Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelinizden dolayı yapamadığınız şeyler oldu mu? Yapmak istedikleriniz neler?

Konular
33
Reaksiyonlar
1
1 > Engelinizden dolayi yapamadığiniz şeyler oldu mu
2 > kendimle barışık biriyim engelim bana engel degil yapmak istediğim herseyi yaptim içimde kalmadı dediginiz şeyler oldu mu
3 > sunu sunu yapmak istiyorum yapacagim dediğiniz şeyler ne / engeliniz ile birlikte belirtin ;)
Mesela ben küçükken oynamayi istedigim kulaktan kulağa oyunu vardı hiç anlamazdim kulagima fisildanan şeyi uydurup bsey söylerdim anlayamadigim icin oynamak istiyordum ama işitme engelim olduğu için kulaktan kulağa oynamaktan nefret ederdim ne zaman arkadaşlar arasında kulaktan kulağa oynayalım dense bn sevmiyorum siz oynayin diye reddetmek zorunda kalirdim onları izlerdim içimde kalmadı ama oynasaydim iyi olurdu :) sizinde bu gbi anilariniz varmı buyrun sohbete içinizi dökün
( belki okudugunuz şeyler size umut olur bilemezsiniz )

ailem okumam konusunda destek vermediler. .çok şükür okudum iyi bir bölüm de kazandım. ama engelimden dolayı gidemiyorum. üniversitem şehir dışında. bu durum beni üzüyor...

msait19

Engeliniz nedir ? Aileler neden destek vermiyor bilmiyorum ama bnm fikrimce ya maddiyat da zorlaniriz dye ya başına bir sey gelirde hemen atlayıp gdemeyiz belki dye destek vermiyor olabilirler bilemiyorum sonuç olarak onları tanıyan bizleriz onlarin gözünden bakip düşünebiliyosak buluruz cvbi

ben hiç bir şey yapamadım yaşayamadım da

acı gerçek

bedensel engelliyim. akülü sandalye kullanıyorum. hizmetli olarak atandım birinci atamada. maddi olarak toparlanıp giderim dedim. dondurdum üniversiteyi bu sene. bu süreçte ev alıp kredi çektiler üstüme. öyle kalmışım ne yapacağım bilmiyom

msait19 Allah yardımcınız olsun üniversitenizi dondurmak iyi mi oldu kötü mü bilemedim ama derdi veren Allah dermanini çözümünü de verir dua edin hayırlısı olsun hakkimda deyin biraz rahatladiginizi hissedincede üniversiteyi yaş ilerlemeden okuyun hayat kısa napcam napmaliyim derken ömür geçiyor anı yaşamaya bakın elbet bir şekilde yoluna girer işler kafaya taktinmi bişey i aksilik bitmez arkasi gelir

bacağımdaki sakatlık yüzünden (kaza sonucu engelli olduğum için sakatlandım) fazla yürüyemiyorum spor yapamıyorum. Yüzerken rahatım ama zorlamamam lazım tabi geçen sene bacağım resmen turnike gibi çıkıp durdu hep acıdı berbat oldum. Tabi sosyal hayatıma da etkileri yok değil mesela evden çıkamıyorum genelde eski aracım normaldi ve park sorunu yüzünden onlada fazla dolaşamıyordum. Birde yakıyordu yeni araba aldım isparka kaydettirdim birde emniyetten kart çıkartırsam artık rahatca gezebileceğim. Yani insanlar vay indirimli arabayı kaptın diyorlar ama kimse görmüyor neler çekiliyor. ben sağ bacağımın üzerine dönsem gece uykudan uyanıyorum resmen hayat standardım konforum düşük.

