Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Engelli araç alımı için raporda oran sınırı var mı?
Engelli araç alımında kişinin vasi olarak değil engelli bireyin kendisi için rapor oranı kaç olmalıdır?rapor açıklamasında herhangi bir ibare olması gerekiyormu?yasalar değişiyor ya son durum ve şartlar nedir arkadaşlar?
Oranin onemi yok ilk sart yüzde 40 en az engelli raporunun olmasi, sonrasinda tertibatli arac raporunun olmasi tertibatli araba raporunda oran onemli degil yuzde 30 la aldi arkadaş önemli olan hareket ettirici aksamda tertibatli araç kullanması gerekir ibaresi önemli o ibare şart
Ortopedik engeliniz varsa ve bu aracın hareket ettirici aksamını kullanmanıza engel teşkil ediyorsa oranın bir önemi yoktur. Aksi halde %90 olması gerekir.
Tertibat için komisyona gireceksin. Komisyon belki sürücü olamaz diyecek belki tertibat verecek. Bak hiç bir şey kesin değil sürücü olamaz diyebilirler. Benim ehliyetim var problem olmaz deme sakın adamların iyi gününe denk gelmen gerekiyor.
Kardesim otv indirimiyle sifir araba almak istiyorsan tertibatli arac alim raporuna gireceksin ha yok araban bar veya ikinci el alacaksan engelli kodlu ehliyet ile o ikinci el arabayi tse den onaylatarak muaneye sokup araci engelli aracına cevireceksin olay bu
@Kırmızıı,
tertibat arporu diye bir şey yok benim 2014 eski raporum vardı tertibat filan yazılı değildi sağ ayak kısalığı,kas güçsüzlüğü vardı sadecde be ehliyetimi engelli b ye çevirdim.rapor 2019 ve sonrası ise o zaman tertibat yazısı olmalı.
Hocam anladım tertibatli araba almak istiyorsan 2019 sonrasi güncel tertibatli arac alabilir raporun olacak sifir itv indirimli alacaksan yoksa kabul etmez vergi dairesi
Bizim arkadasin raporunu yenilettiler kafama gore söylemiyorum 2017 di raporu 2019 da yasa değişti güncelleyecem dedi vergi dairesi neyse sorun yok halletmissiniz siz
ben araç alma işine girerken 1 yıl kadar önden araştırdm.8-9 bayi gezip raporumu gösterdim,vergi dairesine sordular ok alınca ehliyetimi komisyona girip tertibatlıya çevirdim.30 yıllık b ehliyetim vardı.normal araç kullanıyordum.
@turan1977,
sizin vergi dairesi olması gereken kanunu yapmış. Sürekli raporlarda eski rapora göre işlem olması gerekiyor. Yenilenmiş raporlarda bazı eklemeler var onun yazması gerekiyor. Sadece hareket ettirici...
Bunu bana bir yönetmelik, bir kanun ile açıklayabilir misiniz? benim durumum tam olarak buna yakın ama işi bir türlü çözemedim. ÖTV için hastaneye gidince %50 - %60 rapor veriyor. Ortopedik engelliyim. Ehliyet için başvuruda bulununca sürücü olamazsın, diyorlar. ÖTV ile araca başvurunca %90 rapor diyor. Bu ÖTV mevzusunu Gelir İdaresi Başkanlığı mı çözecek nasıl olacak bu?
Ortopedik engelli ise herhangi bir rapor oranı sınırlaması yok ortopedik engel yok ise en az %90 rapor şart ayrıca ortopedik engeliniz varsa engelli b sınıfı kodlu ehliyet şart
Açıklayamam. Komisyon sürücü olur dedi ehliyeti aldım. Hastane ötv indirimi için gittim sürücü olamaz dedi. Ben dilekçe verip iptal ettirdim hastane işini iptal ettim. Şimdi 2.5 - 3 milyon verip araç alacağım.
Tamamen şans ya adamını bulacaksınız yada komisyonun iyi gününe geleceksiniz. Komisyon sürücü olamaz derse olamazsın 2 şehir gezeceksin sonucu da belli değil. Şansınız açık olsun. Hayatınız tek bir DR nin dudakları arasında itiraz vs kâr etmiyor.
Benim adıma kayıtlı birden fazla araç mevcut, kullanmadığım halde, kullanmak için araç almak isteyince bize de 2,5 - 3 milyon gibi bi masraf görünüyor. Ehliyetsiz de bi yere kadar, onaylanmayınca iş daha da sarpa sarıyor. Çıkış yolu aramaya devam.