Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli bir insan için aşk

mitroglou

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Aklıma takılan bir soruyu paylaşmak istiyorum sizlerle ben engelli değilim fakat şöyle bi durum var benim arkadaşımın kız kardeşi engelli sayılır omuzdan aşağı kolu yok ne yazıkki o da şimdi engelli olmayan birine aşık olmuş duydugum kadarıyla arkadaşımdan ve kendini açamıyor reddedilme korkusu yaşıyor oysa ki çok güzel bir kız ve çok büyük bir engelide yok ama yinede psikolojikman baskı var sanırım kafasında bizim bir şekilde ona yardım etmem lazım bana akıl verirmisiniz nasıl yol izlemeliyiz başınızdan geçenler vs varsa tesekkurler

direk gitsin engelli raporu alsın derslerine çalışsın memur olarak atansın sonra aşk mesk islerine baksın derim ben..sorunada cvp önce birbirlerini arkadaş olarak tanısınlar şimdi englli bi kızın bir erkeğe hoşlandığını söylese erkek o kızı hiç tanımasa kesinlikle reddetir..ama önce arkadaş olur birbirlerini tanırlarsa yakınlık olursa engel hiç önemli değil diye düşünüyorum..ha bide bu işin aile boyutu bar çoğu aile istemez..bu şekilde yanaşsın önce..

Bilader o bayan arkadaş gitsin söylesin, yav reddedilsin ne çıkacak, dünyanın sonu değil ya. Hem bakarsın oğlanda onu o haliyle kabul eder belki. Yeter ki oğlanda sevgi oluşmuşsa, için de merhamet duygusu var ise, o kızı kabul eder.

Kız bence gidip direk söylemesin,onunla aynı ortamlarda bulunmaya çalışsın ona karşı ilgisini azcıkta olsa belli eder zaten,karşı tarafta bunu ister istemez farkedecektir.Erkekte ona karşı yakın davranışlarda bulunursa,onun da ilgisi olduğu anlaşılır zamanla o zaten kendisi söyleyecektir.Bence kız kesinlikle söylemesin,kız zaten engelli renddedilirse direk hayattan soğur yaşama azmi söner.Zaten biz engelliler ufacık bir şeyi bile kafaya takıyoruz.Böyle bir şeyi hayatta kaldıramayız.Ben zaten hayatta yapamam da :)

sgurkan senin dediğin ayları alır. hem aynı ortamlar da devamlı bulunamaz, çünkü erkekler bayanlarla aynı aktiviteler de bulunamaz. Belki doğum günü, belki bir parti belki düğün nişan gibi ortamlarda anca bulunabilirler gerisi ise olmaz. Devamlı görüşemiyecekleri için, çok nadir görüşebilecekleri için. Ne yazık ki senin dediğin olmaz. Sonuç olarak aylarca yıllarca bekle sonra o oğlan başkasıyla evlenir gider. Geriye geçen aylar ve yıllar kalır. O yüzden direk açılmak daha iyi. Hem ne olacağı belli olur. Bayan olarak üzülse de sadece o saat ve o gün üzülürsün. Beklemek ise aylarca üzer.

Ben bir kıza açılamadım tam 8 yıl peşinde koştum sonuçta evlendi, keşke önce söyleseydim dedim. Olmuyor ne yazık ki...

bende engelliyim eşim normal 3 sene çıktık sonra evlendik şimdi ellerinizden öper iki çocuğum var kısmet bu işler kısmetinde varsa olur biz birbirimizi severek evlendik Allah yardım etti evlendik ama mühendis kardeşime de hak verdim yani önce aş sonra aşk

Cevaplar için çok teşekkürler bugün o kız arkadaşımla görüştüm ve engellinin büyük bir şey olmadığını söyledim zaten gittiğimiz heryere bizimle gelir cafe bar sinema vs herşeyde yanımıza alıyoruz onu yani hayatın içinde o da ve aşık olmak onunda hakkı ben onunla güzelce bir konuştum onunla birlikte olmak isteyen başka bir erkek vardı ama o istememişti bişey hissetmedigi için ama bu cocugu takıntı yapmış kafasında resmen

Bence engeli çok ağır değilmiş söylesin içinde kalmasın eğer beklerse daha fazla üzülür üzülmemek için desin hiç çekinmeden sonuç da ölüm yok yaa içine atmaktansa bu gün varız yarın yokuz ama engeli ağır olan bir kişinin için o kadar zor ki imkansız oluyor kesinlikle söylesin....

