Bende sizin gibi düşünüyorum sürücü raporu süreli kontrol şartı ile verilebilmeli aslında bu yönetmelikte var ancak doktorlar bizim mağdur olacağımızı göz onune almayarak ve uğraşmamak icin direk sürücü olamaz raporu verip geçiyorlar ya da kişinin surucu olup olmayacağına direksiyon sınavındaki gibi uygulamaya tabi tutularak karar vermenin daha doğru olacağını düşünüyorum.Sizin farklı bir dusunce yada talebiniz var mı diye sormuştum ama aynı dusuncedeyiz sanırım .Bu durumu yakınım olan vekile ileteyim ancak bu benim yada sizin gibi 2-3 kişinin çabasıyla değil magdur olan herkesin cimer, sağlık bakanlığı ve TBMM ya da kdd gibi kurumlara dilekçeyle vs.basvurarak sadece haksızlık yapıldığını değil de sadece doktor insiyatifine bırakılan bir raporla değilde bu şekilde değerlendirmenin daha doğru olacağını dile getirerek talep oluşturması lazım ki onlarda büyük bir cogunlugun talebi olarak görüp dikkate alsinlar
Başka mağdurlar ne yaptılar bilemem, şahsım adına ben, saymış olduğunuz tüm başvuru, dilekçe vs herşeyi denedim, öyle bir ön yargı otturulmuş ki, tüm kurumlar sanki şartlanmış gibi, hepsi Sağlık Bakanlığının Çıkarttığı Yönetmeliği diyor, başka birşey demiyorlar, KDK ya dahi başvurdum, beni üniversite hastanesine gönderdiler, ordaki dr dahi, SB Yönetmeliğince diye söze başlıyorlar, bir hekim olarak kullanır kullanamaz vs gerekçe veya hiç bir yorum yapmıyorlar.
En çokta Aile Bakanlığına cimer ve bizzat basılı olarak verdiğim hiç bir dilekçeme cevap dahi vermediler.
Millet vekili yanınız varsa eğer gücü yeterse, siz sadece kendi ehliyetinizi almaya odaklanın derim. Topluca yeniden düzenleme yapmalar vs, çokkk uzun zaman isteyen şeyler. Şuan kimse engelli nasıl yaşar, nasıl yaşamını idame ettire bilir kimsenin umurunda değil.
Bu iş için çok saglam sivil toplum kuruluşlarından birileri arkamızda durup, bize sahip çıkmasıyla gündeme geliriz, değilse benim hiç ümidim yok.
Belki bir ihtimal, direk SBakanına direk iletilirse, oda ne kadar ilgi gösterir bilinmez, engellinin ehliyet çözümü onlar için çok fazla getirisi olan birşey değil çünkü.
Bugün aklıma takıldı, 70 yaş üstü kişilerde ehliyet sınırlaması ve kronik hastalığı olanlara da ehliyet iptal edebilme yetkisi verilmiş sağlık kurullarına. Geriye sürücü olacak kim kalacak bilemedim.
Yaşlılar geneli kronik hasta, şeker, tansiyon, kalp vs hal böyle olunca engelli raporuyla taşımalı araç alacaklar, çocukları veya yakınları yaşadı, sayelerinde bizim hakkımız olan arabalara onlar binecek, çok saçma salak birşey, adam bilyarder de olsa, bizim millet bedeva sirkeyi bal yerine içer.
Kronik hastalık deseniz öyle, genci yaşlısı nerden baksanız % 70 inde tansiyon, şeker, böbrek vs hastalıklar mevcut, özelliklede piskiyatri haddinden fazla, bunlarda taşımalı ötv indirimli araç alabilirler,
En çok ihtiyacı olan biz, ortopedik engellilerin hakkı olan ehliyet ve ötv indirimli araç, sanırım bize gelince Türkiye ekonomisini batıracak kadar çok kişiyiz ki, bizlere vermemek için ellerinden geleni yapıyorlar.
Neden sağlık raporu sadece biz engellieri inceliyon, alkol, madde bağımlıs, piskiyatri ilacı kullananları incelemiyor, onlar gözle görünmeyince sağlıklımı oluyorlar.
Asıl alkollü araç kullananlar, dengesiz solama vs yapanları neden doktor incelemesine tabi tutulmuyor.
Artık anlamaya çalışmak dahi beni yoruyor,
Bundan da iki yıldır yazıyoruz yazıyoruz, bir arpa boyu gelişme çıkmıyor, sadece kendi kendimize içimizi dökmüş oluyoruz...