Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli Çalışanlar ve Emeklilik konusundaki önerilerimizi ilgililere iletebiliriz

TARIK KÜÇÜKTAY

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Selam. Ben kamuda çalışan 3. derece %55 engelliyim. Çalışan engellilerin çalışma koşulları ve emeklilikleri ile ilgili bir farkındalık oluşturmak istiyorum. Bu konuları daha önce BİMER ve CİMER'e yazdım. TBMM sitesinde bulunan 160 milletvekilinin mail adreslerine mail gönderdim. Bir kaç köşe yazarına ve Şafak PAYEV'e gönderdim. milletvekillerine mailleri dün gönderdim. bir tanesi döndü. diğerleri dönecek mi bekliyorum.

1.) 3 derece çalışan engelli var. kendimden örnek verecek olursam %55 engelliyim. eğer %55 engelli isem %55 çalışamaz durumda olduğum sağlık kurulu raporu ile de belgeli ise o halde mesai saatlerim %55 daha az olmalıdır. yani engellilerin mesai saatleri engel düzeyine göre ayarlanmalıdır.

2.) Engelliliği engelli raporu ile belgelenmiş bir engelli çalışan için sağlık kuruluşlarınca istirahat raporu verilmesinde kolaylık sağlanmalıdır.

3.) Engelli çalışan emekli olmak istediğinde aylık bağlanma oranından muaf tutulmalı. Son aldığı maaş üzerinden emekli edilmelidir. Hayatının kalanında hiç olmazsa maddi açıdan mümkün olduğunca sorun yaşamaması sağlanmalıdır.

4.)Ya da hiç olmazsa 25 yılını doldurmuş emekliliği hak etmiş olan engelli çalışanlar aylık bağlama oranlarından muaf tutulsun. Biraz daha fazla emekli maaşı alabilmek emekliliği hak ettiği halde çalışmak zorunda kalmasın. Zaten yeteri kadar zor olan ve daha ne kadar yaşayacağı belli olmayan bir çok engelli çalışan hayatının son günlerinde rahat etsin.

arkadaşlar elimden geldiği kadar yetkili birilerine ulaşmaya çalışıyorum.

TBMM sitesinde şu anda 160 kadar vekilin mail adresleri var hepsini kopyalayıp tek seferde bir mail atabilirsiniz.

bana BİMER'den gelen cevapta bu konuların mecliste görüşülmesi gerektiği yazıyordu. bir milletvekili teklif vermiş olsa bu konu mecliste görüşülebilir kimsenin karşı çıkacağını sanmıyorum.
ama birlikte hareket edersek ne kadar çok kişi mail gönderirse o kadar etkili olur diye düşünüyorum.

birilerinin bizim için bir şey yapmasını istiyorsak onları biz harekete geçirmeliyiz

Saygılarımla...

Arkadaşlar bu konu ile ilgili Tokat CHP milletvekili Kadim DURMAZ'ın danışmanı aradı. kanun teklifi hazırlayacağını söyledi. Eğer sizler de gönderirseniz daha etkili olacaktır.

TARIK KÜÇÜKTAY

merhaba tarık bey,

ilginizden ve duyarlığınızdan ötürü teşekkür ederim ben de bu konuyu çok ama çok kez bu forma döktüm ilgilenen oldu destek olan da oldu ama bir allahın vekili,Bimer,cimer bile sorunumuza çare olamadı özellikle o engelli vekiller yokmu tiksiniyorum onlardan o kadar faks çektim her birine biri bile dönmedi neyse kızmayacağım velhasıl benim derdim de yani bir çok kişinin derdi %40 raporlu engelli bir çalışanın 20 yıl gibi çalışma zorunluğu olması 2000-2008 yılları arası içinde sigortalı SGK olan nesil den bahsediyorum bu baya saçma durum bu bize zulümdür.
lakin 2008 sonrasından sonra sgk lı engellinin en az %40 raporlu bir kişi 18 yıla tabi bu yıllar arasındaki farklılıklar haksızlıktır
Bu ayrımı kaldırabilecek bir kişiye ulaşabilirsek bu engelli emeklilik arasındaki ikilemler ortadan kaldırılmalı

bir engelli hayatı boyunca 20 yılı zaten zar zor yaşıyor çalısıyor düşük maaş diretiliyor acilen düzeltilmesi lazım

acilen engelli emeklilik sisteminde kanuni yasal düzenlemeler yapılmalı.

ben size koşulsuz şartsız su koyvermeden destek olurum

mail adresim murcaglar@gmail.com bana ilgili kişilerin vekillerin toplu gönderdiğiniz mail örneği atarsanız hergün 100--200 tane dönüş yaparım

TARIK KÜÇÜKTAY

Netice çıkmaz bence.

