Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli aracımı 5 yıl dolmadan engelli kişiye satmak istiyorum..?

Konular
5
Reaksiyonlar
0
Merhaba,

%64 ortopedik raporumla ÖTV istisnalı bir araç satın aldım 5 yılı dolmadı. Benim aracımın faturasında muaf tutulan tutarı ödemem yeterli mi? ÖTV'yi karşı tarafa ödeterek, piyasa degerinde satabilir miyim? (Örn: araba 55 bin TL + ötv 20 bin TL) Yeni almak istediğim araba yine bir engelli kardeşimizde. Ve sağ ayak tertibat sartı var. Benim de sağ ayagımda problem mevcut. Benim Ruhsatta satılamaz şerhi yok,sadece engelli tertibatı yapılmıştır ibaresi yer alıyor.

Engelliden engelliye satış yapabilirsin. ÖTV oranını ödemeden. Satış sitelerinde böyle kategoriler var. Ama şuda var 5 yılın dolmadan yeni araç alamazsın.

Oguzcanckaya

5 yıl dolmadan satıldığında yeni araç almak için o 5 yılın dolmasını beklemen gerek. Yani, araç değiştirmenin hiç bir mantığı yok...

OturanBoğa

Benimde ötv indirimden faydalanıp aldığım aracı 5 yıl dolmadan başka bir engelliye satmak için gereken işlemleri söyleyebilir misiniz lütfen

Üst Alt