Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelime uygun görevlendirmeyi nasıl talep etmeliyim?

Tenê

Aktif Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
503
Merhaba arkadaşlar, bir konuda fikrinize danışmak istedim: Kamuda engelli memur statüsünde çalışmaktayım. Yaklaşık 12 yıldır Genel Evrak Kayıt Biriminde gelen evrakçı olarak görev yapmaktayım. İşitme engelliyim ve bazen yüzyüze bazen de telefonda anlamakta zorlanıyorum. İnsanlara tekrar ettirmek zorunda kalıyorum veya "sesinizi yükseltir misiniz cihazla duyuyorum" demek zorunda kalıyorum. Yani çok kez mahçup oluyorum. Normalde cihazla duyarım ve konuşabiliyorum ama arada gerek anlamakta gerekse karşı tarafın beni anlamasında sıkıntı yaşıyorum. Kulağımda ne tür bir sorun varsa artık kronik olarak mantar sorunu yaşıyorum. Cihazı birkaç saat çıkarmadan kullandığımda ağrı başlıyor. Birkaç günde bir mantar damlası damlatıyorum. İş yerinde kalıbı kulağımdan çıkarıyorum, gerek duyduğumda kulağıma itip duyuyorum. Bu sefer eve varınca artık cihazı çıkarmak istiyorum. Eşimle ve çocuklarımla yeteri kadar vakit geçiremiyorum duymayınca. Çocuk benimle konuşmaya geldiğinde çok üzülüyorum. İş yerinde çok cihaz kullanmasaydım evde takardım.

Bu güne kadar işimi sahiplendim hep (asıl kabahatim de bu sanırım). Odamızın sabah 8de açılmasına, öğlen 12de kapanmasına ve 1de açılıp, 5te kapanmasına özen gösterdim. İş arkadaşlarımı hep alttan aldım. Zor işi hep üstlendim. İvedi evraklar acele gitsin diye havale onayına sunup müdürleri haberdar ettim (bir günde cevap verilmesi gerekenleri). Zordu ama olsundu devlet ayrıcalık yaptı bizi işe aldı, bu minnet duygusuyla kendimi ikna ettim 12 yıldır.

Bakanlığımız şeflik sınavı açtı ve yazılıda 3. oldum. Sevindim, bu odadan çıkarım ve bu sorunlardan kurtulurum diye. Ama idare beni evrak kayıt şefi yaptı ve personel azlığı ile odadaki huzur bozulmasın diye eski işime devam ediyorum. Odamızdakiler sendika başkanına yakın kişiler ve gitmemi istemiyorlar. Galiba bundan dolayı da sendikadan bana hayır gelmedi. Zaten artık kamuda bildiğiniz sendika ve idare aynı kişiler sayılır.

Bu durum zoruma gidiyor, aklıma KBB doktoruna gidip "uzun süre cihaz takmaz" veya "iletişim gereken işlerde çalışamaz" gibi bir rapor almayı ve idareye sunmayı düşünüyorum. Şeflik görevi değil de iletişim gerekmeyen bir birimde veri girişi gibi bir talepte bulunayım diyorum. Bu konuda daha iyi bir fikriniz varsa lütfen yardımcı olur musunuz?

Şunu yazmayı unutmuşum: Dilekçe verirsem idarenin gözünden düşerim (zaten tartıştık) ileride unvan değişikliği sınavı ile tekniker olmayı düşünüyorum. Tekniker olduğumda idare beni ilçeye sürebilir mi? Bundan dolayı katlanayım mı yoksa hakkımı mı arayayım?

Öncelikle Allah şifa versin. Aile her şeyden çok daha önemli. iş için yaptığınız fedakarlık çok güzel bir şey ama bunu yaparak evde asıl fedakarlık yapmanız gerekenleri ihmal ettiğinizi söylüyorsunuz. Artık şef olmuşsunuz bırakında bu tarz işleri diğer elemanlar yapsın. siz imza kaşe vs işlerinize bakın. alttan alıp fedakarlık yaptıkça kimse minnet etmez daha çok ne varsa yıkmaya çalışır. doktordan görüş belirten bir yazı alıp ibraz edin. sözlü olarak da amirlerinize durumunuzu buradaki gibi anlatın. vicdan sahibi hiç bir insan bu durumunuzu yadırgamaz. siz işten kaçmıyorsunuz sonuçta sadece sağlığınızı etkilediği için o işi yapamayacağınızı ama başka işleri yapacağınızı belirtin. yahu şefsin sen ya vur yumruğunu masaya akıllı olun de :) espiri bu tabi

@Ben_Claudius, İlk gün yaptım, 12 yıl beraber çalıştığım arkadaş ben yaparım dedi. Diğerlerinden umudu yoktu sanırım ve odanın huzuru bozulsun istemedi. Odadakiler ve idare benim hakkımda bir olursa benim de sonum pek iyi olmaz gibi. Amaçları işime devam etmemdi, ben de tekniker olurum madem öyle diye kabullendim. Ama tekniker olduğumda da beni orada tutacaklardır. Sorun da bu zaten. cihaz takmadan iş yapılamaz evrak kayıtta. Yapılsa da odadakilerin işine gelmez. Zaten işimizin zor yanlarından biri de insanlarla konuşmak, yanlış ve eksik almamak. Eğer dilekçe verirsem tekniker olduğumda beni ilçeye sürmelerinden çekiniyorum. Sürmese de aynı birimde tutacaklar. Nerden tutsam zarardayım.

@Tenê, engelli raporunuz var mı hocam? engelli memurun isteği dışında resen atamadan muaftır. görevlendirme yapsalar da itiraz edersiniz. tabi sizi çok iyi anlıyorum huzur bozulabilir bende ilk başladığımda sorunlar yaşamıştım. kağıt üzerinde hakların olmasına rağmen insan ilişkileri dengede olması için ses çıkartamıyordum. ama işin içine aile girince düzene de sisteme de başlarım. senin çalışma amacın hobi değil para kazanmak,ne için kazanıyoruz parayı çocuklarımıza bakmak için. bu taraftan düşününce şuan ben bile sinirleniyorum.
siz resmi olmadan amirinizle konuşup ortayı bulmaya çalışın hocam baktın pişkinler sizde işi resmiyete dökün ne olacağı varsa olsun. size hizmetli muamelesi yapamazlar da süremezler de

@Ben_Claudius, Evet raporum var. Önce doktordan iletişim gerekmeyen yerlerde çalışır gibi bir rapor alayım, sonra da müdürle konuşayım. Cevap için teşekkürler. Haklısınız, ailemiz için yaşıyoruz

Üst Alt