Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli Annelerine Erken Emeklilik

selam benim merak ettiğim engelli çocuğa bakılırken çocuk evlenmesi durumunda bu durumda geçmişe yönelik indirim hakkı elinde oluyormu annenin ve evlendiginde emekli olmasını etkileyen sebeler nelerdir

safakyıldızı

Hiç bir sigortası yoksa, hayır, buna değmez.

torkucan

Soruyu tam anlamış değilim. Ama ağır engelli çocuğu olan anneye verilen erken emeklilik hakkının annenin evlenmesi ile vs. bir ilgisi yok.

Bende bir engelli annesiyim oğlum 4 yaşında serebral palsili su an tamamen yatağa bağımlı benim sigorta başlangıcım 2010 fakat o işte 1 ay çalıştım evlendikten sonra işyerimiz benim üzerime geçti 3 yil Bağkur yatırıldı benimde erken emekli olma şansım var mı detayları tam olarak anlayamadım su an 27 yaşındayım ne kadar prim ödememiz gerekiyor ve kaç yaşında emekli olunuyor bilgilendirirseniz çok sevinirim

@Ayaz34

Bu mesajın ilk mesajında detaylı anlatılır:
"Bu durumda, 1 Ekim 2008 tarihinden sonra sigortalı çalışması olan ve aynı zamanda engelli malul çocuğu bulunan annelerin ödedikleri her 360 gün prim dörtte bir fazlası ile 450 gün gibi değerlendirilecektir. Aynı şekilde her yıl için 90 gün yaş haddinden de indirilecektir.

Örneğin emekli olması için 4 yıl prim ödeme 10 yıl da yaş haddini beklemek durumunda olan sigortalı anne bu hükümden yararlandığında 3 yıllık çalışması 3 yıl dokuz ay olarak sayılacak . 4 yılı tamamlayabilmek için gereken 3 ayı da 2ay 12 gün çalışarak tamamlayacaktır.Bu durumda 3 yıl 2 ay 12 gün prim ödeyerek 6 yıl 9 ay 18 gün sonra emekli olmaya hak kazanacaktır. "

Benim de%99 engelli kızım var 08.02.2011 yılından beri bagkur yatıyorum.emekli olma hakkım var mı

Xxyusuf

Engelli çocuğunuz olmasaydı A gün B primle emekli olacaksanız, hem süre hem de prim açısından 1/4 avantajınız olacak.

Ben anlamadım şu an 28 yaşındayım oglum %99 engelli kaç yıl sonra emekli olabilirim

@Ayaz34

Bu konunun ilk mesajında açıklamalar yeterli aslında:

"Bu durumda, 1 Ekim 2008 tarihinden sonra sigortalı çalışması olan ve aynı zamanda engelli malul çocuğu bulunan annelerin ödedikleri her 360 gün prim dörtte bir fazlası ile 450 gün gibi değerlendirilecektir. Aynı şekilde her yıl için 90 gün yaş haddinden de indirilecektir.

Örneğin emekli olması için 4 yıl prim ödeme 10 yıl da yaş haddini beklemek durumunda olan sigortalı anne bu hükümden yararlandığında 3 yıllık çalışması 3 yıl dokuz ay olarak sayılacak . 4 yılı tamamlayabilmek için gereken 3 ayı da 2ay 12 gün çalışarak tamamlayacaktır.Bu durumda 3 yıl 2 ay 12 gün prim ödeyerek 6 yıl 9 ay 18 gün sonra emekli olmaya hak kazanacaktır. "

Bir arkadaş ssk da son 1260 gün için engelli annelerine erken emeklilikte uygulanan 4/1 uygulaması geçerli mi diye sormuş. Hayır arkadaşlar geçerli sayılmıyor. Dün ben emeklilik için müracaat ettim .1260 gunu tamamlayıp öyle gel dediler. Bu kurala geçerli değilmiş. 1260 in üzerine ilave edilecekmis. Ne anladım ben bu indirimden.

Üst Alt