1- %55 az çalışırsa maaşını da o kadar düşük alabilirsin.
2-belki
3-imkansız.
4-sanmıyorum.

Biz Engelliler olarak bunu dememeliyiz "%55 daha çalışırsan maaşını da o kadar düşük alabilirsin" Engellilerden yana pozitif ayrımcılık yapmak sosyal devlet olmanın gereğidir. belki-imkansız- sanmıyorum. Şeklinde yorum yapmak yardımcı olmuyor. Bize destek olmuyorsun. hatta bu yaklaşım zararlı bir yaklaşım.

Selam kardeşim. ben bir çok kişiyle irtibat sağlamaya fikir almaya çalışmaya devam ediyorum. mailleri yine de atalım. ama asıl hedef Ak parti genel merkezi ve Cumhurbaşkanlığı olacak. mailleri göndermek için . burhanettin.bulut@tbmm.gov.tr
mehmetsukru.erdinc@tbmm.gov.tr
muharrem.varli@tbmm.gov.tr
a.aydin@tbmm.gov.tr
yakup.tas@tbmm.gov.tr
veysel.eroglu@tbmm.gov.tr
ali.ozkaya@tbmm.gov.tr
ekrem.celebi@tbmm.gov.tr
ilknur.inceoz@tbmm.gov.tr
yalcin.akdogan@tbmm.gov.tr
koray.aydin@tbmm.gov.tr
mehmetnaci.bostanci@tbmm.gov.tr
sadir.durmaz@tbmm.gov.tr
levent.gok@tbmm.gov.tr
emrullah.isler@tbmm.gov.tr
hkoc@tbmm.gov.tr
bulent.kusoglu@tbmm.gov.tr
fatih.sahin@tbmm.gov.tr
yildirimtugrul.turkes@tbmm.gov.tr
Abdurrahman.BASKAN@tbmm.gov.tr
deniz.baykal@tbmm.gov.tr
orhan.atalay@tbmm.gov.tr
ugur.bayraktutan@tbmm.gov.tr
mustafasavas@tbmm.gov.tr
bulent.tezcan@tbmm.gov.tr
ahmet.akin@tbmm.gov.tr
yilmaz.tunc@tbmm.gov.tr
ziver.ozdemir@tbmm.gov.tr
feleknas.uca@tbmm.gov.tr
cevdet.yilmaz@tbmm.gov.tr
vahit.kiler@tbmm.gov.tr
fehmi.kupcu@tbmm.gov.tr
tanju.ozcan@tbmm.gov.tr
bayram.ozcelik@tbmm.gov.tr
nurhayat.altacakayisoglu@tbmm.gov.tr
erkan.aydin@tbmm.gov.tr
ismet.buyukataman@tbmm.gov.tr
hakan.cavusoglu@tbmm.gov.tr
lale.karabiyik@tbmm.gov.tr
orhan.saribal@tbmm.gov.tr
bulent.turan@tbmm.gov.tr
tufan.kose@tbmm.gov.tr
sahin.tin@tbmm.gov.tr
mehmetmehdi.eker@tbmm.gov.tr
oya.eronat@tbmm.gov.tr
garo.paylan@tbmm.gov.tr
sermin.balik@tbmm.gov.tr
zulfu.demirbag@tbmm.gov.tr
burhan.cakir@tbmm.gov.tr
recep.akdag@tbmm.gov.tr
kamil.aydin@tbmm.gov.tr
nabi.avci@tbmm.gov.tr
jalenur.sullu@tbmm.gov.tr
sermet.atay@tbmm.gov.tr
derya.bakbak@tbmm.gov.tr
mehmeterdogan@tbmm.gov.tr
anejatkocer@tbmm.gov.tr
ali.sahin@tbmm.gov.tr
hacibayram.turkoglu@tbmm.gov.tr
sureyyasadi.bilgic@tbmm.gov.tr
recep.ozel@tbmm.gov.tr
celal.adan@tbmm.gov.tr
