Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli aylığım feshedildi!?

reezzer

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
1
Merhaba. 2024 Temmuz ayında başvurduğum ve 2senedir aldığım aylık maaş yardımı e-devlet üzerinde feshedildi olarak gözüküyor. Ben Temmuz ayında raporumu yenilettim ve tekrar başvuru yaptım. Acaba feshedildi yazma sebebi 2024de yaptığım başvuru mu bitti? Yani Ağustos ayında devam edicek mi? Yoksa komple iptal mi olmuş? Başvuru tarihi 2024 gösteriyor. Rapor yenileyip tekrar başvuran ve bunu yaşayan var mı acaba? (Herhangi bir gelir artışı olmadı 2sene içerisinde)

E develtinde sebebi gözükür, adres değişikliğinde de kesilir maaş ya da rapor yenilemesinden kaynaklıdir tekrar başvuru yaptiginiz yere gitmenizde fayda var

@darkness34, “muhtaç olmama nedeni ile” diyor. Sanırım ötv indirimli araç almıştık 2024de ondan dolayı oldu. Fakat ne bir işte çalışıyorum nede ailede gelir düzeyi yüksek. Saçma buldum kesmelerini. Tekrar başvuru şansım var mı aynı ay içerisinde, farklı bir sonuç alır mıyım?

Siz başvuru yaptığınızda araç varmıydı araç alınca genelde maalesef kesiyorlar engellilete araç lüks oluyor

@bursalı1999, yapmayın ya.. :( aracı o dönem başvurudan sonra aldık. Ya ama annem ve kardeşim ile yaşıyorum. Annemin bir mesleği gözükmüyor, sigortalı bir iş vs, ben de çalışmıyorum. Yani haneye giren maaş 0. Kesmeleri çok saçma sırf bi araç yüzünden.

@reezzer, 2019 yılının eylül ayında bir yasa çıktı maalesef ya maaş ya araç mantığı.hanede araç olduğundan maaş kesiliyor.benim başımda geldi ondan biliyorum.çok yere başvurdum bir sonuç alamadım

@Kırmızıı, yapmayın ya. Yeni gördüm yazdığınızı. Hastalığımdan dolayı çalışamıyorum annem ile yaşıyorum ki onun da öyle çok bir geliri yok. Bu para ile ayı döndürüyordum 20yaşımda. Çok saçma, zaten 8.000₺ veriyorsunuz onu da çok görüyorlar.

@bursalı1999, diyo da sonuç olarak 5sene de satamıyorız aracı. O 5sene ne olucak. Ve baktım 400₺ ekstra çıkıyor gelir sınırının üstüne. 400₺den sebep kesilmesi de…

400 tl değil 4 tl bile geçse kesiyor

İstiyorsanız itiraz hakkınız var gidip itiraz edebilirsiniz

@bursalı1999, ne fark edicek ki hocam, dediğiniz gibi sistem geçtiği an kesiyor aynı sonuç çıkar. İtirazdan geri açılan oldu mu acaba 🤔

@reezzer, Devletin bakış açısı şu bence, sen bu arabayı alabildiğine göre bu arabanın bakım onarımını yapacak, benzinini dolduracak paran var, muayene, sigorta, kasko konularına girmiyorum bile. Resmiyette aile içi gelirin 0 olduğunu üstteki mesajlarda beyan etmişsin ama demek ki araba alınabildiğine göre resmiyette olmayan bir gelir durumu var. Haliyle devlet bu arabanın parasının nereden geldiğini kağıt üzerinde tespit edemiyorsa ve onu yolda yürütmek için yapacağın masrafları karşılayabildiğine kanaat getiriyorsa maaşını direkt kesiyor. Biliyorum sana saçma geliyor ama tüm bu konuların suistimale açık olduğunu düşünürsen aslında üstte bahsettiğin 400tl meselesinin 4tl de olsa 400tl de olsa bir önem arz etmediğinin farkındasın diye düşünmekteyim.

Sadece düşüncelerimi yazdım şu doğru bu yanlış demiyorum

Üst Alt