Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli aracı alımında çifte standart uygulanıyor

Ortopedik engelliyim, %49 oranım olmasına rağmen ötv indiriminden yararlanamıyorum. Daha fazla söze gerek yok, yasalar o kadar komik ki bimer'e yapılan onca şikayet cevaplanmıyor. Milletvekilleri bile buna bi anlam veremiyor ama biri bu yasayı çıkarmış. Sol kol rahatsızlığından dolayı raporu olan arkadaşlar mağdur durumda, daha buna çözüm üretmiyor devlet. Söylicek söz bulamıyorum, bize de yazık. %90 üzeri engelli kişinin üstüne araç alan sapasağlam kişiler güzel güzel gezmeye devam etsin..

Şunu da eklemek istiyorum; bu forumun yetkilileri bu konu(Sol Kol Engelli Kişilerin Ötv Mağduriyeti) hakkında "ANA KONU" açıp en başta yer verirlerse ve bu durum karşısında sessiz kalmazlarsa ben ümitliyim. Lütfen rica ediyorum, bana dokunmayan yılan bin yaşasın sözüyle yaşamayın..

Bir arkadaş neye göre karar veriyor vergi dairesine demiş, cevap bu dokümanın 32.sayfasında mevcut. http://herkesicinalanya.org/Documents/537129056.pdf

Dünyanın her yerinde düzenleme benzer şekilde oluyor Bkz İNGİLTERE: https://www.gov.uk/dla-disability-living-allowance-benefit/eligibility

İstediğiniz mahkemeye başvurun arkadaşlar ama sayısı 100 bini bile bulmayan engellilerin araç alımındaki KDV'nin kaldırılması konusunda ADANA bölge idare mahkemesinin kararını allem kalledm yargıtayda bozduran MALİYE BAKANLIĞI milyonlarca engelliye ÖTV'siz araç alma imkanını bulmasına asla müsaade etmez.

Ben ortopedik engelli olarak görme engellilere tanınan ayrıcalıklardan faydalanamıyorum bunada hiç gocunmuyorum çünkü yapılan ayrıcalıklar her engel gurubunun ihtiyacına göre belirlenmeli bence. Mesela görme engellilerde kendilerine yardımı olan bilgisayar, navigasyon programı gibi şeylerde ayrıcalıklı.

Işte tam vurucu ayrıntıda bu yaşa benim aklıma gelmemişti bu ayrıntı ender72

gül görme engellilere sunulan ayrıcalıkları öğrene bilir miyim yanlış anlama bilmediğimden yazıyorum.

Merhaba arkadaşlar bende aynı konudan madurum ayrım yok niyolar peki engellileri nasıl sınıflandırılıyor illa bacak kol yada sorunmu olsun ne bu ya onlara sor yanlarımızdalar.
adalet bu degil bence zaten diger insanlar gibi degiliz birde sınıflandırma.

ötv siz yaşam hakkı

Bütün engelli kardeşlerim için hiç olmazsa 1 defaya mahsuben ÖTV İNDİRİMİ İSTİYORUZ.Şartsız ,amasız ,fakatsız vergi indirimi istiyoruz.Dilenmiyoruz; engelliler arasında yapılan sınıflamaya karşıyız

Yapmak istedikten sonra bir formül bulunur.

Mesela ortopedik engelliler 5 yılda satabiliyorken diğer engelli alımlarında 7-8 yıl yapılabilir.

en kötü ötv nin yarısını almasa yine birşeydir.

aslında ben bu konuda ak partinin bursa engelli milletvekiline mail attım. o zaman twitter hesabında şahsi emailini paylaşmıştı.

ama tabiki dönüş yapmadı :)

Aşağıda attığım maili paylaşıyorum.bizim en büyük problemimiz toplu hareket edemiyoruz...

[FONT=arial]

Bennur[/FONT][FONT=arial] hanım merhaba,[/FONT][FONT=arial]
[/FONT]
[FONT=arial]Öncelikle bulunduğunuz makamın sizin, tüm engellilere ve toplumda ki tüm engelli adaylarına hayırlı olmasını dilerim.[/FONT]
[FONT=arial]
[/FONT]
[FONT=arial]Bildiğiniz gibi fiziksel engelliler için devletimizin araç alımlarında ötv indirimi bulunuyor. Bu engelli vatandaşlarımız için oldukça önemli bir kazanım. Ama bu kazanımın sadece fiziksel engelliler ile sınırlandırılması diğer engelliler için bir kayıp. Toplumda ki tüm engelliler bir şekilde engelinin zorluğunu hayatın akışı içinde yaşıyor. Bunun için ötv indirimini tüm engellilere uygulanması yönünde çalışmalar olması lazım. Eğer fiziksel engelliler için yapılacak bir ayrıcalık ise bu noktada ötv tutarında fiziksel engel oranına paralel bir indirim uygulanabilir. İç hastalıklardan yüzde 50 oranı olan bir hastaya yüzde 50 ötv indirimi uygulanabilir.[/FONT]
[FONT=arial]
[/FONT]
[FONT=arial]Kaldı ki ötv indirimi ekonomilerin daraldığı anlarda tüm vatandaşlara uygulanarak satışlar iyileştirilmeye çalışılıyor. [/FONT]
[FONT=arial]
[/FONT]
[FONT=arial]Bence bu noktada yapılacak bir çalışma bu yasama dönemi içinde çok istifadeli sonuçlara vesile olacaktır.[/FONT]
[FONT=arial]
[/FONT]
[FONT=arial]Önerimi engellilere yapılacak artı bir kazanım olarak görmenizi temenni eder çalışmalarınızda başarılar dilerim.[/FONT]

Engelliler olarak bırakın br imkan tanınmasını her gün bir hak elden gidecek ve öylece bakacağız. ama sonunda kimse şikayet etmesin...

Arkadaşlar, bu konuda Bimer'e bildiriler yapsak gerçekleşme imkanı sizce nedir?

@hamur

Çok güzel anlatmışsınız umarım yakın zamanda bir karşılığı olur.

Bende kendi üzerime alamayıp babamın üzerine aldım ÖTV'siz fakat babamın engelli maşı kesildi. 13.000 TL'lik bir indirimden dolayı babamın 5 yıllık maaşı kesildi yani yaklaşık 30.000 TL artı sigorta borcuda oluştu. Verilen bir hak var sonrasında misli ile alınıyor. Babamın herhangi bir geliri de yok araç lüks tüketime giriyormuş halbuki araç en temel ihtiyaçlar arasındadır. Şuan gelişmeleri seyrediyoruz bakalım daha neler olacak.

Araç alımı lüks tüketime giriyorsa, ticari taksi alımlarında da ötv muafiyeti uygulanıyor. Hatta ticari taksilerde fiyat sınırıda yok. Bence asıl istismar edilen taksicilerin ötv indirimi. Herkes engelliler yararlanıyor diye biliyor ama taksiciler bu işten daha fazla kar sağlıyor. Üstelik onlar araçlarını 3 yıl sonra satabiliyor.

Üst Alt