onursal.adiguzel@tbmm.gov.tr
enginaltay@tbmm.gov.tr
mustafa.atas@tbmm.gov.tr
aziz.babuscu@tbmm.gov.tr
osmanboyraz@tbmm.gov.tr
volkan.bozkir@tbmm.gov.tr
pervin.buldan@tbmm.gov.tr
nurettin.canikli@tbmm.gov.tr
ahmetberat.conkar@tbmm.gov.tr
alev.dedegil@tbmm.gov.tr
vedat.demiroz@tbmm.gov.tr
aykut.erdogdu@tbmm.gov.tr
akif.hamzacebi@tbmm.gov.tr
erol.kaya@tbmm.gov.tr
tulay.kaynarca@tbmm.gov.tr
ilhankesici@tbmm.gov.tr
akifcagataykilic@tbmm.gov.tr
mehmetdogan.kubat@tbmm.gov.tr
mehmet.mus@tbmm.gov.tr
mihrimahbelma.satir@tbmm.gov.tr
ali.seker@tbmm.gov.tr
mahmut.tanal@tbmm.gov.tr
sezgin.tanrikulu@tbmm.gov.tr
gursel.tekin@tbmm.gov.tr
erdogan.toprak@tbmm.gov.tr
ismet.ucma@tbmm.gov.tr
sirin.unal@tbmm.gov.tr
edipsemih.yalcin@tbmm.gov.tr
serap.yasar@tbmm.gov.tr
mustafa.yeneroglu@tbmm.gov.tr
aytun.ciray@tbmm.gov.tr
hamza.dag@tbmm.gov.tr
serpil.kemalbay@tbmm.gov.tr
kemal.kilicdaroglu@tbmm.gov.tr
atuncayozkan@tbmm.gov.tr
binali.yildirim@tbmm.gov.tr
celalettin.guvenc@tbmm.gov.tr
mahir.unal@tbmm.gov.tr
ahmet.arslan@tbmm.gov.tr
yunus.kilic@tbmm.gov.tr
cetin.arik@tbmm.gov.tr
mustafa.elitas@tbmm.gov.tr
ismail.karayel@tbmm.gov.tr
mehmet.ozhaseki@tbmm.gov.tr
ismail.tamer@tbmm.gov.tr
taner.yildiz@tbmm.gov.tr
ramazan.can@tbmm.gov.tr
ahmetsalih.dal@tbmm.gov.tr
haydar.akar@tbmm.gov.tr
fikri.isik@tbmm.gov.tr
ilyas.seker@tbmm.gov.tr
lutfuturkkan@tbmm.gov.tr
mustafa.kalayci@tbmm.gov.tr
gulay.samanci@tbmm.gov.tr
veli.agbaba@tbmm.gov.tr
oznur.calik@tbmm.gov.tr
erkan.akcay@tbmm.gov.tr
ugur.aydemir@tbmm.gov.tr
semra.kaplankivircik@tbmm.gov.tr
ozgur.ozel@tbmm.gov.tr
mithat.sancar@tbmm.gov.tr
lutfi.elvan@tbmm.gov.tr
metin.ergun@tbmm.gov.tr
omerfethi.gurer@tbmm.gov.tr
devlet.bahceli@tbmm.gov.tr
oabak@tbmm.gov.tr
hayati.yazici@tbmm.gov.tr
engin.ozkoc@tbmm.gov.tr
aliihsan.yavuz@tbmm.gov.tr
erhan.usta@tbmm.gov.tr
osman.oren@tbmm.gov.tr
ismet.yilmaz@tbmm.gov.tr
mehmetkasim.gulpinar@tbmm.gov.tr
halil.ozcan@tbmm.gov.tr
faik.oztrak@tbmm.gov.tr
mustafa.sentop@tbmm.gov.tr
mustafayel@tbmm.gov.tr
candan.yuceer@tbmm.gov.tr
kadim.durmaz@tbmm.gov.tr
mehmet.altay@tbmm.gov.tr
ismail.gunes@tbmm.gov.tr
abdulahat.arvas@tbmm.gov.tr
yusuf.baser@tbmm.gov.tr
bekir.bozdag@tbmm.gov.tr
bunların hepsini kopyala göndereceğin kişi kısmına yapıştır.
saygılar.

