Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli aracımla kaza yaptım, pert oldu. Kasko ödeme yapacak mı?

MuraTTameR

Üye
Konular
15
Reaksiyonlar
0
Babama ait engelli aracı ile tek taraflı sadece maddi hasarlı kaza yaptım.
Aracı 2011 ekim ayında almıştık. Ve 2016 ekim ayında 5 yılı doluyordu. Yani şurda dolmasına 2 ay var iken kaza yaptım. 18.08.2016 kazayı yaptım ve aracı pert durumunda.

Şimdi size sorum şu arkadaşlar: Ben bu aracı ötvli fiyatından kaskodan alabilir miyim ? Çünkü kaskoda arabayı 50000TL üzerinden kaskoladılar. Ve şurda 2 ay sonra ben bu aracı 40-45Bin tl arası satabilirdim.
Ve ayrıca diyelim aracımı pert olarak hurdaya çıkardılar. Bana ötv siz ödeme mi yapacaklar. Eğer ötv'siz ödeme yapacaklarsa ben aracımın hurdasını da isteyemem mi parçalatıp satarım öyle değil mi ? Burda hurda olan aracım neden o zaman kasko şirketine kalacak. Onu satıp ordan para kazanacak. Bizim ötv mizi çalmış olacak bir nevi ?

Şurda 2 ay sonra kaza yapmış olsam araç zaten normal değerinden verilecekti. Valla bunlarda bilgisi olan biri bana yardım ederse ve nasıl bir yol izlemem gerektiğini anlatırsa çok sevinirim.

malesef ötv düşüp ödüyorlar..bende ilk aldığım engelli aracımla kaza yaptığımda aracım pert oldu,kasko şirketi ötv düşüp ödedi...bu arada bende 2.aracımla 16,08,2016 da yani geçen salı 2.kazamı yaptım..arkadan minübüs çarptı bana

onu bilmiyorum açıkçası..ama zaten 5 yılın dolmasına 2 gün kala kaza yapsan bile sigorta şirketi 5 yılı dolmamış der ödemez.. :(

Arkadaşım kaskodan pert yazısını alıp vergi dairesine gidiyorsun pert araçlarda isterse 1 yıllık olsun ÖTV yine odemiyorsun bende 3 aylık aracimla kaza yaptım vergi dairesinden öğrendi avukatim

merkez

Yok onu demiyorum.Araç pert olunca bana ötv siz fiyatını verecek sigorta onu diyorum.Oysa 2 ay sonra 5 yılı dolacaktı.

Tamamda vergi daireside tekrar ÖTV almayacak yani başa baş olur

engelli aracı siz kullanıyordunuz ve trafik tutanaklarında siz kullanıyor görüküyorsunuz maalesef kasko ödeme yapmaz H sınıfı sürücü belgesi bulunup kendisi araç kullanan kişilerin özel donanıma sahip araçlarını kendileri ve bir de benzer sakatlığı bununan H sınıfı sürücü belgesine sahip kişiler kullanabiliyor.

Aretias bilmeden saçma sapan konuşma istersen araç babamın ve özel donanımı yok araba da düz hesap bir yerden bise öğrenmişsin herkese ayni şeyi yazıyosun.

MuraTTameR

babamın engelli aracı demişsiniz yazınızda sacma sapan ben konusuyorsam devlettemi saçma sapan kanun koymuş ben devletin kanunu yazdım sana soru sordun cevapladım haaaa işine gelmiyorsa sen bilirsin

Aretias

Arkadaşım engelli arabası derken ötv si düşülerek alınmış araba özel tertibat felan yok.

Babamın engelli aracıyla kaza yaptım

Babamın engelli aracıyla kaza yaptım tek taraflı ve araç pert oldu.Ben kaza yapalı 1 ay oldu ve sigortadan hala ses yok.Sorum şu arkadaşlar aracımızın 5. yılı kazadan sonra doldu.Ve şimdi aracımıza kasko şirketi ötvli mi ödeme yapacak ötv siz mi ? Tam anlamadım burayı.Şimdi aracın 5 yılı doldu kazalı olmasına rağmen.Ben bunu kaskodan paramı alırken aracı onların üstüne gecirecem ve ötv kalkmış olacak o zaman yanlış mı diyorum.Sizce nasıl bir ödeme yaparlar ?

aracı sürmeye yetkiniz var mı?

araç pert olmuşsa 5 yıllık hakkınız dolmadan yeniden araç alabilirsiniz.

pert durumunda kasko değeriniz poliçede ne ise onu alırsınız.

devlet bu durumda ötv yi istemez

habip50 abi şimdi 1 ay önce kaza yaptım o zaman dolmamıştı aracın 5 yılı.Kaskodan da haber gelmedi.Bugün doldu arabanın 5 yılı şimdi bana ötvli değerini mi verecekler aracın.Babamın aracı özel tertibatlı değil diyaliz hastası.

poliçeni aç oku orada kasko değeri ne ise onu öder olmadı web de kasko değeri yaz sorgula araç bilgilerini gir bak hangi rakam çıkıyorsa ona yaklaşktır.

Rayiç bedel diyorsa aracın bugün ki piyasa değeridir. şimdi aracın bu gün piyasadaki değerini nasıl hesaplıyorlar ondan bilgim yok. 5 yılın dolup dolmamasının bir önemi yok.