İster istemez engelli olunca her iki taraf içinde acabalar oluyor, bir şekilde hayata 1-0 geride başlıyosun. Önemli olan burda kız ile çocuğun kafa barıştırabilmesi yani anlaşabiliyolar mı ? Aynı dili konuşabiliyolar ise şayet gerisi teferruattır.

insan engelli de olsa engelsizde olsa farketmez. yarını kimseler bilemeyiz. bizim engelimiz yok diye bir kayıde yok. onun içindirki bence seven acıyıda tatlıyıda bilir ve herşeye gögüs gerer. hee bu arada demekki bunlar birbirlerini görmedilermi. yani sanal sevgi gibimi yada plotonik öylemi arkadaşım.bu açtığınız konu normal degil.

eger sevseydi sizi görmeye gelirdi. seven insan ne engeli düşünür nede fiziki açığı. sadece insan olduğu için ayrıca kalbinle ve duygularıyla hareket eder bence

meliha siz bu olayı yaşadınız diye buradaki diger arkadaşlar yaşayacak diye bir kural yok. sadece şunu temenni edelim başka bir arkadaşlarımız umarım mutlu olurlar diyebiliriz

ben nelerle karşılaştım ama hayatta ümidimi kesmedim. halen daha o güneşi arıyorum

platonik felan değil ikiside birbirini tanıyo zaten ikiside arkadaşımız niye normal değil açtığım konu??

gitsin konuşsun. evet engelli olabilir ama bu sevmesine engel değil. reddedilme konusuna gelince evet reddedilebilir ama en azından zaman kaybetmemiş olur. memur oluncaya kadar beklerse iki seçenek var ya geç kalmış olur ya da yine reddedilebilir. geç kalmış olup hayal kırıklığına uğramamak için konuşmalı bence

madem ikiside arkadaşınız engelli olmayan kişi açılsın ozaman.iyilik yapmak istiyorsanız kızın aşık olduğu çocukla konuşun.o da seviyorsa kıza teklif etsin.değilse zaten kız daha çok üzülecek değil mi?reddedilmek engelli bayanlar için daha zor bir durum.bayanlar zaten hassas oluyor.erkeklerden daha fazla takıp üzülüyorlar.bunlarıda hesaba katın

eger sevseydi sizi görmeye gelirdi. seven insan ne engeli düşünür nede fiziki açığı. sadece insan olduğu için ayrıca kalbinle ve duygularıyla hareket eder bence
Ya Allah aşkına netten sevgimi olur.Realdeki insanları tanıyamıyoruz da sanaldakileri mi tanıyacağız.Nerdeee! okadar dürüstlük.

Son düzenleme:
Platonik aşk kötü.Hiç bir zaman gerçeğe dönüşmez.Çünkü onun kendi hayal dünyasında aşk platoniktir söyleyemezde , söyleyemez.Söylerse büyü bozulur sanki herşey bitecek gibi.

