Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli aracına park cezası kesilebilir mi?

@sajo___
Evet plaka sorgusuna göre işlem yapılır engelli park yerlerinde, böylede olması gerekir zaten, yoksa her engelli kartı olan arabasını koyarsa bir anlamı kalmaz, bu park yerleri genellikle ortopedik engelliler için ayrılmış yerlerdir, alışveriş merkezlerinin engelli park yerlerinde hep böyle işgal ediliyor,sülalede bir tane engelli kimlik kartı varsa adam onu yanına almış güvenliğe uzaktan gösterip engelli park yerine arabasını koyuyor,kart sahibi arabada yok, zaten arabanız engelli aracı olarak tescil edilmediyse size emniyet park kartı vermemesi gerekiyordu diye biliyorum, engelli park kartına güvenerek bundan sonra caddelerdeki engelli park yerlerine arabanı koyarsan sıkıntı yaşarsın, uğraşırsın, çünkü kesin olarak biliyorum, engelli aracı olarak tescil edilmediyse araç, plakadan sorgulamaya göre ceza yazıldığını biliyorum

Evet bu durumda faydalanamıyacaksın, sonucu yazarsın buraya ama bende iptal edilmeyeceğini biliyorum,

verdiğin örnek benimle alakası yok. sülalemden birinin engelli kartı değil bu, kendime ait ve Emniyet Müdürlüğünden aldığım park yeri kullanma kartım da mevcut. plakaya göre işlem yapıldığını bende biliyorum ama ön camda herhangi bir engelli park yeri kullanma kartı yok ise plakadan işlem yapılır. %90 engel oranı altında ve ortapedik bir engeli olmayan engelliler ne yapsın yani hiç mi faydalanmasınlar bu tarz işlerden.
dilekçem hazır yarın adliyeye gidip sunacağım. yargı karar vericek iyi ya da kötü...

Sana bol şans arkadaşım, sen şartlandırmışsın kendini,o verdiğim örnek genel içindi, seninle alakalı değildi, emniyet sana park kartı vermesi yanlış zaten,sende o karta güvenerek hareket ediyorsun ama, gerçek öyle değil, engelliler için ayrılan park yerlerine kendine ait aracı olup, araç engelli aracı olarak tescil edilmiş olması kaydıyla araçları olan engelliler park edebilirler.Nokta

@kazazede

işte ortada bi yanlışlık var ve Emniyet Müdürlüğünün bana vermiş olduğu hak doğrultusunda ben bugüne kadar bu şekilde park ederek faydalandım. hatalı biri var ise bu yüzden o ben değilim. şartlandırma ile alakası yok ben engelliler arasında ayrım yapılmasına şaşırıyorum sadece. yani 2 defa açık kalp ameliyatı olan insanla atıyorum doğuştan ortapedik hastalığı olan insanı bir tutmaları gerekir die düşünüyorum. tamam bana ÖTV indirimli araba versinler demiyorum o konuda haklılar ama ne bileyim böyle küçük şeyler için daha yapıcı kararlar alınmalı...

teşekkürler bilgi paylaşımı için.. iyi günler...

sajo___
Öncelikle senin benim bildiğim gibi diye birşey yok kanun var senden benden önce o herşeyin doğrusunu söylüyor yoldan geçen bir trafik polisini durdur sor benim park kartım var ama araç engelli aracı değil bak sana ceza kesip kesmeyeceğini söylesin(insiyatifi hariç)
Bakın gene yanlış yorumluyorsunuz! öncelikle şunu anlamanız gerekli sizin engelli olmanız önemli değil. bu ülkede aracın engelli aracımı değil mi ona bakıyorlar ve sizin aracınız normal bir araç yani alala de sokaktaki sağlam bir kişinin aynı aracı ile aynı kurallara uymak zorunda. benim aracım engelli aracı yani özel tertibatlı emniyetin sisteminde ve ruhsatında engelli aracı yazıyor onun için bana haksız yere kesilen ceza iptal olur ama sizin ki maalesef.
Not: Engelli park kartını nasıl verdiler size bilemiyorum ama onu veren memur da büyük ihtimalle işi bilmiyordur(ben park kartı alırken ve yenilerken memur bende araç ruhsatı ile ehliyetimden fotokopi aldı)

Üst Alt