ÖTVSİZ alınan aracın ötevesini niye size ödesinler beyfendi?. ayrıca aracı size niye vericekler? mantık yürütün biraz. aracın kaza yaptığı zamanki rahiç değeri neyse onun parasını size vericekler arabayıda alıcaklar bu kadar basit!...

MuraTTameR Arkadaşım geçmiş olsun öncelikle benim düşüncem sigorta sana en kötü ötv düşük fiyatttan ödeme yapacak yada 2. el piyasa fiyatından ödeme teklifi de suna bilir aracının 2. el değerini sigorta acentesinden yada noter aracılığıyla öğrene bilirsin.
sigorta sana dediğim gibi iki şekilde ödeme yoluna gidecek ötv siz fiyat ve ikinci el değeri üzerinden hangisi daha düşük geliyorsa o yolu izleyecek.

özetle 2013 yılından sonraki araçlarda rayiç bedel ibaresi çıktı. şimdi sigorta firmaları aynı model ve marka aynı donanım araçların fiyatlarını sahibinden com ve oto pazarlarından araştırıyorlar. kaç araç sordular ise bunların fiyatlarını toplayıp araç sayısına bölerek bir rayiç fiyat belirliyorlar aldığınız fiyatta bu oluyor. burada dikkat etmeniz gereken size verilen fiyata itiraz edebiliyorsunuz. fakat alacağınız para uğraşmaya değmiyor. 500-1000 lira fazla almak için aylarca uğraşıyorsunuz. fakat sigortadan aldığınız para sizin aracınızın aynısını almaya yetmiyor fark çok kalıyor ise itiraz edin. yok aynı aracı o parayla alabiliyorsanız yeterli bir miktar almışsınız demektir. tekrar söylüyorum büyük ihtimal 3 aşağı beş yukarı sigortadan aldığınız para size aracınızın aynısını alabilecek miktarda olacaktır.

ne alaka o bütün engelli araçlarını kapsamıyor...bende özel tertibat istemiyor ve yakınlarım kullanıyor...
o sadece özel tertibat için geçerli

@shoalin
selam 2012 yılında aldığım engelli aracımla 2015 yılında kaza yaptım.Engelli aracı..sigorta şirketi bana 16 bin tl ödedi..sebebini sordum neden bu kadar az diye..verdikleri cevap şu..aracınız engelli aracı.alırkan ötv ödememişsiniz..şimdi aracınız kaza yaptı pert oldu..bu yüzden araç bilmem ne borsasında bizim tarafımızdan satışa çıkarılacak..ama satışı yapabilmemiz için develete sizin adınıza ötv ödeyeceğiz..biz ötv yi düştükten sonra kalan 16 bin lirayı ödüyoruz size...bana 16 bin tl ödediler..2012 model peugeot 206 plus aracım için..şimdi bu sigorta şirketi beni kandırdımı?

fringe evet sizin aracınızı pert'e çıkartmamışlar hasarlı olarak satmışlar ve sizin burada çok büyük zararıız var bence ayrıca siz siğortaya neden benim aracımı yapın geri verin demediniz deseydiniz keşke ayrıca aracın pert'e çıkmasını istemediniz ki yeni araç ala bilme hakkınızın önünü kapatmışsınız ne yazık ki....

@cabbarehlinamus

araç perte çıktı..pert borsasında satıldı..bana dedikleri şu; ötv yi biz ödüyoruz,sonra size ödeyeceğimiz tutardan ödediğimiz ötv yi düşüp size kalan tutarı 16 bin tl yi veriyoruz..aracın pert borsasında satılabilmesi için ötv sinin ödenmesi gerekiyormuş..öyle dediler.

benim aracımın 5 yılı doldu ancak kısıtlı zihinsel engelli olduğu için mahkeme kararıyla satılacak araç yalnız hakimin onayına kaldı durumumuz onay vermez ise ne gibi yol izlemeliyim ?

fringe

kandırılmış diyemeyiz, siz hakkınızı aramış olmanız gerekirdi bu nedenle itiraz hakkınız var, noter aracılığı ile itiraz dilekçesi yazıp yollasaydınız keşke.

Arkadaşlar ben soruma hala cevap alamadım tam net.5 yılı dolan araç pert olursa tam bedeli neyse onu alıyor.Şimdi bizim aracın 5 yılının dolmasına 1 ay vardı.Kaza yaptık pert oldu araç.Ve sigorta şirketi hala dönmedi.Bu süre zarfında aracın 5 yılı doldu.Adamlar şimdi bana tam değerini mi verecek yoksa ötv yi düşürüp öyle mi verecek ?

otv sini dusupo gunku kasko degerini verecekler verecekler. o araci da size vermeyecekler. mantiken senin devlete odemedigin otv yi sigorta sirketi sana oder mi bi dusun :)

Ahmedkilicc

5 yılı dolan aracın ötvsiyle beraber ödemiyorlar mı ötv muafiyeti kalkmış oluyor aracın üstünden.Hesapta kasko şirketi ötvsiz alınan aracın ötvsini düşüyor.Devlete ödüyormuş öyle değil mi ? Şimdi aracın 5 yılı kalktı ötv si bitti bunu bana ödemek zorunda değiller mi neden kasko şirketine kalsın devletin bana sağladığı ötv _?

Üst Alt