Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli bir erkeğin sağlam bir kıza karşı beslediği duygularını söylemesi...

golden_heart

Aktif Üye
Konular
25
Reaksiyonlar
0
ben engelliyim..diyelimki sağlıklı bir kıza karşı güzel duygular beslemekteyim..
aklımın bi yanı;
'açılma ona,o seni hiç tercih edermi hiç,davul bile dengi dengine diyor'
aklımın öteki yanı ise;
'olurmu öyle şey,sen ondan eksik olabilirsin ama,belkide eksik yanınla sende onun eksik bir yanını dolduracaksın,nerden biliyorsun' diyor...şimdi ben karar veremedim..ben ne yapmalıyım ?

Seni bilmem , ben açılırdım. Olursa olur olmazsa da bilirsin kafanı meşgul etmez.

Sen ikinci yanını dinle bence arkadaşım..:)

havva hanım dediğnizi dikkate alacam..ama bakalım ne tür görüşler gelecek başka.. :)

golden_heart,

''aklının öteki yanı..'' ne diyorsa sen onu yap..............aklının öteki yanı ne diyor.........du..?!

''olur mu öyle şey, sen ondan eksik olabilirsin ama belki de eksik yanınla sen de onun eksik bir yanını dolduracaksın, nerden biliyorsun..''

acetes;
buradaki yazılan görüşler neticesinde yapacam bakalım bişeyler :)

Ama önce bir araştır bakalım belki kızın sevdiği biri vardır.. Eğer öyleyse sana hayır diyecektir.. Öğrenki sonra sen tutupta "ee işte sakatım ya bana hayır dedi bu yüzden" deyip yiyip bitirmezsin kendini... Sevdiği varmış dersin çıkarsın işin içinden..:)

Kızın kalbinde başka bir aslan olmadığından emin olduktan sonra yüreğinin sesini dinle bencede...

Evet alsanda hayır alsanda bir hayır vardır...

havva hanım aslında son yazdığınız yorumunuzda söledikleriniz de başıma geldi aslında..reddedildim..ben nedenini engelli olduğum yönünde değerlendirdim..ama sonra düşündüm ve hissetttim sanırım sevdiği birisi vardı..direk soramadım sevdiğin birisi varmı diye..çünkü korktum..duymak istemediğim birşeyi duymaktan..ama yani sadece hislerim bunu söleyen..

avcıkomando;
üzüldüm senin adına :( işte böle insanlıktan nasibini almamşı insanlar oldukça kokuyo artık..allah yardımcın olsun..senin değrini bilmeyen,seni değersiz görmesine rağmen aslında kendisi değersiz olandır..dediklerini kulağıma küpe edecem..değerli bilgiler sölediklerin...inşallah dediğin gibi rabbım gonlundekı prensesı yaratmıstır ...

herşey beyinde bitiyor yani düşüncede.oymuş buymuş öyleymiş böyleymiş bunların hepsi boş.kişi hayata bakış açısını genişlettiği sürece hayatıyla ilgili kararlarında hata yapmayacaktır.çünkü herşeyin en uygun olanının ele alıp onu uygulayacaktır.düşünce ufku geniş insanlar hayatı öyle bir tarafından görürlerki,hiçbişi onları mutsuz edemez ve yıldıramaz.
bizler daha baştan, beni kabul edermi diye olaya başlarsak zaten kaybetmiş sayılırız.

Hiç bekleme ikinci şıkkı hayata geçir olursa olur olmazsa olmaz ben eksiğim şöyle böyle düşünürle yola çıkarsan zaten olayı başdan kaybetmişsin demekdir ...

golden_heart;

içinden ne geliyorsa onu yap, kimseyi dinleyip sonradan pişman olma.. hayat senin hayatın ve BİR kere geliyorsun bu hayata unutma!!

ikinci tercihini devam yürüt Rabbim hayirli ise devam i kendiliginden gelir hayirli degilse oldgu gibi kalir Mevalm nneylerse senin icin hayirlisini eyler unutmaki imtihan dünyasi ......Rabbim herseyi gönlünüzce nasip etsin

avcıkomando;

çok sabırlıymışsın kardeşim çok.allah sabrını artırsın. benim başıma gelse aynı durum; alayının hayatı kayar...

Sevdirmenin yolu sevgiden geçer.İlk önce ilgini daha sonra sevgini göster.sıralamayı bozmadan.daha sonra derdini. Dermanı olmayan dert yoktur. unutma her yarayada bir merhem vardır.

KARDEŞ AÇIL EN AZINDAN DÜŞÜNCESİNİ ÖĞRENMİŞ OLURSUN... Ancak Şu hayat şartlarında eşşekten düşenin halini eşekten düşen anlar ne diyim. hoş aynı şartlarda olan engelliler bile birbirlerini zor anlıyorlar.

