Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli çalışanlara tanınan tayin hakkına dair mahkemeden yürütmeyi durdurma kararı.

turkuaz06

Aktif Üye
Konular
64
Reaksiyonlar
1
Samsun idare mahkemesi, engelli bir çalışanın tayin hakkının yerine getirilmemesi sonucu bir karar alarak ,yürütmeyi durdurma kararı vermiş.(dosyayı nasıl yükleyeceğimi bilemediğimden , aktaramadım)

Arkadaşlar kişiyi tanıyorum
Kişinin isteği dışında kararı yayınlamak suçtur haberiniz olsun

Mahkeme henüz sonuçlanmadan ''Yürütmeyi durdurma kararını'' yayınlayan hakkında suç duyurusunda bulunacağım. Haberiniz olsun

Dosyayı özelden gönderin ismini vs gizleyelim yükleyelim herkese faydası olsun arkadaşlar

Sayın site yöneticileri;
Engelli tayini hakkında açtığım davada verilen ''Yürütmeyi durdurma '' kararını bi arkadaş sitede yayınlayacağını söylüyor. DAVA HENÜZ BİTMEDİ. BUNDAN DOLAYI HABERİM OLMADAN YAYINLANMAYA ÇALIŞILAN KARARI YAYINLAMAMANIZI RİCA EDİYORUM.

Yoksa site hakkında da, yayınlayan hakkındada suç duyurusunda bulunacağım. Saygılar.

Oyle mi dersiniz mubas kardeşş o zaman bekleyelim arkadaşın rızası olmadan hiç kimse işlem yapmasın rızası olunca kendiside yükleyebilir

O zaman konu burada kapanmıştır.

mubas Arkadaşımız dava sonuçlandığında sonucu bizimle paylaşırsa buradan da paylaşımı yapılarak ilgili konuyla ilgili tüm engellilerin faydalanmasını sağlamış olur, bu şekilde paylaşımı yapılır.

Bence de life arkadaşımın dediği gibi mantıklı olur anlaşabildik mi mubas kardeşş sonunlanınca paylaşırsın herkesin faydası olacağına inanıyoruz

Paylaşmak isteyen şimdi paylaşıır.(paylaşabilir.) burada ki engelli arkadaşlarımızın emsal karar olarak faydalanabileceği bir olay bu yardımcı olmak varken bu tarz tutumun ne denli doğru olduğunu herkesin vicdanına bırakıyorum...

Değerli Arkadaşlar,

Mahkeme kararlarının yayımlanması "suç değildir." Zira mahkeme kararları millet adına verilir. Mahkeme kararlarını yayımlarken kişinin özel hayatının ifşa edilmemesi, kimlik bilgilerinin gizlenmesi gerekir -ki o da bize mahsus. Örneğin olay yeri, kurum adı, şahıs ismi, TCKN gibi bilgiler karartılır, diğerleri olduğu gibi yayımlanabilir. Sadece soruşturma aşamasında ya da kavuşturma aşamasındayken gizlilik kararı verilmiş celseler, deliller ya da tutanaklar yayımlanamaz. Karar çıktığı andan itibaren ise gizlilik kalkar ve her yerde yayımlanabilir. Bakınız Yargıtay Dergisi'ne ya da baroların emsal kararlarına...

Öte yandan kişinin özel bir isteği varsa o isteğe nezaketen uyulabilir ama bir mecburiyet, kat'a yoktur.

Arkadaşlar 2 sayfa yazı ve hep mahkeme kararı şöyle yok böyle . Biride çıkıp demiyor yürütmeyi durdurma ne anlama geliyor? Engelli kardeşimizin lehinemi aleyhinemi

Benim anlamadığım başka şehirde çalışma şansı olmayan insanlar ne yapacak örneğin ben paraplejiyim kalkıp gidip başka şehirde yaşayamam ne yani kaderimize mahkummu olacağız tayin hakkı hani vardı

yurutmeyi durdurur bi ust mahkeme red eder bu dava 3 bes sene devam eder gider

mubas arkadaşım sonucu muhakkak bizler ile paylaşacaktır. Konunun takipçisiyim.

İdari Yargılama Usulü Kanunu'nun 27. maddesi şöyledir:

Danıştay veya idari mahkemeler, idari işlemin uygulanması halinde telafisi güç veya imkânsız zararların doğması ve idari işlemin açıkça hukuka aykırı olması şartlarının birlikte gerçekleşmesi durumunda, davalı idarenin savunması alındıktan veya savunma süresi geçtikten sonra gerekçe göstererek yürütmenin durdurulmasına karar verebilirler. Uygulanmakla etkisi tükenecek olan idari işlemlerin yürütülmesi, savunma alındıktan sonra yeniden karar verilmek üzere, idarenin savunması alınmaksızın da durdurulabilir. (Ek cümle: 21/2/2014-6526/17 md.) Ancak, kamu görevlileri hakkında tesis edilen atama, naklen atama, görev ve unvan değişikliği, geçici veya sürekli görevlendirmelere ilişkin idari işlemler, uygulanmakla etkisi tükenecek olan idari işlemlerden sayılmaz. Yürütmenin durdurulması kararlarında idari işlemin hangi gerekçelerle hukuka açıkça aykırı olduğu ve işlemin uygulanması halinde doğacak telafisi güç veya imkânsız zararların neler olduğunun belirtilmesi zorunludur. Sadece ilgili kanun hükmünün iptali istemiyle Anayasa Mahkemesine başvurulduğu gerekçesiyle yürütmenin durdurulması kararı verilemez.

