Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelimle barışmak için ne yapmalıyım?

ferdi57

Yeni Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
0
Öncelikle merhaba
Ben şunu merak ediyorum
Ben engelli olduğum için içime kapanık biri oldum
Yürürken başımı öne eğiyorum insanların bakışlarını görmemek için engelimle barışmak istiyorum
Ne yapmam gerekiyor yardım edin lütfen

Yorumlarınızı tavsiyelerin izi bekliyorum

bende öyleydim fakat daha sonraları kendimin farkına vardım ve bana bakan bakışlara bende alaycı bakışımla bakmaya başladım ve onlar başlarını çekti. hele çocuklu ortamlardan çok çekinirdim şimdi bana bakan ve işaret eden çocuklara çaktırmadan korkunç bir yüz ifadesi gösteriyorum kaçıyorlar :cool::cool:
yani önemli olan şu ki kendinden başka limseyi düşünme şu ne der nasıl bakar, ay bana bakıyolar gibisinden şeyler düşünme, rahatsız olma. sonuçta bu utanılacak birşey değil ki başını öne eğesin. son olarak aktif ol etkinliklere katıl bedeninden geldiğince gez dolaş çevre edin. ben böyle aştım. sevgiler.

Kim demişti hatırlamıyorum ama şöyle bir şey söylenmişti 'nereden biliyorsun engeline baktıklarını, belki saçının rengine, yüzünün güzelliğine, gülüşüne, bakışlarına, güzelliğine bakıyorlardır' gibisinden bir cümle söylenmişti bir keresinde. (bayanlar için daha çok geçerli ama;))
Ki ben hiç tanımadığım kişilerin bakışlarından rahatsız olmam ama, sanırım insanların kafasında yerleşmiş engellilerin rahatsız olacağı ki bana bile demişlerdi. :D
Artık millet eskisi kadar bilinçsiz de değil, sadece sizle de karşılaşmıyorlar. Belki sizin azminize bakıyorlardır. Belki etraflarında sizden daha ağır durumda olan birileri vardır.
Mesela ben olsam tekerlekli sandalyeli birisi olarak bakarım ve derim ki içimden 'yürüyebiliyor'
Başta sizin bu önyargıyı yıkmanız gerekiyor. Başınızı öne eğmeyin asla, onlar size bakıyorlar mı, siz de onlara bakın ve gülümseyin. Başınızı öne sadece selamlaşmak için eğin ;)
Emin olun ki karşılığını da aynı şekilde alırsınız.

tek yol senin durumunun sağlık sorunu olduğunu kabul etmen. sağlık sorunu yaşadığını sen idrak edemezsen kimseye anlatamazsın.hemen başını kaldır, başının eğileceği bi durumun yok neden eğecekmişsin bunu kesinlikle bilmelisin.

ayrıca ben kişinin engelini tiye almasını sevmiyorum ve bu engeliyle barışıklığı göstermiyor .sen tiye alarak barışık olma engelini severek barışık ol.engelini sevmelisin sonuçta onunla ömür boyu yaşıyacaksın başka caren yok.

benim hayat felsefem gönlünce yaşasanda vaden gelince ölceksin yaşamasanda.ozaman neden yaşayacaklarımızı o bu görecek,bakcak diye yapmayıp içimizde tutalım.sonçta sana bakanın gördüğü en fazla 50 taş çatlasın 80 yıl yaşar onlarla sonra onlarla toprak olur:).senin elinde ise yaşamayışların kalır ve öyle diğer tarafa göçersin. neşeni kaybetme vücudunun el verdiği kadar ne istiyorsan ondan bundan cekinmeden yaşa;)

aslında kısmet hanımın dediklerine ben aynen katılıyorum,ben işitme kayıplıyım,ve üniversite döneminde işitme kayıplı oldum,cihazı ilk kullandıgım aylar,psikolojim çok kötüydü,sokakta ve okulda herkes benim kulagıma bakıyor diye düşüyordum,kulak arkası cihaz kullandıgım için,ama şimdi anladımki öyle bir şey yok aslında.çok arkadaşım benim kulak arkası cihaz kullandıgımı dahi ben söylesemesem bilmiyorlar.ayrıca yaşadıgım mahallede engelli bir baayan vardı,koltıuk degnekleriyle zor yürüyordu,ama duraga geldigi zaman herkes dönüp ona bakardı,çünkü aşırı derecede güzel,bakımlı ve manken gibi bir bayandı,aslında bende dahil biz onun engeline degil güzelligine bakıyorduk,insanın dogasında var, farklılıklara bakmak,sonuç itibariyle kimsenin size engelinizden dolayı baktıgını düşünmüyorum,kafanızdan bu tür şeyleri bence silin.kendinize güvenin,hayat siizn hayatınız,elinizden geldigi kadar mutlu olmaya çalışmalısınız...

