Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli aracına park cezası kesilebilir mi?

ZOR HAYAT

Yeni Üye
Konular
7
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar engelli plakalı bir aracı trafik akışını ve yayaların geçişini engellemeyecek bir şekilde istediğimiz yere park edebilirmiyiz kanunda böyle bir madde varmıdır trafik polisinin böyle durumda ceza yazma yetkisi varmıdır. Bu konuyla ilgili bilgisi olan arkadaşlar varsa lütfen cevap yazarmısınız.

ZOR HAYAT

15 dakikayı aşmamak, trafiği tehlikeye sokamamak be kamu düzeninin bozmamak kaydıyla böyle bir hakkınız var.

hozgul

merhaba

%50 engelli biriyim 2.el normal ötv siz bir otomatık vıtes araca sahibim , yaz tatılınde şarköyde engelli otopark alalnına aracımı park ettım ve 2 hafta sonra evıme ceza geldı engellı otoparkını ıhlal etmekten dolayı , ilçe tarfik şubeye gittim engelli park kartı verıldıgını fakat aracın ruhsatının noterden engelli aracı diye kayıt edılmelı dedı, noterı aradım bu konuda bılgılerı olmadıgını ve noterler odasından bılgı almaları gerektıgı yonundeydı, bu işleyişi nasıl öğrenip engelli park kartına ve ruhsata engelli aracı kaydı yazdıra bilirim ?

Engelli plakalı bir aracınız olduğuna göre ruhsata da işlenmiş olması gerekir.Yoksa sahte plakaya girer...

Sehribanu

2.el normal ötv siz bir otomatık vıtes araca sahibim engelli plaka değil

hsenx

2. el aldığınız araç için MTV muafiyeti alıyor musunuz?

Ayrıca, kamu engelli otoparkları için "Engelli Park Kartı" alınması gerekiyor. Bulunduğunuz ilin Trafik Şube Müdürlüğüne başvurmanız gerekiyor.

Merhaba engelli araç yerlerine park edenleri nereye şikayet edebiliyoruz bilen var mı fotoğraf çekip şikayette mi bulunmak gerekiyor.

ZOR HAYAT

Yukarıda engelli plakalı yazmşsınız da ona istiaden yazmıştım...
ÖTV indirimi Sıfır araçlar için geçerlidir. 2. ellerde ötv indirimi olmuyor.

Otomatik vites li araçlar engelli sınıfına girmez ehliyet engelli olmadığı zaman engelli aracı sayılmaz eğer ehliyetiniz engelli ise ehliyetiniz de kodda ötv siz araç kullanabilir yada otomatik vitesli araç kullanabilir yazıyorsa zaten aracınızı mecburen ruhsatınızı engelli ye çevirmeniz gerekir çevirmesseniz trafik çevirmesinde aracınıza ceza veya bağlanabilir kaza anında suçsuz olsanız bile normal araç kullanmaktan suçlu olabilirsiniz trafikten ruhsatı yenilemeniz gerekiyor yapamassanız trafik sigortacıları halleder

Midas
155 i arayıp polise ihbar ediliyor,onlarda bulunduğunuz bölgedeki trafik polislerine bildiriyor..

StratoS
MTV muafıyetı almıyorum nasıl alacam onu bilmiyorum ?

Trafik Şube Müdürlüğü noterden ruhsata engellı aracı kaydı konulmalı dedı noterde bunu bılmıyor bende bunu sordum zaten ?

Sehribanu
yukarda engellı plaka yazmadım kendım %50 engellıyım 2.el otv sız arac aldım yazdım yanlışmı okudunuz acaba ?

bilgeadam
ehlıyetım engellı ve kod var
zaten benım ötv muhafıyetı raporumda mevcut sol ekstreme hareket kısıtlılıgı yuzunden raporda otomatık vıtes arac kullanabılır yazıyor
bende noterı aradım bılgımız yok noterler odasından destek alamız lazım dedı bende bunu çözmeye çalışıyorum

@hsenx

Ben ZOR HAYAT'ın mesajına yanıt verdiğimi düşünüyordum,size dikkat etmemişim.Karışmış,kusura bakmayın...
Siz de başkasının sorununun altına yazınca karışmış doğal olarak:)

hsenx

Vergi dairesine başvurup aracı engelli yapacaksınız. Bildiğim kadarıyla Trafik Vergi Dairesi araca engelli kaydı koyup MTV'den muaf tutuyor. Bu sayede Trafik Polisi ekranlarında aracınızın plakası girildiğinde araç engelli araç olarak çıkar.

Sonrasında Engelli Park Kartı İşlemlerini yapabilirsiniz.