Kıza söyleyeceklerini kağıda yaz içini tam dök ,oda cevabını kağıda yazsın samimi bir şekilde olursa olur olmazsa olmaz, yeni aşklara yelken acarsın.Arkadaşım burada asıl mesle aşktan meşkten önce ben bu kızı alırsam maddi ve manevi anlamda gecinebilirmiyim :confused: Bu durumda olan ne ilk kişisiniz nede son.

Söylemiş zaten açılmış arkadaşlar ikinci şıkkı gerçkleştrmiş yukarıları okursanız görürsünüz sonuç redd ama olablir sen bu yolda devam et kardeşim sonradan teklif etmedm die en azından pişman olmassn negatif sonucu engeline vurma yalnız yoksa işin içinden çıkamassn.....

Ben 2.şıktan yanayım:) bence söyle hayatta ne olacağını kimse bilemez şansınızı bi deneyiniz diyorum ama; ya da hiç olumsuz gibi ise; kızla sizin irtibatınız nasıl yan yana gelebiliyormusunuz, az buçuk size hislerini belli eder, bu sezimlemelere dayanarak hareket ederseniz daha sağlıklı olur,daha sağlam adım atmış olursunuz.en azından sormuş olduğunuz söze istinaden ne cevap verebileceğini tahmin edersiniz,netice de çokta üzülmezsiniz ozaman.Dilerim istediğiniz gibi olur.
Sağlıcakla kalınız.bol şanslar:)

kardeş hiç kasma kendi seviyorum len seni seviyorum işte bagır bagıra bildigin kadar ister sevgime karşılık ver ister verme seviyorum işte seni diya söyleeeeeeeeeeeeeeee içinde kalmasın sonra içinde patlar onuda kladıramazsın bırak dışında patlasın

Ben olsam söylerdim en azından elimde bir sonuç olduğu için beynim rahat olurdu.

tabi buraya yazması kolay, uçsuz bucaksız sallayın :)
önce bi baksın kızın ona karşı ilgisine ondan sonra açılsın, sizde hemen git rahat ol , bağır çağır , demesi kolay tabi :)

BOZLAR;
Söyleyince ne olacak kızın ilgisi yoksa sonra üzülen yine o olacak.çok fazla yüz vermeden ciddi bir şekilde söyle okadar yalvarır derede de yapma boşver kendini okadar düşürme,sonra daha çok pof poflanacak kendisini bişi sanacak,o isterse zaten sen söyleyince de kabul eder...

Arkadaşlarım hepinize de görüşleriniz için teşekkür ederim...görüşlerini hala sunacak olanlarada teşekkür ederim şimdiden ...

bir çoğunuz ikinci seçeneğin doğrultusunda hareket etmemii sölemişsiniz..bende öle yaptım..öyle iyi birisiydikiki..birde 12 yıl önce 4 yıl boyunca komşuluk ilişkimizin olduğu birisiydi..12 yıl sonra face aracılığı ile buldum..ama aklımda yokken..sonra bir muhebbet özlemler eşliğinde ailelerin nasıl olduğu,bunca zaman neler yapıldığı vs. konuşulurken bir baktım aradan 2 ay geçmiş..yan yana hiç gelemedik arkadaşlar.ama ona öle ısındımki..çok farklıydı.özrümü unuttum,sorunlarımı kafama takmıyodum..akşam olsada onla nette görüşsem diye can atıyodum..oda bana samimiydi..ama ben yanlış yorumlamıştım :( nerden biliyim ki..öyle böyle tam 2 sene netten görüştük bi çok şey paylaştı..acısıyla tatlısıyla..2 kez imalarla ona sölemeye kalktım..niye ima peki? çünkü onun duygularına hayallerine saygım vardı..zaten gerçekten sevdiyse bir insan karşısındakine her halukarda saygı duyar..sevdiği varsa dedim yada engellilere karşı tutumu nedir dedim..imalarla anlatmaya kalktım.ama sonuç negatifti..bunu 3 kez dednedim ve hep sonunda toparladım..arkadaş modundan devam ediyim buda yeter bana dedim..napıyım o farklıydı ve ben ona çok alışmıştım..neyse en son bi gece artık onu sıktığımı daralttığımı söledi..benim onun kaderine müdehale ettiğimi ima etti.'davul bile dengi dengine' lafına benzer bir tabir kullandı..artık o güzel huylu,muhteşem insan bambaşka birisi olmuştu..tanıyamıyordum ve çok üzülüyordum..Allah inancı olan bir insan bunu nasıl diyebilir..benim ondan soğumam için bunu dillendirmesi mi gerekir..'avcıkomando' kardeşim gibi oda sonrada engelli olsa Allah korusunda ozaman beni anlarda..işte ben onun gibi olamıyorum..yine Allah korusun diyorum şuanda..ama o... birde şu oldu en son geçen günlerde facebook'umda ekli duruyordu ama konuşmuyorduk..aniden silmiş birde engellemiş..arkasında aşağılanmış,soyutlanmış bir insan bırakmak pahasına bu yolu seçti..onada çok üzüldüm..keşke söleyipte silseydi..en azından bir değerimiz olduğunu bilir teselli bulurdum..neyse ya temennim zor durumlara düşmeden benim durumumu ve ona anlatmak isteyipte anlatamadıklarımı anlar inşallah..ben ona beddua edemem..yoksa bu benim benliğimi kaybettiğimin işaretidir..:(( neyse ya kardeşlerim..şuan kafam çok karışık..bulunduğum yaşamda cıvıl cıvıl ,kalabalık bir yaşam değil..kafamı dağıtmak istiyorum ama herşey kısıtlı...sürekli aklıma o geliyo..son yaptığı geliyo..yeni birisine yönelsemmi acaba diyorum fakat korkuyda var içimde ya oda beğenmezse? diyorum..engelli birisi denk gelse diyorum engelli olan birisini de etrafta kolay kolay göremiyorsun..genelde evine kapanık oluyor...Allah bilir en hayırlısını.vakti zamanı vardır...kardeşlerim bana dua edin..bir mü'min kardeşi için dua ederse o daha makbuldur..bana dua edin bol bol..

