Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli B ehliyeti sonrası özel tertibatlı araç kullanır raporu alabilir miyim?

Hatice arslan

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba %54 ortopedik süresiz engelli raporum mevcut. benim ehliyetim komisyon kararı ile normal B sınıfından engelli B (fren ve gaz pedalı sola kaydırmalı otomatik vites resmi araç ambulans ve iki tekerli ataç kullanamaz ibareli) oldu
sağlık kuruluna yönlendirildim özel tertibatlı araç kullanabilir raporu için bu durumda hareket ettirici aksam ibareli rapru verirler mi ve engelli rapurum sıkıntıya düşer mi

bilgi sahibi olanlar acele cevap verirseniz çok sevinirim

Gaz pedalı sola kaydırmalı ibaresi özel tertibat zaten... ayrıca bir işleme gerek yok...

Özel tertibatlı yazmasına gerek yok şimdi nasıl bir tertibat yapılması gerekiyorsa onu yazıyorlar...

Eğer elinizdeki raporunuzun açıklama kısmında SADECE HARAKET ETTİRİCİ AKSAMDA ÖZEL TERTİBATLI TAŞIT KULLANMASI GEREKİR İBARESİ yok ise yeni rapor almanız gerekecektir ,geçmişte forumda eski raporu olupta rapor detayında engeli detaylı açıklanan arkadaşlarımız araç aldılar ,ama şayet o şekilde değilse size tertibatlı ehliyet kodları vermişler raporunuzda muhakkak o ibare olması gerekir ,tabi eski raporları maliye kabul etmiyor bu dönemde ,son söz her yeni alınacak rapor risktir oran düşebilir süresiz raporunuz süreliye dönebilir son rapor ilk raporu yok hükmüne getirir yeni rapor her zaman geçerlidir ilk rapor süresiz olsa bile bilginize

Son düzenleme:
Teşekkür ederim cevapladığınız için sağlık kuruluna evraklarımı teslim ettim yarın heyete gireceğim inşallah sonuç umduğum gibi olur

@Hatice arslan, yeni istenen Emg raporumda hiç bir düzelme yok dedi Dr İnşaallah aleyhime sonuç çıkmaz dualarınız bekliyorum

İnşallah gönlünüze göre olur herşey engeliniz kronik ise zaten aynı oranı muhtemelen alırsınız

"SADECE HARAKET ETTİRİCİ AKSAMDA ÖZEL TERTİBATLI TAŞIT KULLANMASI GEREKİR İBARESİ yok ise yeni rapor almanız gerekecektir" her zaman gerekmiyor şöyle anlatayım bu ibare olmayan 2016 tarifli engelli raporumla araç alım için başvurdum nakil vasıtları vergi dairesine ordaki memurlar rapordaki açıklamalardan hangi uzvun tertibat gerektiğini anlamadıkları için raporu aldığım hastanenin sağlık kuruluna muayane gönderdiler onlarda her iki ayakla gaz fren pedalına basamaz şeklinde durum raporu düzenledir öylelikle ötv den istisna olarak aracı aldım tavsiyem sürekli raporunuz varsa yeni rapor çıkarmak en son tercih olsun kazanılmış haklarınızıda kaybedersiniz

• Beğen
Reaksiyonlar: Bio
Üst Alt