[FONT=sans-serif]@[/FONT]TARIK KÜÇÜKTAY

teşekkürler ben her şekilde destek olurum size onda sıkıntı olmaz hayatta herşey olabilir belki düzeltirler belki düzeltmezler ama en azından bir farkındalıık yaratmakta fayda var.

en azından düzeltmeler ve iyileştirmeler yapılabilir bir engelli hayatı boyunca 20 yıl çalıştırılmamalı çok zor normal insan emekliliği gibi insaf
20 yıl zorunlu sigortalılık zulümden başka bir şey değil.

Selam Teşekkür Ederim. aslında birbirimiz için birbirimize destek oluyoruz. bu sitenin amacının bu olduğunu sanıyorum. birlikte hareket etmek için araç olması. CİMER'e de yazdım cevap bekliyorum. elimden geldiği kadar takibinde olacağım peşini bırakmayacağım.

marto1

Günümüzde artık 20 yıl normal insan emekliliği kalmadı %99. Artık insanlar 30-40 yıl çalışıp emekli olabiliyor. Kaynaklar sınırlı.

Neye hizmet bunu yazdın bilmiyorum. ama engelliliğin farklılıkları var. Her birinin kendilerine göre sıkıntıları illaki vardır. Engelli misin değil misin bilmiyorum ama. benim için 1 yıl değil bir gün değil 1 saat çalışmak bile zulüm oluyor. mecburen idare etmek zorundayım. şu anda emekli olabiliyorum. ama 1800 lira civarında maaş bağlanıyor. bu maaşla iki tane çocuk okutmam geçinmem mümkün değil. çalışmak zorundayım. ayrıca 25 yılım da doldu. engelli olan birini 15-20 yıl çalışmaya zorlamak SOSYAL DEVLET olmaya terstir. kaynaklara gelince Engellisine hastasına yaşlısına Dul'a yetime öksüze bakamayan devlet nasıl bir devlet olur.

TARIK KÜÇÜKTAY

Engelli 5 milyon, hasta 10 milyon, yaşlı 5 milyon, dul 10 milyon, öksüz yetim 5 milyon, çocuk 15 milyon.işsis 10 milyon .Eee geriye ne kaldı 80 milyonluk ülkede...

Seçim zamanı olmadığı için kimse yüzüne bile bakmıyor kardeşim umudunu kırmak istemiyorum ama maalesef tüm siyasilerin gerçeğinin bu olduğunu şu iki gün içinde iyice öğrenmiş oldum

11 yıl önce iş kazası geçirdim sol elimi bilekten kaybettim dava açtım davayı %90 ın üzerinde bir haklılık ile kazandım ama türlü dalavere ile hakkımı alamadım dün Ankara ya geçtim sırası ile defalarca cumhurbaşkanı meclis başkanı iç işleri bakanı aile ve sosyal politikalar bakanı hepsini aradım intiharın eşiğine geldim dedim hakkımı arıyorum dedim verilen cevap hepsinde yapabilecek bir şey yok dediler bakın intiharın eşiğindeyim dedim ne yapalım biz denildi o yüzden çok ümitli olma bence

Ben sizinle polemiğe girmek istemiyorum. Dilerim " SOSYAL DEVLET" in ilgilenmek zorunda olduğu Engelli 5 milyondan biri siz ya da bir yakınınız, hasta 10 milyondan biri siz ya da bir yakınınız, yaşlı 5 milyondan biri siz ya da bir yakınınız, dul 10 milyondan bir yakınınız, öksüz,yetim, 5 milyondan biri siz ya da bir yakınınız, 15 milyon çocuktan biri kendi çocuğunuz ya da bir yakınınızın çocuğu 10 milyon işsizden biri siz ya da bir yakınınız olmaz.

