Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli aylığımı Mart'ın kaçında alırım ve ne kadar alırım?

Saat 13.00 gibi kontrol ettim ama yatırılmamış. Ya akşama doğru hesaba geçer yada yarın diye tahmin ediyorum.

ödemeler başladığına göre sorun kalmadı umarım.

hocaoglu21
eskiden beri ödeme gunleri doğum yılının son rakamına göre belirlenir. eskiden de boyleydi, şimdi de.

ödeme gunleri doğum yılının son rakamına göre belirlenir, T.C. kimlik numrasına göre belirlenmez.

hocaoglu21
76 doğumlusun. doğum yılının son rakamı 6.
bu durumda ödeme gunun 6 mart.
yarın ödemeni çekebilirsin ablası.

sonraki ödeme gunun 6 haziran.
bir sonraki 6 eylül, bir sonraki ise 6 aralık:)

Engelli Aylıgımı Yatmış Ama Çekemiyorum. Ne yapabilirim?

Arkadaşlar engelli aylıgım 1 martta Yattı Ama Çekemiyorum Her PTT gittigimde ödenek gelmedi diyip Duruyorlar Hergün Bi Bahane Üretiyorlar 3 aydan aya aylık Alıyoz Onuda Zorla veriyorlar E-devletten ödenek yattı gözüküyo ama vermiyorlar Aceba Bu durumda Napabilirim Yardımcı olabilirmisiniz Veya Aranızda bu durumu yaşayan varmı ?

Keremm1212

olurmu öyle saçmalık paranız yattıysa gidip çekin başka bir ptt şubesine gidin

Walla kardesim 5.6 tane ptt gezdim hepsi öyle dior bıktım Artık en sonunda bimere Şikayet etmeyi düsünüyorum 6 gündür alamadım aylıgımı

Ben bugün çektim.Birkaç borcum vardı onları ödedim.Gidip çekebilirsiniz :)

Walla ben hayla alamadım Heral tek sıkıntı konyada Var benim bazı arkadaşlarada vermemişler

Keremm1212 PTT önlerinde yığılmalar olmasın diye 2022 aylıkları, belirlenen ödeme gunlerinde ödeniyor.
evet paranız yatırıldı ama ancak ödeme gününüzde çekebilirsiniz parayı.

ödeme gunu doğum yılınızın son rakamına göre belirlenir.

Ödeme Günleri :
Ödemelerde oluşabilecek yığılmaları önlemek amacıyla;
Doğum tarihinin son rakamı 0 - 5 olan kişilere her dönemin 5 inci günü.
Doğum tarihinin son rakamı 1 - 6 olan kişilere her dönemin 6 ıncı günü.
Doğum tarihinin son rakamı 2 - 7 olan kişilere her dönemin 7 inci günü.
Doğum tarihinin son rakamı 3 - 8 olan kişilere her dönemin 8 inci günü.
Doğum tarihinin son rakamı 4 - 9 olan kişilere her dönemin 9 uncu günü.
Ödeme yapılmaktadır.

Örnek:
doğum yılı 1983
doğum yılının son rakamı "3"
bu durumda ödeme günü 8 Mart 2018

Kalem Ablacım Benimki 5si Ama Vermediler her pttye vardıgım boş döndüm hep, Her gitmem farklı farklı bahaneler ürettiler ayın 10 kadar bekleyecem vermezlerse Tek Yapacagım Sey Şikayet edecem yetkili yerlere

ben aldım arkadaşlar

kalem abla lütfen cevap yazarmısınız...
şimdi bizim 2 dönemlik aylıklarımız birliktemi yatırılıyor yoksa 3 aylık dönemler içerisindemi.ben bugün 1860.62 krş.aldım bir dahaki dönem yani haziran yatmış oluyormu ve ayrıca haziranda %80 im ben ne kadar alacağım rica ediyorum cvp yazarmısınız...

abla sizden başka bizimle ilgilenen yok ayrıca tşk.ürü bir borç biliriz allah razı olsun ablacığım...

Kalem

bu farklar yılın hangi aylarında yatıyor kalem apla martta bir digeri hangi ayda yatıyor

Annemin maaşını çektik bizde annemle birlikte sonra annem o parayı bana verdi akşamına 1240 liradan 40 kuruş bile kalmadı [emoji3][emoji3][emoji3][emoji3][emoji3] Şimdi 3 ay bekle dur. Anneler iyiki varlar

LG-M400 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Scofield34
ablası ödeme dönemleri mart, haziran,eylül ve aralık'tır. bu ödeme dönemlerinde maaşlar size 3 aylık peşin olarak ödenir.
mart dönem aylığı: mart,nisan ve mayıs
haziran dönem aylığı: haziran, temmuz ve agustos
eylül dönem aylığı: eylül,ekim ve kasım
aralık dönem aylığı: aralık,ocak ve şubat

siz her ödeme döneminde (kırmızı ile renklendirdiğim aylarda) 3 aylık peşin ödeme alıyorsunuz yani.

sana 1860,63 TL ödeme yapılmış bu ay. rapor oranın da % 70 üstü.
Mart dönem aylığı miktarı: 1796,17 TL
1860,63 -1796,17 = 64,46 TL ne oluyor peki?

