Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelinizle ilgili olarak, geleceğe yönelik kaygılarınız var mıdır?

Eshat

Aktif Üye
Konular
141
Reaksiyonlar
0
Engelinizle ilgili olarak, geleceğe yönelik kaygılarınız var mıdır?

Hayatımızda birçok kaygılar taşırız. Bunun başında da engelimizle ilgili olan kaygılarımız başta gelmektedir. Sağlık sorunlarımızın artması ve bu sorunların hayattan bizi koparması gibi düşüncelerimizin olması bizim olduğu gibi, birçok engelli arkadaşımızın da sorunudur diye düşünüyorum.

Tıp ne kadarda gelişse, engelimizin bize vereceği kaygıyı kısmen azaltsa da, bunu tamamen içimizden söküp atamıyoruz. Örneğin: kısmen görebilen bir insanın geleceğe yönelik olarak, daha az görme veya hiç görememe kaygısı vardır. Aynı zamanda şu an yürüyebilen bir kişinin bir zaman sonra yürüyememe kaygısı vardır. Bu endişeler insanların hafızalarında hep var olmuştur. Sanırım bundan sonrada var olacaktır.

Her engeli kişiyi, önemli ölçüde kaygılandıran bu durum, ister istemez bizimde endişelenmemize neden olabiliyor. Bunun için tıptaki yeni gelişmeleri büyük bir merakla takip ederek, kendi sağlığımızla ilgili gelişmelerden bir medet umuyoruz. Aslında tıp birçok alanda mükemmel denilecek işlere imza atıyor. Ama bunun içinde sanırım biraz zaman gerekiyor. Umarım gelecek zaman dilimi içerisinde, sağlığımızla ilgili olarak, en güzel gelişmeler olur ve geleceğe yönelik içimize su serpecek gelişmeleri yaşarız.

Geleceğe yönelik kaygılarımızın en az olduğu bir dünyada yaşamak dileklerimle…

Kuvars,yazın başı pişenin kışın aşı pişermiş...;) Birikim yapmak lazım gelecek için...En azından hazırlıklı olmak lazım...

Bu yatırımlar sadece maddi anlamda olmamalı zaten monşirimm..:)

Para öncelikli tabiki daha sonrada çevremizdeki insanlarla güzel diyaloglar içerisinde olunursa her anlamda destek ilerki zamanlarda mutlaka yanımızda olacaktır,sevilen bal kaymak insanları kim yalnız bırakmak isterki..:)

Ben kendimden örnek vereyim çevremde yaşlı düşkün bakıma muhtaç ama sohbeti ve tavrı mükemmel insanlar var,fırsat buldukça ziyaretlerine giderim sabırsızlık içinde hemde..:)

Olaylara sadece maddi açıdan bakma değilde, bütün yonleriyle değerlendirmek, sanırım en mantıklısı olur. Elbetteki maddiyatın olması bizi bir çok konuda rahatlatacaktır. Belki bize bir çok çözüm yolunu açacaktır. Tabi bütün hepsini değil.

Geleceğe yönelik kaygılarımızın olması tamamen normaldir. Çünkü biz engelli insanların, sağlık sorunlarının daha da ilerleme, engelinden dolayı yaşamın ilerleyen kısmında bazı zorlukları daha fazla yaşama riski yüksektir. Bu kaygılar insanı birazda olsun endişelendirebiliyor.

Umarım bu endişeler yerini rahatlığa bırakarak, bu endişelerimizden kurtulmamızı sağlarız.

yaşım iyice ilerlediğinde zorluk çekeceğim sanırım yürürken. Şimdi yürümek için harcadığım enerjiyi düşünerek bu soruya cevap veriyorum. kaygılarım var bu konuda...

Benimde çok kaygılarım var ama herşeye rağmen hayat devam ediyor ümitli olmakta yarar vardır mücadelemizi bırakmamalıyız

Hayat bir varmış bir yokmuş...Hayatta hiç bir şeyin garantisi de olmadığına göre,şimdiden gelecek için kaygılandığımıda hayat elimden uçup gitmiş olur...Hayat kısa,sonsuza kadar yaşayamayacağız..Gelecek geldiğinde yapacak bir şey yok zaten,acılar çekilecekse çekeceğiz,mutsuz olacaksak olacağız ama zamanı geldiğinde, şu anda değil...Kaygılarımızla mutsuz eder bizi,mutsuz olmak içinse hayat uzun değil...