Mavi gözlüm
Çok haklısın (çocukları korkutmak dışında)
Teşekkürler

Kelebek
Belki yakışıklı olduğum için bana bakıyorlardır ( öyle değil ama)
Ben öyle düşüniyim yorumunun için teşekkürler

Ayyüzlü
En çok senin yorumunu beğendim..
Senin dediğin gibi yapmaya calısicam sonunda bu bir hastalik sakatlık ya da neyse
Yorum için tesekkur
Hakancan06
Çoğu insan engelimizle ilgilenmiyor ama nedense uzaylı görmüş gibi bakıyo
Bide sorular niye böyle yürüyon gibi...
Yorum için tesekkur

Galateia
Engelli olmak utanılacak bir şey değil çok doğru
Yorum için saol

Engellilerin olduğu ortamlara gir.buluşmalar,piknikler vs.etkinlikler oluyor.sana en iyi gelecek şey senle aynı sıkıntıda olan insanlarla sanal dışında gerçek ortamlarda da birlikte olman ve iletişim kurman.inan çok faydasını görürsün

engelinle barışmak engelinin sana aslında bir artı değer kattığını kendine kabul ettirmenle başlar..nedir artıları ? öncelikle sağlığın kıymetini en iyi sen bilirsin.en ufak baş ağrısında inim inim inleyenlere göre sen daha dirençlisindir..iman ve kutsal yönden bakarsak bu dünya sınav dünyası ise,her türlü pisliğe sahip insanların sapa sağlam gezindiği şu dünyada sınavının öbür dünyaya kalmadan bu dünyada verildiğini bilmelisin.öyle olunca sen avantajlısın arkadaşım..dünya gözüyle sınavını başarıyla geçebilirsin.engelinle barışmak değildir aslında sorun.etrfaındaki insanların senin engelinle barışması ve engeline karşı olgunluk içinde hareket etmesidir..bunu herkes yapamıyor maalesef.yapamayanlar için yukarda arkadaşlar güzel örnekler vermiş..onları uygulamak en güzeli..la tahzen arkadaşımızın dediği gibi seni en iyi sen gibi olanlar anlar.önce onlarla iç içe olmaya çalış.sonra sağlıklı olup da densizlik edip seni engelinle barışsanmı barışmasanmı ayrımına düşürenleri göz ardı etmeye sıra gelir..

Rabbimiz İsra srs 82. ayette "[SIZE=2]Biz Kur'ân'dan, iman edenler için bir şifa ve rahmet kaynağı olan âyetler indiriyoruz. Zalimlerin de ancak zararını artırır." buyurmaktadır. [/SIZE]Kuran okuyun ve öğrendiklerinizle amel edin, her şeyin devası Kuran da var.

Allah selamet versin...

Hepinize teşekkür ediyorum :)

Ben zamanında cok isyan ettim Allaha şükür bunları aştım
Ama insanların bakısları acımaları hor görmeleri dalga gecmeleri canımı acıdıyor yoksa imanlı biriyim imtihan dünyasında olduğumuzu biliyorum

Son düzenleme:
kardeş öncelikle başını sakın eğme (Allahın huzuru dışında) eğme çünkü kesinlikle utanılacak bi durum değil ayrıca bakıştan bakışa fark vardır zamanla bunu da anlayabiliyorsun yani bir insanın sana ne gözle baktığını sana bakanlara sende bak daha doğrusu sana ne gözle bakıyorsa sende ona o gözle bak eğer içinde biraz insanlık varsa anlar ;) bu duruma alışmak için evde 4 duvar arasından çık arkdaş edin otur gez toz çevrendekileri önemseme hayat benim hayatım de yaşamaya bak ve hatta nasipse sevgilin olur hatta evlilik olur yeter ki sen kendinin farkında ol diğerlerini düşünme önemseme :D

Bozkurt-032
Sana bakana sende bak demişsin
Doğru söylüyorsun o zaman benim ne hissettiğimi belki anlarlar :)

ferdi57;

cocuklari korkutmak isin espri kismiydi :) :) zaten onlarin baktigi dikkatle onlara geri bakinca idrak edip bakmayi kesiyorlar :) :)

Bazen yaşın oturmasıyla ve zamanla oluyor.. bu durum ama kabullenmek ve dilediğince yaşamak lazım.Kelebeğin dediğine çok katılıyorum.. Belki gözlerine bakıyordur,belki konuşmana, belki fikirlerine hayran kalmıştır olamaz mı yani... :)

Ama ne olursa olsun gülmek,gezmek,kendine haksızlık etmemek gerek. O bakıyor bu bakıyor diye ömür geçmez.Kendini içine kapatarak mutlu olamazsın.Engel var diye kendini kısıtlayıp ta bir adım geri de durmamak gerek diye düşünüyorum.

Bazı şeylerin üzerine giderek yenebiliriz,kabuğumuza çekilip etrafımızı seyrederek hep yeniliriz.Ne olursak,nerde olursak olalım..Hayat kısa yaşamak lazım,tadını çıkarmak lazım zamanı kaçırdığına değmez.Sana bakanlara gülümse gitsin derim ben hem gülmek herkese yakışır...:)

bu konu hakkında oldukça güzel öneriler ve tavsiyeler, konu başa alınmalı ve sabitlenmeli :cool:

İnsanlar sana alıştırıyolar merak etme, o bıçaktan keskin bakışlarıyla...
Aşık oldugun zamanda engelli oldugunu sen anlıyorsun...

