Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Endoskopi ve kolonoskopi olan arkadaşlar deneyimlerinizi paylaşır mısınız?

Konular
31
Reaksiyonlar
1
endoskopi ve kolonoskopi olan arkadaşlar varmı ben korkuyorum olmaya olan arkadaşlar varsa bilgilendirme yapabilirmi korkulcak birşeymi acaba ?

mehmetege2204

Endoskopiyi anestezi almadan yapın 2 dakikalık iş için narkoz almayın. Kolonoskopiyi anestezi ile yaptırın, ben yaptırmadım ama canlı canlı yapılanların bağırmalarını dinledim.

Rahatlıkla yaptırabilirsiniz,endoskopiden sonra boğazında biraz tahriş olabilir.ilaçla düzelir. kolonoskopinin hiç bir yan etkisi veya komplikasyonu yoktur.

Ben 15 günde 1 Endeskopi Yaptırıyorum ilk zamanlar korkuyordum ama korkulacak bişey yokmuş Rahat olun Arkadaşların Dedigi Gibi 5 / 1o Dakka falan sürüyor Geçmiş olsun.

MiKoCaN

Neden 15 günde bir
Çok mu ağır, çaresi yok mu
Geçmiş olsun

babam bizden sakladı birşeyler var ama söylemiyordu detaylı.geçen hafta kolonoskopi oldu devlette raporu enabızda buldum.bir adet polip denmiş ama patoloji sonucu yok.doktor riskli görürse mi örneği patoloji istiyor yoksa patoloji yaptırılmamış mı nasıl anlarız? ya da ggeç mi çıkıyor?

Siz dalga mı geçiyorsunuz? Sakın endoskopiyi de kolonoskopiyi de anestezisiz olmayın! Mahvolursunuz! Anestezi altında bir şey hissetmezsiniz bile. Çok kolay işlemler. Endoskopi için 8 saat aç ve Susuz kalmanız yeterli. Kolonoskopi için bağırsak temizliği çok önemli. Size yazılan perhizi harfiyen yerine getirin. İlaçları söylendiği şekilde muntazaman kullanın. Doktor bağırsaktaki görebildiği küçük ya da büyük bütün polipleri alır. Böylece polibin büyüyup kansere dönüşmesinin önüne geçilir. Bu poliplerin yüzde 99u kanser değildir...

@hanifeaydin,

Alınan polip patolojiye yollanmıştır,yoğunluğa göre genellikle 1 ay/ 15 gün içinde sonuç raporlanır.

Polipler genellikle iyi huyludur,uzun süre durması bazen kötü huylu tümörlere dönüşebilir.

Polip varlığı olan hastaların yıllık kontrolleri önerilir.

Kilomdan dolayı şüphelendikleri için endoskopi ve kolonoskopi olmuştum. Anlatılacak fazla bir şey yok. Narkoz verdiler, 1 saat sonra uyandım. Sonra yürüyerek eve döndüm.

Ama aynısını babaannem için söyleyemem. Dahiliye doktoru şüphelendiği için babaannem istememesine rağmen zorla girdi. Kadın perişan halde eve geldi. Birkaç gün düzelmeyince acile götürdük. Birkaç ay hastanede yattı. Bu süreçte iki kere ameliyat oldu, bir kere yoğun bakıma girdi. Kalın bağırsaklarını dışarıya çıkardılar. Söylediklerine göre bağırsakları çürümüş. Şu anda hâlâ kolostomi torbası kullanıyor. Karnı patlayacak seviyede şişti ama doktorlar yaşlı olduğu için torbayı içeriye alma riskini alamıyorlar. Mezara kadar böyle sürecekmiş.

@gannicus Kadının işlemlerini bizzat kendim yaptırdım. Yapılan operasyonu benden iyi mi bileceksiniz?

Babaannemin başına gelen olayları diyorsanız gerçekten alakası olmayabilir. Endoskopi ya da kolonoskopi sadece bunu tetiklemiş olabilir.

Arkadaş üniversitede genel cerrahi hocası. Kolonoskopi esnasında polip alındığı takdirde yanlış hatırlamıyorsam "2 veya 3 ay içerisinde retroskopi
yapılması gerekir" demişti. Benim suratımı ekşittiğimi görünce kalınca bir kitabı alarak "kendin gör ve oku" dedi. Ve 2 ya da 3 ay sonra retroskopi yaptı.
Bilginiz olsun.

endoskopiyi anestezi almadan her yıl 1 defa yaptırıyorum lakin çok korkuyorum dayanamam dersen anestezi aL ama 5 dakikalık bir işlem bence okadar süre için degmez anesteziye
2000 li yıllarda haftada 3 kez endoskopi yapıldı ordan alıştım artık ve ozamanki şartlar ve endoskopi bu kadar basit kolay degildi. hiç korkma ve endoskopi olmak için salonda beklerkende kimse ile konuşma yalan yanlış şeyler uydurup seni daha çok panik yapmana neden oluryorlar aslında bildikleri çok bir şey yok :)

@berke26,
Tabiki sonrasında başına gelenlerden bahsediyorum...

@SaLiH53,
Çok da değer. Sen muhtemelen 100 kişide 1 kişisindir. 2 kez anestesisiz endoskopi yaptırdım. Öğüre öğüre mahvoldum. 99 kişi onu kaldıramaz...

Benimde kolonoskopi yaptırma ihtimalim var tamamen mi uyutuyorlar yoksa bel altı mı ?

Ben anestezisiz endoskopi yaptırmıştım. İşlem esnasında öldüm öldüm dirildim. İşlem sonrası kalktığımda baktım heryeri midemden gelen sıvı olmuş heryer. Bir daha anestezisiz endoskopi mi? ASLA

@erola Tamamen uyutuyorlar. İşlemin yapıldığının farkına bile varmıyorsunuz.

@dreamfail Eskiden anestezisiz yapıldığını biliyorum ama şu anda hâlâ öyle yapılıyor mu?

@gannicus,

dediĞim gibi kolay bir işlem degil. ama narkozun karacigere verecegi hasardansa ögürmeyi tercih ederrim. gelci artık hep uyutuyorlar. aksini istemedigin sürece

@SaLiH53,

Yahu ne hasarı? Karaciğer bundan ölecekse ölsün. Korkmayın o kadar. Sizi bu kadar kimler korkutur anlamak mümkün değil. Zarar sürekli kullanım ile olur. Mesela sürekli kortizon kullanıyorsan. Bunu ayda yılda bir alıyorsun. Organlar sağlamsa vücut onu rahatlıkla tolere eder. Vücut ve karaciğer için İlle bir şey yapacaksanız sigara, içki içmeyin. Kilo almayın...

Üst Alt