Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli ablamın dükkanını resmi açılış yapılmadığı için kapattıracaklar!

polynom

Aktif Üye
Konular
28
Reaksiyonlar
1
merhabalar,

sıcak olduğu için ve pek zaman da olmadığı için biraz acillik bir durum o yüzden forumları pek inceleyemedim.

ablama maliyeden gelmişler (dükkan işletiyor ablam ama çok az kazanıyor zaten) dükkanınızı resmi olarak açın ve verginizi ödeyin ,üç gün içinde geleceğim ,yapmazssanız ceza yazacağım demişler (2 gün geçti).ablam %60 bedensel engelli ve tarif edilen masrafları karşılayamaz

şimdi biz ne yapmalıyız , ne gerekiyor yardım rica ediyorum

teşekkürler.

Geçmiş olsun
Bu zamanda tütüncü bayileri bile vergisiz işletiyorlar, belediyeden mühürleniyor ama bir şekilde yolunu Bulup geri açıyorlar

Madem kazanmıyorsa
En iyisi kapattın ahmet22

Küçük esnaftan vergi alıp büyük şirketlere af çıkartıp trilyonluk vergi borcunu silen sistem var.

ahmet22

Burada yapacak çok fazla hareket görmüyorum zira resmi açılışı yapılmadan dükkan işlettiğinizde maliye/belediye mutlaka müdahale edecektir.

[FONT=sans-serif]ahmet22 eger üc aylıgı evde bakımı varsa derhal kapatsın başına bayagı bilmeden buyuk iş alır[/FONT]

Gelir getirici her iş vergiye tabidir.
Getiri cüzzi ise ve de önceden vergi kaydınız yoksa, vergi kaydınız basit usul ile başlar.
Getirisi çok az ve vergiye kayıt olmak istemiyor gibi bir lüksünüz maalesef yok.
Vergi dairesine işyeri açtığınıza dair beyanda bulunacaksınız.
Esnaf odasına kayıt olacaksınız.
Maliye iş yerinin açıldığına dair tutanak tutacak.
Ve yaptığınız iş resmiyet kazanacak.
Şuan ki yapılan iş gayri resmi.

yani vergi mutlaka ödenecek öenecek öyle mi? peki bu normal vergi mi olacak indirimli mi ,indrimli ise normalin yüzde kaçı oluyor ve hangi belgelerle başvuru yapılması gerekiyor?

ablam evde bakım ve engelli aylığı hiçbişey almıyor.

Doğru almıyorsa maaş,
Açması gerekli, Kendi işinin patronu olur bari
Ve emekli de olur tabi prim yatırarak bağkura
Bu Esnaf iş için muhasebeci tutuluyor

ama verginin tamamını mı ödemesi gerekiyor,ödeyemez :(

Taksitlendirme olarak ödeniyor
Ne Kadar vergi ve ne iş? Söyler misin

Ya arkadaşım;
Vergi aldığın ve sattığın mala göre belirlenir.
Fatura edilen her mal vergiye tabidir.
Ve siz basit usul ile başlayacağınız için 2 şer taksit halinde senelik ödersiniz.
Başlamadan vergisi ne kadar olur kimse bilemez bunu.
Mal alışlarınız ve satışlarınız ödeyeceğiniz vergi oranını belirler

Basit usulde muhasebe kaydı genelde esnaf odası tutar. Normal muhasebeciye göre fiyatı cüzzidir.

Ayrıca;
Üretici konumunda yapılmayan işlerde vergi indirimi uygulaması yapılmadığını biliyorum.
Bu konuyu vergi dairesine sorarsanız daha net bilgi alırsınız.
Eğer kişinin engeli varsa, illaki bu iş için olmasa da vergi indiriminden faydalanmak üzere rapor alması ileride gereklilik arz eder.
Vergi dairesine gitmeniz şart oğlu şart.
Bu şekilde aklınız karışır.
En net bilgiyi vergi dairesi verir size.
Odanın bilgisine de fazla güvenmemenizi öneririm.
Bu konuda en yetkili ve bilgili vergi dairesidir.

