Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli ailesine su faturasında indirim yapılıyor mu?

asilçocuk

Üye
Konular
71
Reaksiyonlar
0
İyi bayramlar.Su faturaları engelli üzerineyse %50 indirim yapılıyor diye biliyorum,acaba fatura engelli üzerine değil de eşinin üzerineyse yine de indirim yapılır mı?

Peki engellinin üzerine alınması aşaması nasıl işliyor,engelli gitmedende kendisine bakan eşi halledebilir mi,masraf ne kadar?

sayın arkadaşlar ülkemizde şaşmamak lazım .
istanbulda uygulanan ankarada uygulanmıyor su fatursı yani belediye otobüsleri gibi sanki aly edercesinedavranmalar böyle bir soruyu sorsanız oradakilere cevap vermekten ziyade alaylı bakmaları insanı öldürüyor her yerde çivte sıtandar varya engelilerede ayn şimdi zengin fakir engelli az engeli çok engeli sanki dilenci gibi davranmaları.
hep öyle görünüyor bu benim düşüncem saygılarımla

Peki engellinin üzerine alınması aşaması nasıl işliyor,engelli gitmedende kendisine bakan eşi halledebilir mi,masraf ne kadar?

bu sorunun cevabının yanısıra şuna da cevap verirseniz sevinirim...baba ev sahibiyken engelli cocugunun üzerine aldırabilirmi faturayı?ve bu uygulama sadece su faturasındamı gecerlidir?

Blackman İstanbul'da öyle bir indirim yok zaten.

ÖZÜRLÜLER HAKKINDA KANUN TASARISI

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı
Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonunun Kabul Ettiği Metin

Madde 22- 27/6/1984 tarihli ve 3030 sayılı Büyük şehir Belediyelerinin Yönetimi Hakkında Kanun Hükmünde Kararnamenin Değiştirilerek Kabulü Hakkında Kanunun 6. Maddesinin (A) fıkrasının (s) bendi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.
“s- Ulaşım araçlarının özürlülerin kullanımına ve ulaşabilirliğine uygun olmasını sağlamak ve özürlüler için ulaşım ile kendilerini geliştirmelerini ve toplumsal yaşamla bütünleşmelerini sağlayan sosyal, kültürel, eğitsel, sanatsal ve sportif etkinliklerden indirimli, sosyal güvencesi olmayanların da ücretsiz yararlanmaları için gerekli tedbirleri almak; özürlüler için kolay anlaşılabilen şehir rehberleri hazırlamak ve toplu taşım bilet ve kartlarını görme özürlülerin kullanımına uygun hale getirmek; büyük şehir belediyelerine ait ve büyük şehir belediyeleri tarafından işletilen veya kiraya verilen büfeler, otoparklar gibi işyerlerinin öncelikli olarak muhtaç olan özürlüler tarafından işletilmesini sağlamak; muhtaç olan özürlülere büyük şehir belediyelerince sunulan su, havagazı, doğal gaz gibi hizmetlerin fatura bedellerine de en az %50 olmak üzere indirimler sağlamak.”

saolasın ufukalp , var sanmıstım...olsaydı yararlanırdık

Eğer bu kanunlaşırsa ücretsiz seyahat hakkımız elimizden alınmış olacak.
Kepçeyle verirken sapıyla gözümüzü kör ediyorlar.

Kalem,aboneliği zihinsel engelli babam üzerine yapmamız gerekiyor.Su aboneliği başkasının üzerine gözüküyor,babama bakan annem aboneliği direkt babamın üzerine yapması gerekiyor.Annem noter aracılığıyla zihinsel engelli babamın vekaletini alamaz herhalde veya ben öyle sanıyorum.

su faturası

Selam çok değerli arkadaşlar bu engelliye sufaturası indirmi istan bulda var mı ?varsa ne yapmalıyız aydınlatırsanız sevinirm.

Rambo yukarıyı hiç okumadın sanırım soruyu sorarken.

mrb arkadaşlar.su faturasının engelli üzerine olması şart değil.evdeki yaşayan özürlünün raporunu su idaresinie götürüyorsunuz.abone tipi özürlü yazdıracaksınız.saygılar.

MERHABA ARKADAŞLAR.Adanada su faturasına indirim uygulanıyor mu acaba? yardımcı olursanız sevinirim.

MERHABA ARKADAŞLAR.Adanada ENGELLİLER için su faturasına indirim uygulanıyor mu acaba? yardımcı olursanız sevinirim.

kardeşim postaneye gidiyoruz indirim ykelektrike gidiyoruz indirim yk diolar suya gidioruz indirim yk diolar bömle bi yasa geçmişse nie bize yk diolar

engellilere fatura indirimi yasası geldi mi acaba? biz bütün idarelere gidiyoruz ama böyle bi yasa olmadığını söylüyorlar

arkadaslar elekriikte boyle bı ındırım yok ama suda ındırım oldugunu soyleyebılırım ben yararlanıyorum... ama sehıre gore degısırmı onu bılmıyorum kazanılmıs bı hak neden yere gore degısıklık gosterır onu da anlamadım acıkcası...

murattolga;
bu durum hangi illerde geçerli acaba?
bizde su faturası çok kabarık maalesef...
zihinsel engelli hasta olduğundan bunu kontrol etmek zor oluyor...
eğer öyle bir durum varsa çok sevinirim..

arkadaşlar ben antalya da yaşıyorum . burda bizlere indirim uygulanıyor ama cok az yalnız belli bir su tüketiminden sonra katlanan miktarlar ( buda genelde normal tarifenin ortalama 2 katına geliyor ) özürlü tarifesinden yararlanan lar için uygulanmıyor. yani ne kadar su tüketirsen onu ödüyosun. tek fiyat geçerli.. bilginize..

Kocaelinde böyle bir uygulama geçerli ve ben 5 yıldır bu indirimden faydalanıyorum babamın üzerine olan aboneliği devraldım fatura %50 indirimli geliyor :) Keşke elektrikte de geçerli olsaydı:)

Bende Ankara'da yaşıyorum ve Ankara'da da engelliler için su faturasında indirim uygulanıyor. Daha önce abonelik babamın üzerineydi. Benin üzerime geçirdik. Son altı aydır bu indirimden yararlanıyorum.

elazığda da boyle bı uygulama var arkadaslar...

Zonguldak'ta su faturası indirimi oluyor. Belediyeler yerel yönetim olduğu için bu durumu uygulamak kendilerine kalmış.

siz hangi ildesiniz bilmiyorum ama her ilde yok evet arkadaşım.adanayada ocak ayında başlandı.adanada indirim uygulaması evet var.ben yaptırdım.

hangi illerde mevcut bunun listesini nasıl öğrenebiliriz ?
bilen varsa tüm illerin listesini kopyalayabilir misnz
muhtarlığa sordum o da bilmiyorum dedi..

istanbul k.çekmeçede oturuyorum acaba burada sudan indirim alan varmı arkadaşlar

kirada oturanlar bu indirimden yararlanabiliyor mu?

elazıgda sadece yuzde 20 ındırım yapılıyor

Üst Alt