresinde ısrarcı olun az para verilmeyecek sonuçta...
Bir de teknik servisi hangisinin içinize sinerse onu alın. Cihazlar arasında çok aşırı uçurum yok ayarlamaların iyi yapılması şartıyla...
Ben oticon'un taksimdeki şubesine gittim orda betül hanım var sağolsun çok yardımcı oldu... Denedik ve hayatımda ilk defa bir kelimeyi, seçebildim arkam dönükken :)
Şimdi naidayı deneyeceğim hangisi olursa artık.
İşitme kaybınız çok yüksek değilse birm de kadıköyde boğanın aşağısında burger kingten 50 m aşağıda maxtone var orda da çok yardımcı oluyorlar inanılmaz derecede. Rukiye hanım var orda da. Tabii cihazlarını denemek suretiyle... Deneme konusunda sıkıntı çıkarmıyorlar beğenmezsen de alırken ağlamıyorlar :) Teknik servisleri de en geç 1 haftada hallediyor ki sürmüyor bile. Hatta ısrar edersen yedek cihaz verirler bu da benden sana tüyo :))
Ben şuan Maxtone den aldığım cihazı kullanıyorum Beltone. Eskidiği için araştıryorum diğer markaları da...
Biliyorum çok uzun yazdım ama benim tercrübelerim bunlar...

maxtona da gittim. kadıköy ve şişlide gitmediğim denemediğim cihaz kalmadı. yorumların için teşekkürler bbilensoy :)

bu nitroyu alirsaniz kulaginiz soran zayiflarsa ozaman o cihaz size yaramazmis haberiniz olsun

o cihazın çıkış gücüyle ilgili birşey gasanov

Üst Alt