Başına gelenler için üzüldüm kardeşim. Mesele ümitli olma- olmama meselesi değil. Belki oturduğumuz yerden sonuç almaya çalışıyoruz işin kolayına kaçıyoruz gibi de görünebilir. Hiçbir şey yapmamaktansa burada bir farkındalık oluşturabilirsek, belki engelliler birbirleri için bir şey yapmanın gerekliliğini anlar. Biz birbirimiz için bir şey yaparsak bu işi yapmakla mükelleflerden yapması gerekeni yapmasını daha güçlü isteyebiliriz. Son zamanlarda internetin gücü yabana atılmayacak seviyede...

u.uçar

20 yıl kalmadı mı yok artık insaf ya benim anlatmak istediğim olayı anlamamışsınız engelli emeklilik sisteminide ciddi hak kayıpları var sistemde sıkıntı var ve elbette 20 yıl çalışmak zor sen bir hayal etsene bacağından sakat bir adamın tuvalete gitmesini yani ihtiyacını bile gideremiyor gittiğinde zaman kaybı yaşıyor diye işten çıkartıldıklarını bilirim bir de şeker hastası bir arkadaşımız var neymiş insülün kullanıyormuş namussuzlar onuda işten çıkarmıştı yani demek istediğim şu güzel kardeşim o 20 yıl fazla empati yap hele hele tekerlekli sandelyeli birini hayal et çok zor değil mi

bir de 2008 den sonra sgk engelli emekliliği de 18 yıl siz 20 yıla şikayet ediyorsunuz biz kölemiyiz 2 yıl fazla çalışalım devlet büyüklerine bu hataları söylememek uyarmamak bizim suçumuz resmen hak kaybı var

Kardeşim dilediğini yaz. anlatmak istediklerini anlat fakat bu u. uçar'a bir şey anlatmaya çalışmak yersiz bir çaba. O anlamak derdinde değil.

Yüzde 55 engelli demek yüzde 55 çalışamaz demek değildir.

İkincisi engel oranına göre çalışma komik.Hadi ciddiye alalım bunu.Böyle olursa erken emekliliğin olmaması gerek.

Yani diğerleri de öyle bu yazdıklarınıza kimsenin dönmemesi normal.

Son düzenleme:
Bence üzerine duracağımız tek konu aslında çok konu var ama en önemlisi emeklilikte bağlanacak maaş bildiğiniz gibi çoğu firma bizi asgari ücretle çalıştırıyor çalışma hayatında bir mal varlığı yapamadığın gibi aldığın tazminatına ve bağlanan emekli maaşına kadar çok düşük ücretler alıyoruz bence emekli maaşlarının üzerine gidilmesi gerek diye düşünüyorum bunun için mail ortamından ses duyurmamız zor ankarada bir yürüyüş düzenleyip sesimizi herkeze duyurmamız lazım eğer biz göremesek bile bizden sonraki engelli kardeşlerimize bir faydası olsun..

Yüzde 55 Engelliliğin %55 çalışamaz anlamına gelmediğini neye dayanarak söylediniz. " Engel oranına göre çalışma komik" demişsiniz engellilerin konuşulduğu yazıldığı bir yerde "komik" ifadesini kullanmak neyle ifade edilebilir ? Siz kime hizmet ediyorsunuz bilmiyorum. "böyle olursa erken emekliliğin olmaması gerek" demişsiniz eminim ilk işçi hareketinde de insanlar en az 12 saatten fazla çalışma ve ölüme mahkum şartlarda çalışırken haklarını istediklerinde onlarında taleplerini komik bulmuşlardır. şu anda çalışma hayatında elde ettiğin haklar senin gibi düşünenler sayesinde olmadı. Sizce şu anda yetkiyi elinde bulunduran Cumhurbaşkanı ülkesinde çalışan ve yaşayan her insanın her kesimin sorunu bilebilir mi ? Vekiller , Müsteşarlar, Genel müdürler, Valiler, kaymakamlar vs ne için var. sorunları tespit ve çözüm için varlar. Eğer çözüm için bir üst makam gerekiyorsa o makama gereken bilgiyi vermek için varlar. vs vs sanırım konu anlaşılmıştır.

