Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

En Son Hangi Kitabı Okudunuz?

Kitap Adı: Fark Et Düşün Hisset Yaşa
''Kendi Kendine Psikoterapi Rehberi''

Türkiye’nin önde gelen bilişsel davranışçı terapistlerinden Prof. Dr. Hakan Türkçapar’ın tecrübelerini ve akademik birikimini bir araya getirerek kaleme aldığı bu eser, klinik rahatsızlık düzeyinde olmayan kimi sorunları kişinin kendi kendine aşmasına yardımcı olmayı hedefliyor. İnsan psikolojisine dair kimi bilgileri yaşamdaki karşılıklarıyla birlikte anlaşılır ve akıcı bir şekilde aktarıyor.

“İyi yaşam” ancak bireyin istek ve ideallerine uygun şekilde hareket etmesiyle mümkündür. Siz de duygu ve düşüncelerinizin asıl anlamlarını araştırarak istemediklerinize odaklanıp vakit kaybetmek yerine isteklerinize odaklanarak yaşamınızı anlamlı hâle getirebilirsiniz.

Bugün bitirdim ama bir kez daha okumalıyım gibi gibi..

Doğru Takviye Nasıl Seçilir?​

Doç. Dr. Muhammed Keskin

Bir doktor olarak hastalarımın sağlığını önemsiyor, onların yaşam tarzlarını düzeltirken en fazla ihtiyaç duydukları gıda takviyelerini ‘reçete’ ediyorum. ‘Reçete’ kelimesini özellikle kullanıyorum çünkü bir doktorun önerdiği her takviye veya tavsiye aslında bir ilaçtır. Reçeteye giren ve hastamın kullandığı her ilaç gibi, gıda takviyelerinin sorumluluğu da bana aittir. Ait olmak zorundadır.

Hayata yeniden tutunmak isteyen, sağlıklı yaşama adım atmak için hazırlık yapan ya da çocuklarına daha iyi bir beslenme düzeni oluşturmak isteyen herkesin ilk aklına gelen konulardan biridir gıda takviyeleri. Aynı zamanda yanlış kullanım sonucu çok can yakabilen, organlarımızın iflasına veya en iyi ihtimalle sermayemizin kaybına neden olabilen, yoğun bir bilgi kirliliğinin olduğu bir alandır.

Kalp damar sağlığını ve sağlıklı beslenmeyi önemseyen bir hekim olarak bu yanlışlarla mücadeleme daha güçlü ve kalıcı bir katkı olması için bu kitabı yazmaya karar verdim. Bu kitapta, günlük hayatta en sık kullanılan ve en fazla reçete edilen takviyeleri bulacak, dolabınızda veya yanı başınızda duran gıda takviyelerini daha iyi tanıyacak, kendiniz için en doğru gıda takviyesini en uygun dozda kullanmayı öğreneceksiniz.

Kitabı bugün bitirdim. Kullanmakta olduğum 5 - 6 çeşit takviyeyi daha bilinçli kullanabilmek adına alıp okumuştum; iyi ki de okumuşum. Konunun ilgilisine tavsiye ederim.

Etkili İnsan Olmanın İncelikleri ve Beden Dili​

Canten Kaya

Her insan dünyaya geldiği andan itibaren karşısındakini etkileme çabası içerisindedir. Bir bebek ağlama sesiyle karşısındakileri etkileyerek ihtiyaçlarına karşılık bulur. Bir çocuk gülerek ve bıcır bıcır konuşarak kendisini izleyenleri etkisi altına almayı öğrenmiştir. Kimisi konuşarak, kimisi susarak, kimisi kavga ederek dikkat çekip karşı tarafı etkilemek ister. Ama amaç hep aynıdır. Karşı tarafı etkileyip ilgiyi üzerinde toplamak. Büyüdüğümüzde de çok fazla bir şey değişmez. Yine etkin olmak, etkili olmak ön plandadır fakat artık yöntemleri değiştirmemiz gerekir. Ebeveyn olarak çocuklarımıza karşı etkili olmak, evliysek eşimize karşı etkili olmak, yöneticiysek çalışanlarımıza karşı etkili olmak, pazarlamacıysak müşterimize karşı etkili olmak hepimizin hedeflerimize ulaşmak ve başarılı olabilmek için öğrenmemiz gereken becerilerdir. Etki gücünüzü artırmanın incelikleri Etkili iletişim kurmanın incelikleri Dinleme becerisi kazanmanın incelikleri Telefonla görüşmenin incelikleri Etkileyici konuşma yapmanın incelikleri adı altında beş bölüme ayrılan kitapta, etki gücünüzü artırmak ve karşınızdaki insana daha rahat ulaşabilmek için yapılması gereken her şeyi bulabilirsiniz.

Sevince ve Acıya Olan Çağrımız​

"Sevinç ve acı, Tanrı'nın Hristiyan'a olan çağrısının iki yönüdür. Kutsal Kitap, acıyı sevinç için bir tetikleyici olarak bile sunar. Sevince ve Acıya Olan Çağrımız sevinçle acı çekmek arasındaki bağlantıyı göstererek bunun nasıl olduğunu araştırır, acı çekmenin bizi Tanrı'ya nasıl yaklaştırdığını ve acı çekmenin bizi hizmette nasıl daha etkili kıldığını gösterir."