Engel dereceleri yüzde 90'dan az olan malûl ve engellilerin bu durumlarını; tam teşekküllü Devlet hastanesinden alınan sağlık kurulu raporu ile belgelendirmeleri ve kendi adlarına kayıt ve tescilli olan taşıtların engellilik haline uygun özel tertibatlı veya özel tertibatlı hale getirilmiş taşıtlar olduğunu belirten "Motorlu Araç Tescil Belgesi"nin ilgili tescil kuruluşlarınca onaylanmış örneği ile "Araçlar İçin Teknik Belge" ve "Proje Raporu"nun aslı veya noter onaylı örneğini ilgili vergi dairelerine ibraz etmeleri halinde bu istisna hükmünden yararlanabiliyor.

İlgili açıklama bu şekilde. Otomatik vites ile ilgili Vergi Dairesine gidip, ne yapacağınızı direk sorabilirsiniz. (Teknik belge vb istemeyebilirler.)

Staratos arkadaş en güzel şekilde belirtmiş bende belirtmek istediğim şu an aracınız otomatik vitesli olsa bile aracınızın engelli kaydı olmadığı için en ufak kaza trafik çevirmesinde suçlu duruma düşersiniz

StratoS

noter bana engelli kaydı yapıyoruz sızınkını yapalımmı dıye sormadı ama nerden bılebılrıdımkı bunu, bilgi eksikliğim var malesef

hsenx

Noterin engelli kaydı yaptığını ilk defa duyuyorum. Dediğim gibi benim bildiğim süreci size anlattım. Yarım gününüzü ayırıp Taşıtlar Vergi Dairesine gidip konuşabilirsiniz.

StratoS

trafik şube memuru noter koyacak engelli şerhi dedi ruhsata :)
tamam müsait olduğumda gideceğim nakil vasıtalar vergi dairesine

StratoS

üstad selam , turkıye noterler bırlıgıne maıl attım 1 haftadır donmedıler :)
noterlerı aradım bılmıyoruz hıc yapmadık noterler odasından detek almamız lazım dıyor bende beklemedeyım şuan
malum ruhsatı noter verıyor

hsenx

Taşıtlar Vergi Dairesinde dediğim şekilde görüştünüz mü?

StratoS

bana uzak ilçe olarak gidemedim şu an , telefonla arıyorum tlf a bakan yok bu gün tekrar aramayı düşünüyorum

15 dk da ağır bir engelli ancak aracından inebilir. Bu genelge de hafif engelliler için oluşturulmuş, 15 dk sınırının en azından 1 saat olması lazım.

millet çok sinirli valla geçen tv de gördüm park yeri ağzına park etmiş bir arabayı adam audisine acımadan çarpa çarpa kenara atıp park yerine geçti aman ha

engelli kimli kartımla İlçe Emniyet Müdürlüğünden almış olduğum engelli park yerlerini kullanma kartı ile dün aracımı herzamanki gibi engelli park yerine koydum ve az önce e-devlette tesadüfen gördümki trafik polisleri engelli park yerini kullanmam nedeniyle 264 TL ceza kesnmişler...
ön camda kartım vardı, galiba plakadan sorgulama sonrası bu işlem yapıldı.
%53 engelliyim, 2 defa açık kalp ameliyatı geçirdim. fiziki bi engelim olmadığından H sınıfı ehliyetim yok.

itiraz dilekçemi yazdım, yarın Sulh Ceza Hâkimliğine vereceğim bakalım sonuç ne olacak...

sajo___

Boşa vakit harcama iptal olmaz. Sizin aracınız engelli aracı olarak tescillenmeli yani ötv muafiyetlii %90 ve üzerri rraporlaa alıınmalı yaaddaa orrtaapedik engelli olmanız gerekli buna istinaden özel tertibat taktırarak aracı tescil ettirmeniz gerekiyor aksi durumda bern engelliyim kimliğim var parkederim şeklinde bir hakkınız yok görevli memurda cezayı keser hiç bir şey idda edemezsiniz.

cezaya itiraz hakınız var. benim basıma cok geldi. 15 dakika hakkınız oldugunu belirten maddeyle dilekce verin.

sajo___

Boşa vakit harcama iptal olmaz. Sizin aracınız engelli aracı olarak tescillenmeli yani ötv muafiyetlii %90 ve üzerri rraporlaa alıınmalı yaaddaa orrtaapedik engelli olmanız gerekli buna istinaden özel tertibat taktırarak aracı tescil ettirmeniz gerekiyor aksi durumda bern engelliyim kimliğim var parkederim şeklinde bir hakkınız yok görevli memurda cezayı keser hiç bir şey idda edemezsiniz.

tamam burdan sonucu paylaşıcam... öyle senin bildiğin gibi değil bu işler. madem senin dediğin doğru neden Emniyet Müdürlüğü bana o park etme kartını verdi ?
o dediğin %90 oran ÖTV indiriminden araç almak için.. ben araç almadım ortapedik engelim de yok. bu park etmeden faydalanamıyacakmıyım yani ?

Üst Alt