Bak ne güzel söylüyorsun yuruyebiliyor kendi isini kismende olsa yapabiliyorsun birine bagimli degilsin 5 duyu organini kullanabiliyorsun ne mutlu sana kendini farkli işlere ada elinden gelen birşeyler vardır kendinden daha kotu durumda olanları düşün ve rahatla unutma her sağlam birey bir engelli adayidir bu devirde normal insanların yapamadigini ve her alanda basarili olan bir çok engelli kardeşimiz var ayrıca fiziken tam olupta aklini kullanmayarak bos isle uğraşan insan asil engellidir

Ferdi kardeşim önce engelinle barışık yaşayabilmeyi öğrenmelisin ilk başlarda ben kendimi yadırgıyordum ama şimdi yadırgamıyorum yadırgayanları yadırgıyorum artık.Sonuçta bu insani bir durum ve herkesin başına gelebilecek bir durum.Sonuçta kimse bilerek engelli olmuyor.Gez,dolaş,eğlenmene bak derim sonuçta bu dünyaya bir daha gelmeyeceğiz.Ayrıca bu utanılacak bir husus değil sana,bize hor gözle bakanların utanması gereken bir durum.Biz bu durumları seçecek olsaydık seçer miydik,tabiki seçmezdik.Bu yüzden aman diyim yadırgama halini.Kendinle ve dünyayla barışık yaşa.Seni kırdırmak isteyenlere inat gülerek,eğlenerek yaşa.

Herşey kafanın içinde ilk hayata pozitif bakmaya çalış gerisi gelicektir. Özgüvenin ne olursa olsun hep yüksek tut. Hatta hep bunu vurgula söyle hissettir etrafına

Mavigozlum
Espri yaptığını anlamışdım bende espri yapım dedim :):)

Herkese tavsiyelerinden dolayı teşekkür ediyorum Allah razı Olsun hepinizden

Engelinle barışmak için önce kendinle barışman lazım aslında ben hiç utanmadım sonuç olarak onlarda öle biz onlara tip tip nakoyomuyuz özgüvenini sağlam tut ve hiç bi şekilde dışlanmış hissetme unutma kendi isteğinle böle değilsin :) ben hiç üzülmedim hiçte yapamam demedim herkeste imrenir ;)

Ben her zaman insanlar bize neden bakıyor diyenleri anlayamamışımdır.İnsanların bize hiç bakmadığını, sürekli gözlerini kaçırdığını düşünelim.Asıl o zaman insan kendini soyutlanmış,dışlanmış hissetmez mi ? Asıl o zaman yıkıma uğramaz mıyız ? Peki biz kendimiz bakmıyor muyuz hiç kimseye ? ya da bakmayalım mı ? böylesi daha mı iyi ?
Aslında kendimizle ilgili yargıları başkalarına yansıtmak demek bu şikayler sanırsam.Güzel düşünüp güzel görmek lazım .Kendimizi ve herkesi herşeyi seversek hiç bir sorun kalmaz diye düşünüyorum :)

Ferdi kardeşim Allah senden de razı olsun.Kendinle barışık yaşa yukarıda denildiği gibi unutma bu hayat senin için var.Ömer Hayyamda bunu destekliyor.Sana bir dörtlük yazacağım.

Ben yoksam bu güller, serviler yok
Kızıl dudaklar, mis kokulu şaraplar yok
Sabahlar, akşamlar, sevinçler, tasalar yok
Ben oldukça var dünya, ben yok o da yok.

Olayı bu açıdan değerlendir. :)

S3wd4
Yazdıklarınızı okuyunca bende imrendim size :)
:)
Şeker kız
Ben size bir anımı anlatayım
Geçen gün yolda yürürken karşı dan benim yaşlarında iki tane genç geliyordu birisi bana çelme taktı ben yere düşünce karşılıklı gülmeye başladılar beni çevredekiler ayağa kaldırdı.
yani diyeceğim şu ki tek sorun bakışlar değil :):)

Deep — blue85
dörtlük güzelmiş abi tşkr :):)

sana bakan insanlar belki seninle arkadaş olmak istiyor? belki sen kendini çok geri çektiğin için iletişime geçemiyorlar. benim başıma o kadar çok geldi ki anlatamam

Neskrbg
Evet insanlar benimle konuşmaya çekiniyormuş asık suratlı olduğum için arkadaşım söylemişti bana

ferdi57;
Şu anda kullandığın fotoğraf bunun tam tersini söylüyor ama. :)

slm ferdi bunları kafaya takma samimi güleryüzkü girişken biri ol herkes yanında olur yaşını bilmiyorum ama gün gectikçe herşey degişir sinoplu musun bende sinopluyum çalışıyormusun

Üst Alt