Hastalık yüzünden ama daha çok hastalığın getirdikleri ve yapamadıklarım/elde edemediklerim yüzünden acı çeken biri olarak böyle bir kitap arıyordum. Çektiğim acıları anlamlandırmak arzusundayım, belki hastalık bahane olur da "çileci" bir yaşam sürerim diye de düşündüm, oruç tutmaya, kendime eziyet etmeye mi meyletsem diye düşünmeye başladım. Ama o kadarına belki de gerek yok, daha da önemlisi Tanrı'nın isteği başka yönde belki de. Araştırıyorum, üzerinde düşünüyorum. :)

Bir Psikiyatristin Gizli Defteri: En Sıradışı Vakalar​

Dr. Gary Small, Gigi Vorgan

Haftalarca çok satanlar listesinde yer alan Bir Psikiyatristin Gizli Defteri, okurlarıyla yeniden buluşuyor !

Hep onlar mı bizi dinleyecek? Bu sefer geçmişini anlatan bir psikiyatristin ta kendisi. Koltuğa oturun ve kulak kabartın. Dr. Gary Small’un, Boston’un kalabalık acil servis koridorlarından Los Angeles’ın golf sahalarına uzanan hikâyesinde karşılaştığı vakalar kimi zaman tuhaf, kimi zaman da gizemli, ama hepsi gerçek.

Çapraz okuma listem
-------
Atomik Alışkanlıklar

Hayatın Anlamı - Sinan Canan

İşaret 4 - Deniz Erten

Mesih İsa'nın Tanrılığı

Yaşam Suyu - Özlem Özel

Zihnin Büyüsü

Hayalini Yorganına Göre Uzat​

Prof.Dr. Acar Baltaş

Son yıllardaki yaygın anlayışa göre, başarının sırrı sadece istemekte yatıyor. Oysa bu doğru değildir. Hiç kuşkusuz "başaran"lar "isteyen"ler arasından çıkar, ancak her isteyen başarılı olamaz. Başarılı ve mutlu bir hayat için kişinin, istemenin ötesinde, kendi gerçeklerini fark etmesi ve onların peşinden gitmesi gerekir. Bu kitap başarı konusunda, iş ve özel hayattaki yaygın anlayış dışında, farklı ve çarpıcı yaklaşımlar getiriyor.

Peter Pan. J.M Barrie imzalı bu klasik eseri okudum. Peter Pan karakterini tekrar hayatıma dahil etmek ve iyi mi yoksa kötü mü olduğunu sorgulamak, sorgularken kitaba dalıp gitmek güzeldi. Çocuk kitabı olarak düşünmemenizi tavsiye ederim.

BÜTÜN ÖYKÜLERİ I - Edgar Allen POE

Amerikalı romancı, öykücü, şair. Londra ve Richmond'ta eğitim gördükten sonra Virginia Üniversitesi'ndeki öğrenimini yarım
bıraktı. Ardından West-Point Askeri Okulu'na kaydoldu. Sonra Baltimore'a yerleşen Poe, Literary Messenger dergisine düzenli
olarak yazı göndermeye başladı. Yoğun alkol bağımlılığı nedeniyle zor günler geçiren Poe, ilk kitabı olan A Gordon Pym'in Öyküsü'nü 1840'ta yayımladı. 1849 yılında Baltimore'da öldü.

Neden Neden​

Ayşe Eser

ELMA YAYINEVİ

“Neden?” diye sormak, kendi hayatının sorumluluğunu eline almaktır.
Bu ağır bir yüktür, evet. Bir otoriteye sığınmak, bir topluluğun dogmalarına uymak, “asıl hayat birazdan başlayacak” diye beklemek çok daha kolaydır. Ama bu kolaylık, aslında ruhsal bir köleliktir. Ben bu kitapta size o köleliğin konforunu değil, özgürlüğün o sarsıcı ve bazen can yakan çıplaklığını teklif ettim.

Annemin Uyurgezer Geceleri 📖Ayfer Tunç

ben yabancı dilde yayın/kitap okuyorum bence buda bir nimet. Elahmdulillah.

yeni başlayacağım bir kitap (inşallah)

kitap : البداية و نهاية

yazar (müellifi): اسماعيل بن كثير

Son düzenleme:
Christopher Hilton Ayrton Senna Zaman Geçtikçe.

Peyami Safa - Sözde Kızlar
Peyami Safa - Şimşek

Aynı gün bitirdim sıra kitap analizinde.

İnsan Olmak​

Engin Geçtan

METİS YAYINLARI

İlk kez yayımlandığı 1983'ten günümüze defalarca baskı yapmış ve okurla kurduğu yapıcı ilişkiyi kanıtlamış olan bu kitabında Engin Geçtan insan olmanın ikilemini şöyle anlatır: "Çağdaş toplumlar kendine özgü bir olguyu da birlikte getirmiştir. İnsan eskisinden çok daha fazla sayıda insanla, çok daha kısa süreli, daha yüzeysel ilişkiler kurma eğilimindedir. Bu, soğuk bir günde karşılaşan bir grup kirpinin öyküsüne benzer. Kirpiler ısınabilmek için birbirlerine sokulurlar, ama dikenleri birbirine batar. Birbirlerinden ayrıldıklarındaysa soğuktan rahatsız olurlar. İleri geri hareket ederek sonunda dikenlerini batırmadan birbirlerini ısıtabilecekleri en uygun uzaklığı bulurlar."

Dale Carnegie- insanları etkileme ve dost kazanma sanatı
Kitap o kadar dolu ki tekrar tekrar okuyup farklı deneyimler kazandırıyor. Kitap 1930 larda yazılmasına rağmen halen daha geçerliliğini koruyor. Tavsiyemdir 😉

Peyami Safa - Bir Akşamdı

Yazarın ilk defa bir romanına bu kadar dahil olduğunu gördüm.

Doğan Cüceloğlu iyi düşün doğru karar ver (okudum)
Şu an mehmed Niyazi varolmak kavgası okuyorum

Üst Alt