Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli bir insanı rahatsız eden tutum ve davranışlar [Tartışma]

İnsan olarak tuhaf canlilariz , insanın asıl olanın kendinisi olduğunu kavradığı zaman bu tur davranışların bizi rahatsız edeceğini dusunmuyorum , malum çok çeşit insan var bazen Allah bazılarını dünya boş kalmasın diye yaratıp dünyaya saldigini dusunuyorum

:) best, aynı fikirdeyim. bazen cevreden duyuyorum,engelli bir yakınına bakım veren ebeveyn ve yakınlarından, ''bizim sınavımızda buymuş,başa geldi çekecegiz '' diyor mesela....aslında engelli insanların bu zihniyette ki insanlara tahammül gösterip birlikte yasamaya çalışması çok daha zor ....boşluk dolduran insanlarla yani :)

Aynen , malasef dusunmedikleri bi nokta var tüm sağlıklı insanlar birer engelli potansiyeldir bunu unutuyorlar

Valla çevremdeki insanların davranışları ve kimin ne düşündüğü umurumda bile değil.Bugün bana ise yarın ona hiç kimsenin garantisi yok şu hayatta.Allah öyle bir dert verir ki!,derman bile bulamazlar.Allah herkesin gönlüne göre versin.Diyeceğim şuki kendinizle barışık olun siz nasıl bakarsanız hayata çevrenizdeki insanlarda size öyle bakar.O gözle bakmasalar bile size öyle gelir.

Hayat zor arkadaşlar! Bize daha da zor! Ama yaşaması imkansız değil!

Ben bipolarım. V engelli bir vatandaşım bu durumdan. Okul iş vb pek çok hayatım sekteye uğrasada elimden geleni sonuna dek yaptım ve çok şükür ki on yıla yakın özel sektör hayatımı yöneticilikle sonlandırdım. Özel sektör de idare edemez hale gelince EKPSS yi denemiş bulunmaktayım. Amacım ve misyonunm' devam et! herşeye inat!' Bu konuda kendi sitemde bipolarimkiben ? Dünya'nın kendisi bipolar ! denyimlerime ulaşabilirsiniz.
Ayrıca artık Engelsizhaber.nette Labirent adlı köşemde sizlerleyim: YOK SAYMAKLA GEÇİYOR MUYDU DERTLER: BELKİ!

Beni iki defa dilenci zannedip elime bozuk para tutuşturdular. Bari elli lira ver yüz lira ver yahu, bir hayrı yapacaksan tam yap. Bozuk para da ne?! :D

ulan en kıl kaptığım şey bir mecliste masaya oturunca

-uşam sen şundan yiyebiliyormusun şu sana dokunuyormu ?

soruları. Ağız burun dalasım geliyor yaş baş demeden

tsunami_

bazıları gerçekten tüm iyi niyetiyle yaklaşıyor ama içinde acıma duygusu barındıran tüm iyi niyetler de bize "dokunuyor".

Sen yapamazsın diyenlerle hep iddialaşıyorum :) elhamdülillah beceriyorum yapıyorum da. Onların o kırılasıca ön yargılarını parçalamak biz engellilerin, bizden sonra gelecek engelli bireylere bakış açısını değiştirmek anlamında önemli bir görevdir..

üstadım varolasın tebessüme sebep oldun :)

“Allah sizin ne biçimlerinize ne de bedenlerinize bakar fakat o sizin yüreklerinize bakar.”Hadis-i Şerif (Müslim, Birr, 45)

YÜCE ALLAHIN BİLE BAKMADIĞI BEDENİMİZE KULUNUN BAKMASI, HOR GÖRMESİ HAYASIZLIKTIR AHALİ.

bence bu duruma kendimizi alıştırmalıyız yapacak başka çaremiz yok çevremizi toplumu değiştiremeyiz hele ki onların değişeceğide yokken. yaşam döngümüzü kendi şartlarımıza göre kurmalıyız.

stelios , cok haklısın , biz engelimi zi ve toplumun degismeyecegini kabullenirsek daha mutlu oluruz... bizim milletin aklı yok, fikri çok oda kendi fikri değil. Ve inandığı fikri doğru olup olmadığını bilip bilmeden başkasına kabul ettirme ısrarından da vazgecmez. Onlar düzelir diye beklerken kendi ömrümüzü tüketmeye gerek yok.