Gelecek için kaygılanmak mutsuzluk getirir şimdiki zamana bakıyorum gelecek geldiğinde o zaman ona da bakarım geçmişi düşünmediğm gibi geleceği de düşünmem bu deilki planlarım yok var ama kaygılarım yok

İnsanoğlu çocukluktan sıkılır büyümek için acele eder, sonra da çocukluğunu özler !
Önce para kazanmak için sağlığını harcar sonrada sağlığını geri kazanmak için parasını.
Hiç ölmüycekmiş gibi yaşar , sonra da hiç yaşamamış gibi ölür!
Hayata hazırlanmaya o kadar zaman harcar ki hayatını yaşamaya zamanı kalmaz.Yarını o denli düşünür ki bugünün elinden kayıp gittiğini fark etmez bile.
Yani demem o dur ki şu kısacık hayatta herşeye ümitle bakmak gerekir.Yarından yada gelecekten neden endişe duyuyum ki bugün beni dara düşürmeyen mevla yarında düşürmez.Bizler sadece ona güvensek o bize yeter diye düşünüyorum...

evet bu konuda haklısınız hayatta elde etmek istediklerimiz için de çaba sarfetmemiz tabi ki de gerek Boş oturanı kimse sevmez zaten arkadaşım...

Engelli insanlaraı geleceğe yönelik kaygılaının olması bir noktada normaldır. Çünkü yaşamış olduğu saplık sorunlarının ilerleyerek hayatını olumsuz yönde etkileme ihtimali diğer insanlara göre maalesef daha fazladır. Bu nedenle engellilerin gelecek kaygılarını taşımaları yaşanabilir. diye düşünüyorum.

evt herkes kadar bnmde var ama mücadeleye devam
her şey bitine kadar

Gelecege yonelik kaygilar biz engelliler icin cok buyuk soru isareti...
Benim bir akraba var kardesleri yurtdisinda ve memleketin bazi noktakarinda
yasiyorlar... engelli olan kardesleri 40 yas civarinda olmali annesi 65 yasini
askin... bir dusunun istanbulda bir evde yasli kadin adami sirtliyor kapinin onune gunese cikariyor... yarin birgun annesine birsey olsa ne olacak yani cok zor ...

Hayat çok kısa, o yüzden "an"ı yaşa... vodafone : )

kaygılar tasalar elbette olacaktır.
ancak kaygılar hiç bir bize aşama kazandırmadığı bir gerçek.
asıl önemli olan zaman çevreye ve daha başka etmene karşı uyumlu olabilmek.

Hayatla uymlu olarak insanlara yaklaşımımız örnek olmalıdır. İşte o zman gerçek dostları bulabilirsen sanırım kaygılarımız kısmi olarak azalabilir.

Engelimizle ilgili olarak belirli kaygıları taşımak ister istemez olmaktadır. Çünkü hayatın zorluklarının yanında bir de engelin vermiş olsuğu zorlukları düşünürsek bir engellinin yaşam mücadelesinin ne kadar çetin geçtiğini anlamış oluruz.

İşte bu şekilde düşündüğümüz zaman bazı kaygılar daha da net bir şekilde ortaya çıkmaktadır. Engelli insanların birçok kaygılarının yanında sağlık sorunlarıda çok önemli bir boyuttadur. Sağlık konusunda ileride bu sorunlar yaşamaımı daha da kısıtlar gibi düşünebilmektedir insan...

ben bu kaygıyı hep yaşıyorum cumku bugun alaha cok şukur turkıye şartlarında iyı bır maaşla calışıyorum buna rağmen gecınmekten zorlanıyorum emerklı olduğumda emeklı maaşıyla nasıl gecınecem dıye duşunuyorum rabım bızı yöneten yönetıcılerın kalbıne merhamet koysunkı turkıyede yaşayan emeklılerın durumuna bır an önce cözum uretırler

kaygılarım maddi açıdan olmadı hiç o boyutu düşünmedim
ama şu an ailem var herşeyime yardımcı oluyor dış dünyannın kötülüklerinden beni koruyabiliyorlarr ileride allah gecinden versin onlar olmadımı bu dünyada kime güvenebilirim
çağ ilerledikçe insanlar değişiyor değerlerini kaybediyor ve başkalarına gözlerini kırpmadan zarar veriyorlar benm kaygım tek bu
ama o kadarda problem yapmıyorum allah büyüktür ona tevekkül ediyorum
rabbim allah korkusu olan insanlarla karşılaştırsın inşa

Sağlık yönünden aklıma hiç öyle bir kaygı gelmedi.Bugün böyleyim yarın ne olurum diye.Kendimi herzaman sağlıklı insanlardan daha sağlıklı gördüm kendimi.Benim kaygılarım farklı şimdiki işimden daha iyi bir yerde ve konumda çalışabilirmiyim, evlenebilirmiyim , bende birgün annelik duygusunu tadarmıyım oldu.