NayKoL
Konunun kapandigini dusunuyosan çıkabilirsin :D :) şimdi ben virgül koydum devam edebilirsin.. :)

İdeal
Doğru dyosn geçmiş te yapamadigini arti geleceğinde yapmak istiyorum diye düşünmüş olabileceğiniz varmi dye soruyorum illaki yazin demismiyim :) :D güzel söz yazdin kabul ediyorum :)

BLACKSAGAT
Kimsenin ağzı torba değil ki buzesin herkes konusur kimse kimsenin ne cektigini bilmez ama engelli bi yakınları olsa onun üstünden kendilerine araba almayi dünden düşünür insanlar işte .. takmamak takilmamak gerek

Engelimden dolayı isteyip ancak yapamadığım şey bisiklet sürmek. Çok isterdim ama boy kurtarmadı çok :) :) Yani araba alıcam kısmetse ama bisiklet içimde ukte kaldı.

Bisiklet haricinde çok şükür her istediğimi yapıyorum. Yapamazsın dedikleri şeylerinde hayalini kurdum Ve yaptımda :) bunu yukarıda yorum yapan arkadaş için yazdım. Hiçbir zaman ümidinizi hayallerinizi yitirmeyin derim.

Son maddeye gelecek olursak, üniversiteyi bitirdik. Şuan çalışıyoruz ama güzel bi belediye veya devlete girebilmeyi istiyorum. Sonrasında iyi bir eş istiyorum :) :) Yani kısacası güzel bir iş iyi bir eş :)

1Şans

İnsanoğlu istediği herşey i yapabilir yeterki istesin (yapamadiklari sebebsiz degildir zaten ) güzel yazi Tebrikler cok doğru dedin vazgecmemek gerek ..
Allah hakkında hayirlisini versin. . Allah gönlüne gore versin inşallah. . Diyorum .. :)

Hayal, insannın yapmak isteyipte yapamadığı ve yapamayınca üzülüp kahr oldugu isler.
Kişi engeline göre hayal kurmalı benim gibi

bungee jumping yapmak istiyorum ama ikiye ayrılırım die korkuyorum hahaha

çok şükür herşeyi yaptım. içimde upte kalan birşey vardı engelli biri ile evlenmek ama kısmet değilmiş çok istedim ama beğenmediler :)
nasibim de engelsiz biri varmış. şuan istediğim dünya turu :D

Yusuf islam
Terbiyesizlik etmişlerdir :D dünya turu iyiymiş yolun acik olsun :) içinde ukde kalan yoksa gercekten sanslisin o zaman

QuetZalCoatl
Allah yardimcin olsun yanına yapacağın zaman doktor hemşire ambulans hazır bulundur o zaman :)

*veli*
Bende öyle diyorum ama anlamıyorlar :) kesinlikle katılıyorum :)
@1Şans rica ederim

Anlamayan üzülür kimseninde umrumda olmaz

Çok şükür engelimden dolayı yapamadığım şey yok sadece topuklarımın üzerinde yürüyemiyorum onu da yapmayı vereyim napalım yani bende parmak uçlarımda yürürüm :) çömelmek zor oluyor tabi benim için ona da alıştım sıkıntı yapmıyorum eğleniyorum kendimle hatta :)

MEB ağır engelli şizofreni hastalarına sürücü ehliyeti vermiyor yani ben alamıyorum bir türlü olmadı olmayacak..

Arasıra elinde cep telefonu ile araç kullanan tabiri yerindeyse 'ehliyeti kasaptan alan' ları görünce bana yapılan bu kısıtlamayı hak etmediğimi düşünüyorum.

ben çok şükür engelimden dolayı pek bir üzüntüm yok bisiklete de bindim arabada sürüyorum dövüştüm dayak da yedim serserilik de yaptım efendi rolü de yaptım iş de buldum bir tek kız konusunda hiç kısmetim olmadı nasip diyip bekliyorum

Realist ama mutlu bi engelliyim imkanlarımın en dibini zorlayarak omurilik felci olmama rağmen bi çok şey başardım zorladım hayat bana hemen hemen her istediğimi verdi verdiklerine Elhamdülillah vermediklerine eyvallah demek önemliydi... eksik kalanları da mahşerde tamamlamak ümidi ile... ama zorlayarak biraz hayatı yaşamak gerek herşeyden biraz biraz tecrübe şart...

yapamadığım degilde olamadiğım seyler var mesela subay polis olmak gibi

Üst Alt