64,46 TL aralık döneminde peşin olarak aldığın ocak ve şubat ayının zam farkı.
sen aralık'ta 1699,47 TL (1 aylık miktarı 566,49 TL) almıştın.

ama 1 Ocak 2018 itibariyle 2022 aylıkları zamlandı ve 1796,17 TL (1 aylık miktarı 598,72 TL) oldu.
sen aralık'ta, ocak ve ocak için 566,49 x 2 almıştın oysa.

1 aylık zam farkını bulalım: 598,72 - 566,49 = 32,23 TL
bu durumda ocak ve şubat zam farkı toplamı: 32,23 X 2 =64,46 TL eder.

işte sana mart'ta 2 ayın zam farkıyla birlikte (64,46 TL), mart dönem maaşın olan 1796,17 tl olmak üzere toplam 1860,63 TL ödeme yapıldı.

haziranda ise 1796,17 TL peşin alacaksın. haziran dönem maaşı :(haziran,temmuz ve agustos)

eylül'de yine zam farkı olacak. çünkü 1 Temmuz itibariyle 2022 aylık miktarları zamlanacak. ve eylül'de temmuz ve agustos aylarının (2 aylık) zam farkı da ödenecek.

böylece @BÜTÜNÜYLE FARKINDAYIM 'a da cevap vermiş oldum.

Abla slm ben arlik 26 2018 de 2022 masina basvurdum onaylandi yuzde 90 raporum var agir engelli degil ama martta ne kadar alirim ptt ye gittim 9 zunda gel dedile 1974 dogumlugum

Aydin.kirdas
Kardeşim,e devlette maaşınız hazır diyorsa,
1974 lü isen son rakamın 4 olduğu için ayın 4'ü itibari ile çekebilirsin,pazartesiyi beklemene gerek yok,yarın git çek.

Aydin.kirdas

PTT doğru demiş. doğum yılının son rakamı 4 olduğuna göre ödeme günün 9 Mart. yarın gidip ödemeni herhangi bir PTT şubesinden T.C. kimliğinle birlikte çekebilirsin.

ödeme miktarın e-devlette yazıyordur. e-devlet şifren varsa e-devletten 2022 aylığı bilgilerinde ödeme miktarını görürsün.

rapor oranın:% 90
aralık 2017'de başvurmuşsun. bu durumda aylık başlangıç tarihin 1 Ocak
ocak + şubat + mart dönem aylığı (mart,nisan,mayıs) olmak üzere 5 aylık toplam 2993,62 TL (kesir kısmını yuvarladım) ödeme alacaksın.

bu hesap aralık'ta raporunla birlikte başvurduysan, doğrudur. ama aralık'ta raporunla birlikte başvurmayıp, raporunu sonradan verdiysen değişir. bu durumda raporunu başka tarihte vakfa verdiysen bilmem gerek.
sonraki ödeme tarihin ise 9 haziran. 9 haziran'da 1796,17 TL alacaksın.

Mehmet005 arkadaşa verdiğin bilgi yanlış. arkadaşın doğum yılının son rakamı 4 olduğu için ödeme gunu 9 mart.
ödeme gunleri her dönem 5-9 tarihlerinde yapılır zaten. 4 mart'ta ödeme yok.
senin buradaki mesajların ayrı bir başlığa taşınmalı, o yüzden burada cevap yazmayacağım sana. kaldı ki bundan sonrası için vergi indirimi ve emeklilik konusuna yazman lazım. vergi indirimi ve emeklilik forumlarında arkadaşlar sana yardımcı olacaktır.

Yöneticilere not: OturanBoğa hozgul mac72 Life
Mehmet005 'in şu mesajı https://www.engelliler.biz/forum/20...-alirim-ve-ne-kadar-alirim-4.html#post1968435 ve sonraki mesajı ile benim ona verdiğim cevap lütfen ayrı bir başlığa taşınsın. bir başlıkta farklı konular olmasın lütfen.

üyelere not: mesajlarınızı ya ayrı bir başlık açarak yazın, ya da konuyla alakalı başlığa yazın lütfen.

Cok sogol ablam benim allah razi olsun baktim e devletten aynen dedigin rakam cikti eve heyet geldi roporu getirmizi istediler biz de goturduk ama basvuru tarihimden girmisler sanirim tam cunku dedgin rakam yatmis allah razi olsun ablam allaha emanet olun

Kalem apla bir sorum daha var %90 raporu olan 18 yaş altı olan bir kişi engelli yakını ne kadar maaş alır

Aydin.kirdas başvuru tarihini doğru girmişler, sorun yok:)
HOŞCAKAL teşekkür butonunu kullanmak zorunda değiller ablası. burada hepimiz paylaşım içinde bulunuyoruz,bildiklerimizi paylaşıyoruz.

@BÜTÜNÜYLE FARKINDAYIM

18 yaş altı aylığı olarak bilinen 2022 engelli yakını aylığı %40-69 engelli aylığı miktarı kadar ödenir. 18 yaş altı çocuğun isterse % 100 engelli sağlık kurulu raporu olsun yine de %40-69 engelli aylığı kadar ödeme yapılır.

2018 yılı ilk altı ay için 18 yaş altı 2022 engelli yakını aylığı miktarı 1197,44 TL'dir.

2018 yılı 2022 aylık miktarları için bkz:https://www.engelliler.biz/forum/20...sina-dusen-aylik-gelir-siniri-belli-oldu.html

Üst Alt