Ama şu da bir gerçek ALLAH kimseyi kimseye muhtaç ettirmesin.Eğer kendimiz kendimize yetebiliyorsa başkalarına ihtiyaç duymadan işimizi halledebiliyorsak en mutlu insan biziz...

Engellilerin sağlık sorunlarından dolayı baı kaygıları taşıması olsıdır. Ama bunu büyüterek kendimize sorun yapmanın anlamıda yoktur. Zira olası şeyler için kendimizce tedbirlerimizi alırsak geleceğe yönelik kaygılarımızda kısmen azalabilir.

İnsan hayatında güzel olan her duyguyu yaşamak ister. İşte bu güzel olan duyguları yaşamak için engelimizin arkasına sığınmak yerine yaşayabildiğimiz kadar yaşamak gerekir.

hayatta karşı herzaman endişelerm vardır herkes gibi bende hayat ne sunacak bana bilemiyorum.Türkiyede yaşıyorum özel sektörde çalışıyorum üstüne bide engelliyim eee gelecek için ben kaygı duymayayımda kim duysun. sağlık konusundA ise kas ağrılarım var şimdi kendimi yaşlı düşünüyorumda ne mızmız bir nine olurum ben Allah yakınlarıma sabır versin:)

herkesin gelecekle ilgili kaygısı vardır. Sağlam insanında yarına çıkmaya garantisi yoktur ki yada yarın başımıza ne gelecek bilemeyiz.

haytımda en çok korktuğum şey elden ayaktan düşüpte birilerine muhtac olmaktı o.f. olduktan sonra böyle bir durum oldu ve bundan sonra her işimi başkasının yardımıyla yapabilirim ancak diyordum ve bu beni kahrediyordu ama gördümki bu iş öyle deyilmiş iyi bir rehabilitasyondan sonra insan hemen hemen her işini kendi yapabiliyormuş(tabi bu hastanın hasar seviyesinede bağlı bir olay)şu anda sağlıklıyken üşenipte yapmadığım ve çevremdeki yakınlarıma yaptırdığım işleri bile kendim yapma ihtiyacı hissediyorum şu an yaşım 32 ama bundan 10-15 sene sonrasını düşünmüyorda deyilim.onun için kendi işimi kendim yapmaya ve güçten dermendan kesilmeyi en ileri tarihe atmak için her işimi kendim yapıyorum yaptıkca daha çok pratik olmayı öğreniyosun ve bu işleri yaparken sağlıklı insandan daha fazla efor sarfediyosun buda çalışan kasların formda tutulmasını sağlıyor bi nevi egzersiz oluyor.ALLAH KİMSEYE KALDIRABİLCEĞİNDEN FAZLA YÜK VERMESİN

ayyüzlü;

Arkadaşım öyle anlatmışsın ki:) yani ben bile kendimden kaygılanmaya başladım :)

Ben hergün gelecegimi düsünmekten yoruldum ama yinede düsünüyorum.

Ben evlenebilcekmiyim, kizin annesi babasi beni kabul edecekmi. Benim cocugum olacakmi ben ona bakabilecekmiyim, cocuk babasinin farkli oldugunu görünce ne düsünücek. Is bulabilecekmiyim, Aileme bakabilecekmiyim................................

Düsün düsün nereye kadar :(

kaygılarım bazen beni bile aşıyor..annemde başka kimsem yok ve ona bir gün bir şey olursa hayatımı idame ettirememekten korkuyorum...yalnız kalmak ve insanların içinde acınan biri olmaktan..........

Ahmet arkadaşım bu kadar karamsar olma ama... Gün doğmadan neler doğar.. Pes etmek yoktur. Hayat zor ama zorda olsa devam etmektedir. Bunu ne kadar güzel yaşarsak o kadar güzel olcaktır.

Senin kaygılarını çok iyi anlıyorum. Ama ne yapalım böyle diyede hayata küsmek olmaz değil mi?:)

----------

Deniz kızı;
Bu ne karmasarlık böyle...

öyle ama ne yazıkki..korkuyorum tek başıma kalıp bir şeyleri aşamazsam diye...evlilikle ilgili olanları toptan attım çünkü bu kavramın benden uzak olduğunu kabullendim artık....

Üst Alt