tamamdır teşekkürler,pzt vergi ile ilgili birime (belediyeye) gideceğiz.
ama burdaki sözü gecen rapor engelli raporun dışında bir rapor mudur?
(engelli raporu var)

Belediyeden iş yeri açma ruhsatı alırsınız. Belgeler istenir. Telefon ile bilgi alabilirsiniz gerekli evraklar için.
Hazırlıksız olmamak adına arayıp gerekli evraklar hakkında bilgi alabilirsiniz.
Eğer iş yerini açacak kişi engelli ise
Vergi dairesine başvuru aşamasında, vergi dairesini sevki ile
Var olan engelli raporunun dışında
Vergiden muaf olabilmek adına
Sizden rapor istenebilir.
Eski raporu kabul etmemektedirler.
Raporun açıklama bölümünde
'' Vergi muafiyeti için verilmiştir'' ''Muafiyet oranı % ..... dir'' tarzında
yazılması gerekmektedir.
Kolay gelsin.

Arkadaşım Hozgül ve Gebzelinin söylediklerini dikkate al olay o zaten.

ahmet22
Rica ederim.
Allah kolaylık versin

_SEP_ ben senin aklına tükürem.
Biz boş mu konuştuk.

Hayırlı olsun

Son düzenleme:
Suriyeliler vergisiz yaşıyor kişi başı 150 tl veriyor devlet gıdada cabası kendi halkına bakmıyor devlet böyle sistem olmaz olsun suriyeliler bizden kıymetli mantıgın bittigi yerde türkiye başlar

Suriye konusunda hem fikirim fakat,
Yatıp kalkıp indirim beklemek,
Yatıp kalkıp maaş istemekte
Suriye mantığından farklı değil.
Mümkünatı varsa üret arkadaşım.
Yoksa zaten yapacak bir şey yok.
Neden beğenmediğin Suriyelilere uygulanan mantıkla düşünüyorsun ki?

Ne_Mutlu

:D Siz boş konuşmadınız aksine detayla açıkladınız. Espri yada benim espri anlayışım şuydu....eğer resmi kısmı....sonrası suriyeli mevzusu, Sizin konuyu bildiğinizi düşünüyorum, ülkemizde işletmelerde veya muhasebesini tutanlarda açık konuşmak gerekirse herzaman verginin nasıl kaçması gerektiği ve halen tanıdığım bir çok esnafta dahil nerden nasıl kaçırırdayızken dürüstlüğün hak, hukuk, gibi düşüncelerin temsili oldunuz. Taktir ettim.

Ne_Mutlu
Malesef işyeri olarak seyyar değil de belli bir yeri varsa basit usül vergi mükellefiyeti tahsis edilmiyor artık.
Hele hele İstanbul gibi büyükşehir mücavir alanı içerisinde asla.
Ödeyemeyiz, gücümüz yok, az kazanıyor diye gözünüzde büyüttüğünüz de, eni sonu aylık kdv beyannameleri, 3 ayda bir geçici vergi beyannamelerine ait damga vergileri ve senede bir muhasebeci ücreti için stopaj. Bunun dısında vergi giren fatura ile çıkan fiş artı gider toplamı arasındaki farka tahakkuk ettirilir. Madem kazanmıyorsunuz gelenin az üzerinde fiş keser, biraz da gider gösterirsiniz sıfıra yakın vergi ödersiniz. Aylık ortalama ödemeniz sadece beyanname damga vergileri vs. ile 100 tl civarı olur.

yaptığı iş nedir ona gör cilgi verebiliriz yaptığı iş herneyse bağlı bulunduğu odaya gitsin o doğru cevap verip yardımcı olacaktır. Ben odaya gittim esnaf sanatkarlar odasına gönderdi 640 tl para yatırdım, vergi dairesinden bi yazı aldım vergi muafiyeti olduğuma dair, ve vergi ödemiyorum ödesemde çok az gelir dediler. basit usül muassebemi oda tutuyor aylık muhassebe ücreti 25 tl hem fiş kesebiliyorum hem fatura bence mesleğinizin bağlı bulunduğu odaya gidin bilgi alın. ahmet22
Ne_Mutlu doğru söylüyor ama tavsiyem bağlı bulunduğunuz odaya gitmek.

Üst Alt