Hiç sorun etme kardeşim bende engelli biriyim bugüne kadar kız arkadaşlarım hepsi engelsizdi evlendiM ve eşimde engelsiz bence hiç sorun etme kendine güven kendini eksik görme

Merak ediyordum sonucu öğrenmiş olduk, İsmail, sevilme umudu ile bağlanma artık hiç kimseye.. Karşı taraftan bir ışık almadıkça kaptırma kendini.. Belki bu defa şansım yaver gider, belki bu defa sevdiğim kişide beni sever belki şöyle olur, belki böyle olur falan vesaire deme.. Mantıklı olmaya zorla kendini.. Hatta hiiiiiç acele etme sabırlı ol ilk "seni seviyorum" sözünü karşı taraftan bekle.. Sonra sen dal olaya..:)

Bu bahsettiğin kızında seni sakat olduğun için reddetttiğini düşünmüyorum ben.. Vardır öyle insanlarda ama arkadaşken candan davranan kişi iş aşka gelince kaçıyorsa senin onda gördüklerini o sen de görememiş demektir.. Yani sen karakter olarak arkadaşı olabilirsin ama aşık olabileceği adam olamazsın.. Genelde bu tür durumlarda insanlar "sakat olmasaydım reddetmezdi" falan derler.. Arkadaşça sevmek başka aşk başka... Demekki seni sadece arkadaş olarak görmüş..demekki sen onun beklentilerine cevap verebilecek özelliklere sahip değilmişsin... Mutlaka bunda da vardır bir hayır..:)

Boşveeeeer... Bir gün Allah gönlüne göre olanı verir sana.. Demekki daha zamanına var..:)

sana karsi saygisi sevgisi yoksa kendini yipratma deymez derim senin icin hayirli bir kiz degilmis Rabbim sana nasip etmemis ,üzme kendini sadece dua et zamani vakti gelince karsina ciki verir Rabbim senin icin en hayirlisini nasip etsin acele etme acele ise seytan karisir ...

sevgili ismail..
havva vuu ya sonuna kadar katılıyorum arkadaşım..ilk anda asla kaptırmamalı insan kendini..benim bir hayat prensibim vardır onuda paylaşmak isterim sizlerle:"herşeye olmayacak nazarıyla yaklaşırım"olursaaa oh ne ala,olmazsaa işte ozaman yıkılmam,üzülmem..bu yanlış anlaşılmasın,olmucak diye bakarım ama çaba gösteririm son sürat,ama bazı şeyler nekadar gayret etsekte olmuyo,kısmetten öte yol gitmiyo,işte bu olımsuz neticelerden daha az etkilenmek adına böyle bir prensip koydum hayatıma..olmayabilir nazarıyla yaklaşmak...birde sana tavsiyem şu olacak;açık olmalısın bence.hani demişsinya ima ettim falan!aşkta ima olmaz,olmamamlı.kararın kesinse seviyorsan hiiiç kıvırmadan ben seni seviyorum diyebilmeli insan:ama duyacağınada razı olmalı;illaki karşılık bulacak değiliz çünkü değilmi!ben bir bayan olarak böyle imalara biraz acayip bakıyorumda kusuruma bakma!yaşını başını almış insanlarız,cahilde değiliz,gönül bu,sevdiyse uygun lisanla duygularımızı anlatmalıyız demi?hem biz bayanlar duygularını anlatan,yüreğini açan erkeklere daima daha sıcak bakmışızdır:eek::eek::eek:

Üst Alt