Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli B ehliyetiyle ikinci el araç alma süreci!?

mertdd

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Merhaba!

%43 oranında engelli raporum olmakla birlikte engelim sağ ayak bileğimde olduğu için kısıtlama kodlarıyla birlikte aparatlı araç kullanmam gerekiyor.

Ehliyetimi şu anda o kodlar doğrultusunda alıyorum. Bu noktada sizden destek almak istediğim bir konu var.

ÖTV indiriminden yararlanmadan kendim ikinci el araç alırsam nasıl bir süreç izlemem gerekiyor? İkinci el aracımı MTV’den muaf tutmak için yeniden bir rapor almama gerek var mı?

Değerli desteğiniz için teşekkür ederim.

Aracı alıyorsunuz daha sonra engel durumuna göre projelendirip TSE muayenesinden sonra TÜV muayenesini de yaptırıp ruhsata işletiyorsunuz.

Vergisini odeyip muaf olmadan aldiğıniz tertibatlı sifır km yada tertibatlı ikinci el aracin MTV muafiyeti icin tekrar ilgili vergi dairesine rusat ve tertibat takıldiğına dair evrak ile muracaatiniz gerekiyor diye biliyorum. Yanlişım var ise yaptiran arkadaslar duzeltsin lütfen.

Noter ile vergi dairesi sistemi entegre değil diye biliyorum.

Merhabalar kısıtlama kodların bu tertibata uygun ise sana bunu ikinci el olarak satabilirim, ve bunu projelendirip uygun fiyata alarak kullanabilirsin.
Tertibatı incelemek için aşağıdaki sayfayı inceleyebilir veya özelden tertibatın görsellerini sana atabilirim.

Sahibinden Sağ elle Gaz, Fren tertibatı satılıktır. Kendiniz de montajını kolaylıkla yapabilirsiniz.
Resimlerini buraya yükleyemediğimden dolayı, sahibinden.com sayfasında aşağıdaki ilan no ile bahse konu tertibat resimlerini inceleyebilirsiniz.
İlan No. 1241858891

Cevaplarınız için çok teşekkürler.

Noterde, engelli aracı diye ruhsata işletirken sanırım sağlık raporu da isteniyor. Bu istenen sağlık raporu; engelliliği gösteren güncel sağlık raporu olarak yeterli midir yoksa tekrardan sağlık kuruluna girerek ötv muafiyeti için alınan sağlık raporundan mı almam gerekiyor? Yani; şu anda benim güncel raporum engelli kimliği alabilmem içindi. Bu sağlık raporunu noterde göstermem yeterli mi yoksa bu durum için de ekstra sağlık raporu almam gerekiyor mu?

Üst Alt