Arkadaslar gerçekten bazı insanlar engellilere acidiklarindan degilde bu konuda eğitimsiz olduklarından dolayı oluyor benim engelim dışarıdan belli olmaz 1.85 boyum var 90 kiloyum Hamd olsun birgün lisedeyken okula gidiyordum ortopedik engelli bir abla karşıdan karşıya geçiyordu dediki yardım edermisin bende acaba koluna girsem yeterince yardım etmedigimi düşünürmu diye isterseniz sırtıma alayim sizi dedim gideceğiniz yere kadarda taşırım dedim çünkü abla çok zor yürüyordu yok o kadarına gerek yok geç kaldiysan sen git ben hallederim falan dedi çok üzülmüştüm ne kadar aptalim falan dedim kendi kendime neyse dediği şekilde yardım ettim sonra selamlasarak ayrıldık biz engellilerin daha rahat yaşaması için eğitim sisteminin haftada 1 saat ilkokuldan başlayıp üniversite sonuna kadar engellilerle ilgili derslerin olması lazım ha ben en çok neyden rahatsızım mesela Ekpss ile adliyeye memur olarak atandim ışte ekpss açıklarken sen engelli değilsin galiba parti yarafindan çok güçlüsün ışte ufaktan torpil yapıyorsun imalari oysa ki bilmiyor ki ben başkasının bobregiyle yaşıyorum ha diyorum hastalığım bobrek nakli e nakil olmuşsun ışte engelli sayilmazsin sen sanki 7 farklı ülkede tip bitirip organ naklinde çığır açacak

@Ali_Gs[FONT=sans-serif] hadi bu dediğini normal insan yapıyorda sağlık memurlarıda yapıyor. Salı günü sol ayağım bypasslı ve tekrar damar tıkanması sebebi ile ötv indirimi rapor almak için hastaneye gittiğimde sağlık memuru sana vermezler uğraşma dedi.Niye dedim topuk yerinde duruyormuş, e dedim bilader topuk yerinde ama ayakta güç yok arterler %100 tıkalı bu ne iş dedim. Ben bilmem ama alamazsın dedi gitti adam yahu. [/FONT]

Her zaman mutluyum olmaya da devam ederim inşAllah.Bence mutlu olmak insanın kendi elindedir..

:):) düşüncelerin olumlu katılıyorum devamını diliyorum

Hepinize yorumlar için teşekkür ediyorum arkadaşlar. Bir slaytta sizi rahatsız edici davranışlardan oluşturdum. En azından sağlık çalışanı bir kısım arkadasa iletilmis olacak. ...

öncelikle çalışmalarınız ve gayretiniz için sizi tebrik ediyorum.konuyu geç gördüm geç yazıyorum belki faydası olamayacak ama ilerki yıllarda faydası olur düşüncesiyle yazıyorum.
Ben bir kamu personeli olarak ve kamuda bize verilen kontenjan birçok vatandaş tarafından çaba göstermeden kamu personeli olduğumuz yanlış düşünce hakim.personeller arasında idare edilen fazla gerekli olmayanlar gibi algılanıyoruz özellikle kamuya girmek isteyip giremeyenler tarafından.ben bu durumu kendi özel çabalarımla yaptığım işlerle ek kazanç sağlayarak aştım.

Beni en çok rahatsız eden şey kimsenin bana fırsat tanımıyor olması. Yürüme engelli olduğumu duyanlar bana çalışamaz, beceriksiz gözüyle bakıyor ve hiçbir yere kabul etmiyorlar. Mezun olduğumdan beri işsizim, yaptığım bütün iş başvurularından elendim. Her seferinde gerekçeleri aynı. Ya engellilerle çalışmıyoruz, ya yürüme engelli birini istemiyoruz, ya da işyerimizin konumu / özelliği erişilebilir değil.

Yurtdışına gitmek istediğim için eğitim ve seyahat burslarına başvurdum ama onlardan da elendim. Neden kimse beni istemiyor anlamıyorum. Ailem bile istemiyor iş bulup gitse de kurtulsak gözüyle bakıyorlar bana. Yaşadığım sorunları anlattığımda bana inanmıyorlar. Sorsanız tembelliğinden işe girmiyor derler ama öyle değil. Beni kabul eden bir yer bulamıyorum ki gidip çalışayım. Sosyal hayatım da ayrı bir sıkıntı.

Yaşadığım çevre kendi başıma çıkıp dolaşamayacağım kadar tepede, vaktimin hepsi evde ailemin bitmek bilmeyen eleştirilerini duymakla geçiyor. En kısa zamanda buradan uzağa, mutlu olacağım bir yere gitmek istiyorum.

Üst Alt