Lâ Tahzen;

İyilik yapmaya calısıyorsunuz derken sanki acıdığım için yardım ediyormuşum gibi söylüyosunuz yanlış bir uslup.. ikisinide çok severim engelli olmayan o arkadasta cok delikanlı biri ama kızın onu sevdiğini bilmiyor yada düşünemedi bilmiyorum onunlada konuşucam olmazsa bu işi bir şekilde halletmeliyim

Madem sen bu işi yapmak istiyorsun, madem bunlar birbirlerini görmüş tanıyor ikisininde yalnız başınayken birbirleri hakkında fikrini al ikiside olumluysa getir bir araya tık yalnız kalabilecekleri bir yere konusun anlasın aranızda olup bitenleri de geç yaw ne bu bu kadar uzatmanın alemi yok.

mitroglou;

hem abısının arkadasıyım dersın hemde kızın bılmem kımı sevıp acılması ıcın kafa yorup aracılıkmı dusunursun:eek: valla ben o abı olaydım senı bı guzel falakaya yatırırdım.
herkes ısıne baksın engellı ustelıkte kolu yokmus ıse karısıpta kızcagızın onurunu gururunu kırmayın. herkesın aklı kendıne yeter.

İki bacağı olmayan evli çoluk çocuk sahibi adamlar var neyin onuru, gururuymuş o, olacaksa olur zaten herhangi bir rahatsızlığı olmayıp birbirine açılamayan bir sürü insan var bana kalırsa madem bu işin bu kadar içindesin sonuna kadar git olmazsa olmaz onur, gururda neymiş olmazsa 2-3 ay sonra herşey unutulur gider zaten.

shukufe;

Sana kim yorum yapma hakkı verdi ki ? abisinin karşı çıktıgını nerden biliyosun bilip bilmeden konuşmayın ben kafama göre iş yapmıyorum alakasız cevaplar atıp konuyu baltalamayınız

amman konun senın olsun. sende ıste alemın kızından bole ters laf duyucan:p

mitroglou;

kadınlarda böyle terslik var işte kendine talip olan 10 kişiyi istemez gider o 11rinci kişiye aşık olur:)

Bence gidip söylemeli hakiki bir aşksa karşılığını bulacaktır zaten. Eğer ki karşısındaki kişi kızı sırf bu sebepten reddederse onun aşkını hak etmiyor demektir. Böyle bir durumda hiç üzülmemeli. Gerçek aşk ENGEL TAŞIMAZ.

öncelikle herkese merhaba,bazı yorumları inceledim,bir çogu yaşadıgımız hayata pek uygun degil bence,deniyorki aşk varsa engel tanımaz.bu dedikleriniz filimlerde olur ancak.gerçek hayattada vardır mutlaka ama sayısı çok azdır. atalarımız ne demiş davul bile dengi dengine demiş.herkes burda laf olsun diye bişeyler yazmış iyi niyetle belki ama bu hayatta böyle şeylere yer yok,zaten aşk diyede bişey kalmamış bu devirde:) bulanada helal olsun derim valla:) mitroglou arkadaşım bence siz bu işe hiç girmeyin,sonra arada siz kalırsıınız,bayan arkadaşınızın kendi konuşup halletmesi daha uygundur.siz iyi niyetle yardımcı olmak istiyorsunuz belki ama sonrakii olabilecek bir sıkıntıda siz daha fazla üzülürsünüz,tabi benim fikrim böyle yinede size kolay gelsin bol şanslarr...

kardeş iki tarafta gençligin verdigi duygularla şimdilik evet diyebilir.insan ogludur ileri de ne diyebilir zor.ve hayatt dört dörtlük insan bulamazsınız.bir de tipe aşık olanlar şunu söyleyeyim ileride tip gidince yeni ufuklara mı yelken açaçksınız 35 yaşı geçtin mi başlyırsun her yönden degişmeye .yani hayatın ilerisini düşünün bugün sorun etmeyen yarın sorun edebilir.sizi seven ve oldugu kabul eden birini bulun ....inşallah herkese kalbine göre sevgi bulur....

Bende engelliyim 2 yil once biriyle tanistim bana asik oldugunu soyledi. Engelim icin bir saniye sonra benim ne olacagim belli mi dedi. 2 yildir konusuyoruz ve niyetinde cok ciddi bende oyle evlenicez insAllah. Biraz yapi gorus meselesi diyorum ben. Engelinden dolayi reddederse icinde insanlik yoktur.

Üst Alt