Evet kardeşim.Bende bundan bahsediyorum. öncelikle bir farkındalık oluşturduktan sonra bir araya gelinmesi için öncelikle bir farkındalığa ihtiyaç var. sadece 2008 yılından 2018 yılına kadar emeklilik maaşımızdaki hak kaybı 400 TL benim durumumda olanların yani 25 yıldır çalışanların hak kayıpları sanırım bunun iki katından fazla. Hala öyle olmaz böyle olmaz diyen insanlar var. şu anda emekli olsam 1800 Tl civarında maaş alacağım. Bu aylık bağlama oranı belası olmasa tahminen 2,500-3000 Tl civarında belki biraz daha fazla maaş alabilirim. bu halde çalışmak bizler için zor olduğundan emekli olmayı tercih ederek. başka bir engelli kardeşimizin çalışması için yer açılmasını sağlayabilirdim. bu konuları paylaşarak birbirimizin yaşadığı sorunlar ve genel sorunlar hakkında bilgi sahibi olarak farkındalık oluşmasını amaçlıyorum. Umarım bundan sonraki aşama bir yürüyüş bir eylem yapmak olur.

Bu konuyu güncel tutalım 2003 ve 2008 arası ise giren engellilere büyük haksızlık var

AsTeRuNyA

valla ben dile getiriyorum tarık bey de gerekkli kişilerin mail adreslerini forum baş sayfasında paylaşmış siz de alıp kopyala yapıştır yapın atın mail olarak en azında günde 8-10 tane atsanız belki bir geri dönüş olur.

lafım size değil emrah kardeşim

bir diğer hususta %55 engelli biri çalışma şartları engel durumna göre değişiklik gösterir

login isimli kullanıcı saçma sapan bir yorum atmış ben seni %55 oranlı bir arkadaşla tanıştırayım işe nasıl gidip geldiğini size anlatsın isterseniz.

ben böyle tiplere dönüş yapmayacağım enerji yi haklarımızı genişletmekle uğraşsam iyidir.

Murat bey ben mailleri attıktan sonra ne kadar tanıdığım eş dost varsa onlar aracılığı ile meclisten birilerine ulaşmaya çalışmaya devam ediyorum. Sağ olsun dün bir dostum aracılığı ile meclise ulaşması için bir kişiye daha ulaştım. Takipçisi olacağına söz verdi. Bununla da bırakmıyorum. Elimden gelen çabayı harcayacağım. Sonuçta sadece kendim için çabalamıyorum. Tüm mağdur olan engelli kardeşlerim için bir şeyler yapmaya çalışıyorum. İnşallah hep beraber başaracağız.

teşekkürler tarık bey

şöyle bir önerim var engellilerde emeklilik bağlama oranını %30 dan %40-50 bandına çıkarsalar sorun çözülmüş olur.

aynı zamanda engelli emeklilik sisteminde hatalar var ve bariz bu konularıda dile getirilmesi lazım %40 raporlu bir engelli 2000-2008 arası sigortalı ise 20 yıl çalışma zorunluluğu var aynı şekil 2008 den sonra sigortalı olan bir engelli en düşük rapor olarak %40 18 yıl çalışma zorunluluğu var burda çelişkiler ve haksızlıklar var.

umarım çözüme kavuşur

Selam kardeşim. aylık bağlama oranı hesabında pirim ödeme gün sayısı arttıkça aylık bağlama oranı da artıyor. Sanırım bahsettiğin aylık bağlama oranı üçüncü aylık bağlama oranı ve kendimden örnek verirsem şu anda benim üçüncü aylık bağlama oranım 40,48. İşçi olarak çalışan kardeşlerimiz SGK resmi sitesinden bakabilir. Memur olanlar için hesap farklı yapılıyor sanıyorum. https://uyg.sgk.gov.tr/AylikHesap siteyi bilmeyen olabileceği düşüncesiyle adresi verdim buradan bakabilirsiniz. Ayrıca benim tüm engelli kardeşlerimiz için istediğim şey aylık bağlama oranından muaf tutulması. Sosyal Devlet olmanın gereği olarak engelliler için pozitif ayrımcılık yapılması. Basitçe söylersek en son aldığı maaşı emekli maaşı olarak alması gerektiğini ve böylece emekli olmayı tercih edecek bir çok engelli çalışan olacağını düşünüyorum. Diğer engelli kardeşlerimiz için de istihdam olanağı olacağını düşünüyorum.

