Engelim nedeniyle hayata dair kaygılarım var mı ?Dürüst olmak gerekirse kesinlikle var,engelli olupta kaygılarımızın olmaması hayatımız adına bir takım önlemleri almak zorunda hissetmemek durumu bence anormal olurdu !
Bir kas hastası olarak yavaş ilerliyen bir seyrine sahibim ama yinede bu ilermesinin önüne geçemediğimi her yıl benden alıp götürdükleriyle bariz bir şekilde hissedebiliyorum henüz tıpta bu alanda somut bir gelişmede yok(sadece ümit vaat eden çalışmaların devam ettiğini duyuyoruz,e bu da güzel diyelim
) peki çok çaresiz görünen bir durumda ben neler yapabilirim hayatımdaki kaygları azaltmak adına bunlara odaklanmak hayatım adına daha yapıcı bir davranış olacak.
Şu an için işim,ailem var sağlık durumumun ne kadar çalışmaya elvereceğini şimdiden kestirmek mümkün değil keza ailem benimle ne kadar daha birlikte olacak çok kontrol altında olan alanlar değil bunlar hatta hiç !
O zaman ben kendimle ilgili kontrol edebileceğim durumlarda dikkatli olmam gerekir.Örneğin sağlık durumumun daha kötüye gitmemesi için yapmam gereken günlük egzersiz hareketlerimi kesinlikle yapmalıyım !(En çok ihmal ettiğim durum ne yazık ki
),beslenmeme dikkat etmeliyim,düzenli bir hayat yaşamak için yeterince uykumu almaya,kendimi çok yormamaya ama hareketsizde kalmamaya çalışmalıyım,kilo almamalıyım,maddi yönden geleceğe yönelik biraz birikim yapmalıyım,bir araba almalıyım belki sonrada bir ev engelli iseniz sağlıklı bir insandan daha çok paraya ihtiyacınız var bu gerçek çünkü evden dışarı çıktığım andana itibaren para harcamaya başlıyorum en basitinden herkesin yürüyerek rahatlıkla gidebileceği en kısa mesafelere bile taksi ile gitmek zorundayım gibi.
Fazlada uzatmak istemiyorum tek diyebileceğim hayatımızın kontrol edebileceğimiz alanlarında üstümüze düşeni yapıp takdiri Allaha bırakmak diyebilirim.