Dava sonuçlanmadan burada karar paylaşılmasını istemiyorum.
MAHKEME SONUÇLANIR, GEREKÇELİ KARAR VERİLİR, BURADA PAYLAŞIRIZ.

Kimseden bilgi gizlediğimiz, yardım esirgediğimiz falan yok. Zaten karar aşamasına ramak kalmışken, engelli arkadaşlara beklemesini tavsiye ediyorum. Haaa, ben kendi çabamla hakkımı ararım diyen varsa, o kendi meselesi. Benim sonuçlanmamış davamı ortaya dökmenin bi anlamı yok.

Bu arada ''yürütmeyi durdurma'' kararından ziyade, kazanılmış davanın ''gerekçeli kararının'' insanlara DAHA FAYDALI OLACAĞINI söylemeye gerek bile duymuyorum. Ayrıca her mahkemenin kararının; şartlara-mazeretlere göre değişebileceğini, 100 tane emsal kararın bile kifayet etmeye-bileceğini bilmeyen burdan ahkam kesmesin.

@mubas

siz hangi kurumdasınız.engeliniz ne.(gerçekten o davayısiz açmışsanız bu sorulara da cevap verirsiniz.o zaman sizin olduğunuz anlaşılır.

1.bu dava izmirde değil çankırıda açılmış bir dava.
2.bu yürütmeyi durdurma kararı ,davayı açana yardım eden bir kurumun internet sitesinde zaten yayınlanmış.

çankırıda çalışan personel tarafından samsunda açılmış bir dava.
izmirde bölge mahkemesi yokmu.
karar:
https://www.facebook.com/buromemurs...Y6fuDmuTFodr9fedCuL4GPwPfBXkg6Z8t1HoTMowGaJ24

Bizim insanımız gerçekten tartışma meraklısı , hır gür olsun birbirimizi yiyelim parçalayalım kavga edelim sokak ortasında kavga edelim nereye baksan bi cinayet haberleri izlesen tecavüz kavga çocuk ölümü trafik terörü bilmem ne, teknoloji ilim bilim haberi sıfır üretim sıfır

Güzelim konuyu, bilgileneceğimiz bir konuyu yine hiç etmişsiniz, arkadaş haklı olarak dava sonucunu bekliyor ama en azından engelli atama durumlarını haklarını vs tartışabilirdik bu başlıkta bizde biseyler öğrenirdik ama yok bizim insanımız illa birbirini yicek

Engellilere sağlanan tayın hakkı mı yürütmeyi durdurma kararı verıldı

aynen elif hocam yürütme durduruluyor ama bakanlıklar işlem yapmıo dava açmadan ok...

bu davanın ne olduğunu nerede olduğunu turkuaz arkadşımız yazmış zaten. Yani suç duyurusunda bulunurum diyen arkadaşla ilgisi olmadığı kanatindeyim. Samsunda açılan çankırılı bir memurla ilgili bir karar. Ama suç duyurusunda bulunurum diyen arkadaş izmirli ve izmirde çalışıyor.

Nasıl tayın isteyemecekmıyız. Ben dılekcemı yazmıştım

mubas

Arkadaşım bir tayin isteminde bulunmuşsun,kurumunuz red cevabı vermiş sizde dava açmışsınız mahkemede kurumunuzun red cevabını yurutmesini durdurmuş biz bunu bu şekilde yorumladık doğru mu?Mahkeme sizden yana!

Peki sorun nedir arkadaşlar tüm engelli memurların hakkı zarar görür mü endişesi taşımakta!

İyi Akşamlar Arkadaşlar. 1655 sayılı DEVLET MEMURLARININ YER DEĞİŞTİRME SURETİYLE ATANMALARINA İLİŞKİN YÖNETMELİK sayfa 8'de

Engellilik Durumuna Bağlı Yer Değişikliği (2)
Ek Madde 3 (Ek: 30/6/2014-2014/6578 K.)

İlgili mevzuatına göre alınan sağlık kurulu raporunda en az yüzde kırk oranında engelli olduğu belirtilen memurlar ile
ağır engelli raporlu eşi veya bakmakla yükümlü olduğu birinci derece kan hısımları bulunan memurlar engellilik durumundan kaynaklanan gerekçelere dayalı olarak yer değiştirme talebinde bulunabilir.

Bu kapsamdaki talepler bu Yönetmelikte yer alan kısıtlayıcı hükümlere tabi olmaksızın kurumların kadro imkânları
ve teşkilat yapıları dikkate alınarak karşılanır ve bu haktan bir defadan fazla yararlanılamaz. (2)

Memurun kendisinin veya birlikte yaşadığı eşi ve bakmakla yükümlü olduğu çocuklarının engellilik durumunun
tedavisi sebebiyle yer değişikliğini talep etmesi halinde, yer değiştirme suretiyle atama yapılacak yerin, memurun ve bu fıkra
kapsamındaki yakınlarının engellilik durumuna uygun olması esastır.​

(2) Danıştay Onaltıncı Dairesinin 2/7/2015 tarihli ve Esas No: 2015/10808 sayılı Kararı ile, bu maddede yer alan bir defadan fazla ibaresinin yürürlüğü durdurulmuştur.​

yönetmelikte bu maddeler yer almakta. Bu maddeye göre istediğimiz zaman tayin hakkı elde etmiş oluyoruz arkadaşlar.

http://www.mevzuat.gov.tr/MevzuatMetin/3.5.836525.pdf

Son düzenleme:
Arkadaşlar davacı yani engelli arkadaşımız davayı kazanmış okuduğumuzda sonuç kısmında yazmakta.

Üst Alt