Kendi kendinize hak ilan edip sonra onu kendi kendinize talep edebilirsiniz tabii.Yetinmeyip forumda konu açarak destek de isteyebilirsiniz.Bunda bir sıkıntı yok.İsteyenin bir yüzu kara vermeyenin iki yüzü..:))

login Sürpriz yumurtandan istediğin oyuncak çıkmayınca nete girip sağa sola saçma sapan şeyler mi yazıyorsun annen kızmıyor mu senin git yat bakimm

merhaba tarık bey nereye göndermeliyiz mail verirmisiniz bir de benbim bir düşüncem var sizinlede paylaşayım emeklilik beklme yılıile ilgili biliyorsunuz 99 yılı öncesi 3600 doldurup emekli olunuyordu şimdi emeklilik oranı ve yıl bekleme şartı var ben 2020 de doldurucam ama 2025 i beklicem doldurup emekli olsak daha iyi olurdu bunu nasıl yazabiliriz yardım rica

Metin kardeşim. anlatmak istediğini biraz daha açık ve net yazabilirsen herkes daha iyi anlar. Kaldı ki burada yapmak istediğimiz şey bir farkındalık oluşturmak. Engelli çalışanların sorunlarının giderilmesi için kapsamlı bir kanuna acilen ihtiyaç olduğu kesin. Birey birey herkesin sorunlarını yazması bence çok iyi oluyor. Engelli arkadaşlar birbirlerinin sorunları hakkında bilgi sahibi oluyor.

TBMM sitesinde ne hikmetse 600 vekilin tamamının mail adresleri yok olanlarını bu konunun başında paylaştım. hepsini birden kopyalayarak alıcı kısmına yapıştırıp yazmak istediklerini yazarsan hepsine birden tek bir maille göndermiş olursun.

Ayrıca CİMER'e de gönderebilirsin bizde bunları yaptık. yapmaya devam edeceğiz. bana dönüşler olmaya başladı. ağlamayana emzik yok. ne zamanki bir farkındalık oluşur ? O zaman toplu halde bir eylem yapabiliriz ve daha kesin sonuçlar alabiliriz diye düşünüyorum. "amaan ne olacak sanki" demeyeceğiz. sonuna kadar devam edeceğiz.

merhaba tekrardan anlatmak istediğim şöyle bildiğiniz gibi engelli % oranları var ve bu yüzdelerre göre emeklilik pirim gün ve yıl belirlenmiş mesela ben %52 engelliyim 4400 gün 20 yıl çalışma süresinde emekliliği hakediyorum yasaya göre talebim de şu aslında 99 yılı öncesinde nasıl 3600 prim günü doldurup direkt emekli olunuyordu onu bize de yapsınlar prim günümüz dolduğunda çalışlma yılını beklemeden emekli olalım sanırım normal insanlar için böyle bir durum mecliste gündem de bizim için yok benim 2020 de primim doluyor derdim 2025 i beklememek eminim benim gibi bir çok arkadaş ta vardır bu konu için istişare etmek istedim tarık abi sağol ilgine

Selam Metin kardeşim. Emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) ile ilgili teklifi hazırlayan vekil CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut.

Teklife göre 1999 öncesi girenler için 5000 pirim gün sayısı ve 25 yıl (kadınlar için 20 yıl) yani eski hali ile 1999 öncesi işe girenler için emeklilik hakkının verilmesini içeriyor. bu şartları taşıyan ve emekli olmayı tercih eden kişilerin 3 ay içinde başvuru yapması gerekecek. Meclis 1 ekimde açılacak.

Bu durumda konu Meclis gündemine gelirse ben kendi adıma ilişkide bulunduğum kişilere bu konuyu aktaracağım. Öyle olmakla birlikte asıl meselemizin Tüm Engelli kardeşlerimizin hayatlarının kalan günlerinde hiç olmazsa maddi açıdan mümkün olduğunca sorun yaşamaması adına Emeklilik şartlarının iyileştirilmesi, Aylık Bağlama Oranı belasından muaf tutulması ve işe giriş yılına göre farklılık gösteren zorunlu pirim gün sayısı ve çalışılması gereken süre gibi sorunların düzeltilmesi yönünde çaba harcamalıyız

Üst Alt