ama hala başından beri sorduğum sorunun cevabını alamadım ben.nasıl bi tesadüf ki bu yanlış grip tedavisi,hep beni ve çevremdekileri bulmuş ve bi diil,iki diil,onlarca doktordan bahsediyorum .
Siz istediğiniz kadar doktordan bahsedin... Yanlış yanlıştır.
Bunun tesadüfle falan ilgisi yok. Tamamen sağlık sistemiyle ilgili bir durum. Bir sağlık ocağında çalışan doktor kendisine boğaz ağrısıyla gelen hastaya tetkik yaptırma konusunda sıkıntılıdır. Şimdi bile bu sıkıntı varken eskiden çok daha fazlaydı. Normal olarak böyle bir hastaya kan tahlili ve boğaz kültürü yapılır. Kan tahlili imkanı eskiden neredeyse hiç yoktu. Şimdi bile çoğu yerde 1 gün sonra sonuç alabiliyorsunuz. Boğaz kültürü de 1 gün sonra sonuç verir.
Boğaz ağrısı olan kişinin tonsillerinde enfeksiyon varsa pek çok doktor bunun bakteriel olduğunu düşünür. Halbuki bunların dörtte üçü viraldir. Kesin olarak anlamanın tek yolu boğaz kültürüdür. Kan tahlilinde beyaz küre (akyuvarlar) ın gösterdiği kayma da bir hastalığın viral mi, bakteriel mi olduğu konusunda fikir verir.
Eğer bir doktor deneyimine güvenmiyorsa ve elinde bu tahlil imkanları yoksa hastayı kesin (!) tedavi etmek için gözü kapalı antibiyotik verebilir. Bu yöntem "ya tutarsa" yöntemidir ve kesinlikle doğru olduğu söylenemez. Kısa vadede böyle bir tedavi anlayışıyla her hastanın iyileştiği kanısına kapılırsınız. Yanlış olan şey, bu hastaların dörtte üçünün gereksiz bir tedavi alması ve bakterilerin gereksiz yere direnç kazanmasıdır.
Sizin ısrarla kabul etmediğiniz şey; bu şekilde gereksiz kullanılan antibiyotik 2 türlü zarara yol açar. Öncelikle sizin bedeninizdeki, size özel bakteriler dirençli hale gelir. Aynı zamanda sizin kullandığınız antibiyotik neticesinde ortama saçılan bakteriler de dirençli hale gelir. Bakterilerin kazandıkları direnci diğer bakterilere aktarma gibi bir huyu vardır. Yani siz sadece kendinize değil, topluma da kötülük etmiş olursunuz.
Şimdi cevap alamadım dediğiniz soruya gelince... Ben her mesajımda sorunuza yanıt verdim ama bu yanıtlar sizin işinize gelmedi. Çünkü yanıldığınızı kabul etmeye yanaşmıyorsunuz. Gittiğiniz her doktor size grip için antibiyotik vermiş olabilir. Siz de her seferinde iyileştiğinizi zannetmiş olabilirsiniz. Ne yazık ki bu bir yanılgıdan başka bir şey değil. Grip veya genel olarak üst solunum yolu hastalıklarının onda dokuzu kendiliğinden iyileşir. Siz antibiyotik kullansanız da iyileşir, kullanmasanız da... O yüzden kalkıp "antibiyotik kullandığım için iyileştim" diyemezsiniz. Aynı mantıkla grip olduğunuzda antibiyotik yerine leblebi yerseniz leblebinin de sizi iyileştirdiğini görebilirsiniz. Buradan leblebinin gribi tedavi ettiği sonucu çıkmaz.
Sizin yürüttüğünüz bu mantık felsefede "safsata" olarak bililir. Bunu hakaret gibi algılamayın. Hatalı mantık yürütmeye verilen bir isimdir. (İng. Fallacy)
Aslında sizin sorduğunuz sorunun yanıtı çok basit... İddia ettiğiniz 10-15 doktordan bir tanesini bulup "grip için antibiyotik kullanılır mı" diye sorun. Kullanılmaz derse, "neden bana grip için antibiyotik yazdın" diye sorun. Takdir edersiniz ki, size grip için antibiyotik yazan doktorun eğitimini, teşhisini, düşüncesini, takdirini buradan bakıp tahmin edemeyiz. Belki de siz bu doktorlara ısrarla yazdırdınız. Onu da bilemeyiz. Ama kim ne yazmış olursa olsun, yapılan işlem yanlıştır. Bunun lamı cimi yok.
Şimdi benim doktorluğum kısmına gelince... buradaki bazı arkadaşlar benim doktor olduğumu bu konudan değil, daha önceki mesajlarımdan biliyorlar. Elbette doktor taklidi yapan bir sahtekar olma olasılığım mevcuttur. Daha önce dediğim gibi, benim ne iş yaptığımın neyin doğru olduğuyla bir ilgisi yok. Sanıyorum yazdıklarımı muteber kabul etmelerindeki en önemli unsur bu konularda daha önce yazdığım şeylerin de genelde doğru olmasıdır. Kaldı ki, grip gibi bir hastalıkta antibiyotik kullanıp kullanılmayacağını bilmek için doktor olmak da gerekmez. Kolayca ulaşılacak bir bilgidir. Anladığım kadarıyla kendiniz de bu bilgilere öyle veya böyle ulaşmışsınız ama hala söylediklerinizde ısrar ediyorsunuz.