Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelimle barışmama kim yardımcı olur?

kimse yardım edemezzz..... işin açıkcası kendin yenebilirsen yenersin yenemezsende yenmiş gibi davranırsın çevreye.....iş sende bitiyor yaniii...

Ben buyum... Ama böyle devam etmesini istemiyorum. Başka engelli biri görsem yolumu değiştiriyorum. Kim ayağımla ilgili bir soru sorsa yüzüm kızarıyor, sinirleniyorum ya soruyu geçiştiriyorum yada soruyu soran kişiyi tersliyorum.

Ya toplumumuzda acıma duygusu fazla, bazen bende sorulardan bunalıyorum, gerci engelim fazla değil , seke seke olsada yürüyorum, bazende gülüyorum hayata, o kadar garip sorularla karşılaşıyorumki, herkez nasihat veriyor.Bazen bıkkınlık geliyor insanları kırabiliyorum, tanıştığım bir insan üçüncü kez aynı muhabbeti yaptığı zaman, özellikle.:D

merhaba eşimde engeli bende hayatı okadar cok seviyoruz ki biz birbirimizin engeli ile dalga geciyoruz ve gülüyoruz engelimizi kabulenip onla yaşamayı ögrenmemiz lazım engelimizi kabul edince hahat okadar güzel ki ne olursa olsun biz engeliyiz ve hayatımıza böle devam etmek zorundayız biz engelimizi kabulenince insanların bakışı ve düşüncesi degişiyo inanılmaz derecede arkadaşım sen engelini kabulenıp mutlu olmayı bilemesen kimse sana yardımcı olamaz önce kabulen ve hayatına bi bak okadar degişeceki buna sen bile inanamicaksın hayatının geri kalan bölümünü zindan etme en büyük engel mutlu olamamaktır bence

hayatın sana sunduklarını sorgulamadan ve sadece isteklerin doğrultusunda yaşamalısın . engelli engelsiz farketmez sen eğer sana sunulanı en iyi şekilde yaşıyorsan zaten engel ortadan kalkıyor. bize düşen sana yol göstermek ama herşeyden önce senin bu işi beyninde aşman gerekiyor o zaman bütün gördüklerin ve sakatlığınla ilgili sorulan sorular seni acıtmaz.

Aradan 2 sene geçmiş,hala takip ediyor musun bu konuyu bilmiyorum Aki ...Bence engelli olduğunuzu rahat rahat söyleyin ,yahu engellilik suç mu ki.Ben da aynı senin gibiydim hatta daha fena,bu yüzden de kimse arkadaşlık etmedi.annem üzülmesin diye onun yanındda pek engelimden konuşamazdım,ama sonra o bu dünyayı terkedince rahatlıkla konuşmaya başladım.Geçen gün hastaneye gittik EKG çektireceğim oradaki görevli dedi bu cihaz size uygun değil,ama o kadar sıkılarak söyledi ki;ben de evet benim kollarımın anatomik yapısı buna müsait değil.Sonra acil servise gönderdi orda çektirdim.Rahatça açıkladım,karşımdaki sıkılsada.Ben engelliyim,bunu kabulleniyorum,gerçek bu,yapabileceğim birşeyde yok,böyle yaşamak zorundayım.şimdiden egzersizlere başla derim.Engelli olduğun için kendini mi küçümsüyorsun,beğenmiyor musun kendini.Başka engelli birini görünce yolunu değiştirme nedenini izah edebilir misin?İYİ EGZERSİZLEr...

aki sen
engelsiz eşinden boşan
kızın velayetini ona ver
arabanı boşanırken eşine ver
işten istifa et

böylece gerçek bir sorunun olur
biri sana özürlü dediğinde üzülmen için kapı gibi nedenin olur

bu dünyada yaşayan insanların hangisinin engeli yokki bir tek sen değilsin önce bunu unutma sonra beterin beteri var deyip sabretmelisin hepimiz farklı kaderlerle farklı sınavlardan geçiyoruz lütfen hayatta her zaman şükretmeyi bilmeliyiz gerçekten beterin beteri var

----------

kendini sıkma üzme lütfen bu dünyanın geçici bir sınav olduğunu unutmayalım inançlı olalım
zaten herşey bize emanet değilmi bu beden bizim değil rabbimizin bir emaneti tıpkı paranın ve iliminde emanet olduğu gibi..
bi,zim olan tek şey ruhumuz onuda karartmayalım..

Üst Alt